Új hozzászólás Aktív témák

  • Woodslave

    nagyúr

    válasz Janaboy #169349 üzenetére

    mit lehet szólni?

    Akik edzenek azok nyilván próbálnak sok fehérjét enni, ezért az ilyen cikkekre és álláspontokra már csak "önvédelmi" reflexből is azt mondjuk hogy hülyeség. Lehet itt más tanulmányokat is hozni amik szerint semmilyen káros hatása nincs a magas fehérje bevitelnek.

    De ahány orvossal én beszéltem az mind ugyanazt mondta. Nekem is évek óta elég off a vérképen a fehérjebevitellel kapcsolatos veseértékek. Nincs semmilyen romlás de a kreatinin, kreatin kináz meg a kalkulált eGfr mind határértéken felül/alul van attól függően melyik a xar.

    Voltam veseultrahangon egyszer. Kint a váróban 4-5 nem kicsit túlsúlyos asszonyság gondolom nem a túl sok fehérje bevitel volt a legnagyobb hibájuk amit életükben a táplálkozás során elkövettek. Mondja nekem bent az orvos gyönyörűek a vesék stb. Majd az asszisztens kijön és aggódva a vállamra teszik a kezét, hagyja abba a fehérje fogyasztást, tönkre teszi magát... :C

    Másrészt aki járt egyetemre vagy bármilyen iskolába azt tudja hogy tanítanak olyan dolgokat is amik némileg meghaladottak a tudomány jelenlegi állása szerint, és vannak olyan emberek akik szentírásnak vesznek tanult dolgokat és nem tudnak túllépni ezen.

    Arra lennék kíváncsi, hogy a vese dialízis kezelés kapó emberek közül mennyien vannak ténylegesen naturál testépítők (vagy gyúrósok inkább) akiket ez az életmód jutatott oda. Amúgy meg bármilyen ezzel kapcsolatos vizsgálat max úgy történik hogy megkérdezik Mari nénit vagy Józsi bácsit hogy sok húst tetszett enni.... :F

    "akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

Új hozzászólás Aktív témák