Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
A topic lényege, amire való:
-jól sikerült fotók bemutatása, hogy mások is megnézhessék, örömüket leljék benne és tanulhassanak belőle
-kevésbé jól sikerült fotók bemutatása, hogy a készítője is tanulhasson belőle
-egymás képeinek megtárgyalása, melyik miért jó/nem jó, mit lehetne rajta változtatni és ahhoz mi kell
Új hozzászólás Aktív témák
-
sityak
tag
-
*Ropi*
félisten
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
total90
Topikgazda
válasz *Ropi* #12361 üzenetére
Az első kommentben ott a válasz a miértre.
Az a réteg, aki ilyen szinten mozog már régóta halmozza az cuccait és csak vázát cserél.
20-30k €/$ szettet nem cserél csak úgy le senki.
Azok akik új rendszert építenek, azok kevésbé vésznek tükröset.Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
*Ropi*
félisten
válasz total90 #12362 üzenetére
Több olyan esküvőfotós kollégát ismerek, akik komplett rendszert váltottak akármiről Sonyra, de olyat is, aki nem sokkal később váltott is vissza, mert nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Pár éve volt egy riporter kolléga, aki vagy 2-3x pingpongozott oda-vissza Canon, Nikon és Sony közt, majd visszatért Canonra...De persze tudom, hogy világviszonylatban ez elenyésző szám.
-
total90
Topikgazda
válasz *Ropi* #12363 üzenetére
Szerintem ez kicsit megszokás kérdése... Amikor én váltottam Nikonról Fujira, akkor volt néha olya érzésem, hogy hiba volt. Még is csak 6 év Nikonnal és utána a nagy váltás.
Mostanra más a helyzet. Szerintem (!) a dSLR-ekben mái napig vannak dolgok, amiket a MILC felhasználók csak szeretnének, de összességében egy MILC többet nyújt.
Én úgy gondolom, hogy ha az ember csak fotózik, akkor egy tükrössel akár jobban is jár. Ha viszont a videózás is előtérbe kerül, akkor mindenképp MILC.
Nekem van egy X-T2 és X-T3-as Fuji. Fotózni jó velük, de néha érzek korlátokat, amik a Nikon D800-nál nem voltak jelen. Itt nem a szenzor méretéről beszélek.
Amikor viszont átkapcsolok a videóra, az meg a Fujin tökéletes számomra.Talán a Sony nyújtana megoldást, de tartok tőle, mert egyszer nagyon befürödtem vele..
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
mikrofon
veterán
válasz total90 #12364 üzenetére
Én csak egy dolgot tennék, hozzá. Most kijött új firmware után nincs olyan téma, amit egyszerűbben és jobban lehetne lefotózni egy DSLR-rel mint Sony a7riii-mal vagy a Sony a9-cel lefotózni .... Nincs olyan DSLR, ami technológiában, vagy szolgáltatásban egyértelműen többet tud... Igen ez elsőre lehet, hogy túl ... kijelentés, de az a helyzet, hogy most már nem állja meg a helyét az az elgondolás, hogy profiknak DSLR való... Ez a kijelentés elavult... Természetesen jön fel a Nikon és a Canon MiLC is, így ha ezek a gyártók is akarják, az ő MiLC-eik is rövid időn belül felül múlják a saját DSLR-jeiket... Ha akarják, de ez megint üzleti kérdés és nem technológiai.... Ma már a valódi különbség a két rendszer között a kezelői megszokások, a befogadói környezet....
[ Szerkesztve ]
-
vihartigris
őstag
-
total90
Topikgazda
válasz mikrofon #12365 üzenetére
Nekem amivel "gondom" akad néha MILC-en, vagy is a Fujikon az a dinamika tartomány. Papíron nagyon jó, de élesben úgy érzem, hogy a régi D800-am jobb volt.
Emellett az ISO érzékenység az, ahol egy "felsős" dSLR talán jobb lehet és maga a nyers kép részletessége.Rövid ideig volt egy Sony A7RII-m, aminél nálam az akkor szinte összes Sony hiba jelen volt, melegedés, hotpixel…. és tudom, rossz darabot fogtam ki, de a Sony volt annyira paraj, hogy nem akart másik géped adni, hanem csak "javítani" a meglévőt, ami persze nem sikerült.
Mindezek ellenére a remélhetőleg idén megjelenő A7SIII lesz a következő gépem, vagy is ki fogom próbálni.
Én anno a méret és a videó funkciók miatt váltottam MILC-re és nem bántam meg, de sokat kellett változtatnom a fotós szokásaimon.
(#12366) vihartigris
Ez igaz és nem is lesz soha tökéletes váz, mert mindenkinek más az igénye. Nekem a Fuji közel tökéletes, jobb dinamika tartomány, jobb ISO képek esetén és kicsivel jobb képrészletesség hiányzik.
[ Szerkesztve ]
-
papaya
senior tag
válasz total90 #12367 üzenetére
Nekem meg 6D > XT2 > A7III volt az elmúlt 3 év "utazása" összefoglalva.
A Sony eddig (kopp-kopp) tökéletes amit nyújt.
6d lőtt szanaszét natív üvegekkel (hol betalált, hol nem nyitott Canon obival), a dinamika mai szemmel már nagyon gyér volt. Súlya miatt kétszer is meggondoltam hogy vigyem-e egy hétvégi kirándulásra...
X-T2 addig okés, amíg nem akarsz megdolgozni alaposan egy raw-ot: nekem kevés volt a dinamika, jött elő a hotpixel 1 óra stúdió fotózás után, vagy már az egymásután lőtt 3. 30s záridős képnél, az adobe szarul kezelte a rawt, c1 nem jött be, az akksi egy rémálom, és a szuper képű nagyfényerejű obik (23/35/56) lassúak.
Szóval A7iii van egy ideje, az AF számomra tökéletes (low lightban is harap), azóta tucatszám készülnek a kisgyerkőceimről a jobbnál jobb képek hiába rohangálnak, full nyitva is alig alig téveszt 10/1 kb (eye-af rulezz ). Akksi kiváló, a rawot az Adobe (LR&PS) szépen kezeli, és elképesztő dinamika van a nyersben. Jelenleg is rengeteg a fejlesztés third party obi gyártóktól (Tamron, Samyang) amik miatt elfogadható áron szuper obik is lesznek hozzá. Ráadásul itt nincs para, hogy vajon kell-e kalibrálni az AFMA-t majd.[ Szerkesztve ]
-
Matska
senior tag
válasz papaya #12368 üzenetére
Érdekes amit írsz. Eddig E1-be, T10-be, T20-ba is rendszeresen toltam bele 1-2-3-400db 15-20 másodperces képet, de hotpixellel nem nagyon találkoztam.
Rawokat is szoktam alaposan megdolgozni, és elég jó eredményeket lehet elérni, ha tudod mihez miért nyúlsz. Sony rawokkal nem volt dolgom, nem is lesz, biztos könnyebben kihozod ugyan azt az eredményt, csak arra akartam rávilágítani, hogy Fujival sem kell kétségbe esni sötétben, magas Iso-n.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
belovary
senior tag
Az nagy gond, ha én meg mindegyik masinát kedvelem? Ja, tudom... az én bajom. Én is a Sony-t kezdtem el kiépíteni váltás után, és amennyire ez volt a legutolsó a sorban, annyira bejött. Nem fogok ódákat zengeni róla, de engem teljesen lenyűgőzött. Tény, hogy van amit még most sem tudtam megszokni rajta, van viszont amit azonnal. Az tény, hogy korrektűl teszi a dolgát munkakörülmények között.
Viszont a mai napig szívesen fogok a kezembe bármilyen kis vasata, és ha megyek a piacra, folyamatosan harapom a szám szélét, mert össze tudnék venni minden kacatot. -
total90
Topikgazda
válasz papaya #12368 üzenetére
Hotpixxelel nekem még nem akadt dolgom a Fujikon, pedig "csillagoztam" már párszor.
A RAW kezelés az elmúlt egy évben elmondhatatlanul sokat javult.Idén van pár esemény, amit fotózok, úgy, hogy közben nem váltok biztosan... na meg a Sony A7SIII-ra várok titokban.
-
oszi666
őstag
Sziasztok, útmutatásért jöttem.
Vannak azok a képek, ahol egy vízesésnél a víz teljesen homogén felületű lesz. Ezt gondolom hosszú (pár másodperces) záridővel lehet megoldani. Nekem azonban van egy olyan gondom, hogy alulexponálva, legalacsonyabb ISO-n is teljesen kiég a kép amiket készítek. Ez miért lehet?
Még annyit írnék, hogy kb két hete voltam kint, olyan délután hat körül, tehát már egyáltalán nem volt az a vakító fény mint dél-koradélután.[ Szerkesztve ]
It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.
-
Chapel
addikt
Haladó fotósok digitális fényképei
Haladó fotósok offtopikjaFotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
Gurushots before / after verseny...
Opcionálisan bejelölhető, hogy
[ ] sírsz-e rajta vagy [ ] nevetsz-e rajta.
-
belovary
senior tag
válasz mikrofon #12389 üzenetére
Ezt tényleg nem tudom megérteni. Most oké, a csaj szeretne ilyen lenni, vagy akármi, de most komolyan kiteszi otthon ezt a képet, hogy ilyen vagyok? Vagy mi???? Ez már olyan szintű manipuláció, hogy csuda. Ez egyszerűen egy grafika, nem pedig a csaj. Ennyi...
Múltkor ezen vitatkoztam pont egy Anyával, hogy ott a csodaszép kislánya, de egy agyon retusált, manipulált fotó kell, mert azon olyan szép. De az nem ő!!!!! Mondtam neki, mint szülő a szülőnek, szerintem ez gáz!!! A fiaimat sem retusálgatom szénné, meg dúsabb haj, esetleg még egy kis szemszín pluszba, bla... bla... hogy ütősebb legyen. Hagyjuk már. Akkor az már nem ő, illetve ők. Ok, még ha reklám miatt, magazin, vagy olyan projekt van, azt mondom... de hogy otthon kirakni a falra, azt még nyomokban sem hasonílt magára... vicc. -
belovary
senior tag
válasz mikrofon #12391 üzenetére
Nem. Megcsináltatta, és ha jól tudom, még többször is csináltatott ilyen jellegű képeket a lányáról. Kíváncsi vagyok majd ha nagyobb lesz a kislány, hogy lesz előadva majd neki. Anya. Sosem voltam ilyen. Ilyenek látsz te engem. Azt szerettem volna, ha ilyen lennék? Csúnyának tartasz most? Na, és hasonlóak...
-
*Ropi*
félisten
válasz Chapel #12397 üzenetére
A jobboldali a before, de nem csak a vágás, hanem az utómunka apróságai miatt: a balon ha megnézed a szemét, rendesen ki van dolgozva, fehér a szemfehérje és világosabb is, mint a jobboldali kékese.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ukrajnai háború
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- Autós topik
- Vírusirtó topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest