Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Weareus

    addikt

    válasz benfolds #160096 üzenetére

    Rajta van a mérlegen, hogy d=1 g. A d (egyes esetekben e-vel jelölik) hiteles osztásértéket jelent. Ezen túlmenően a mérlegeknek van egy pontossági osztálya és még ugrási osztásértéke, ti. hogy grammonként ugrik, tized grammonként ugrik, esetleg század grammonként ugrik. (Minél kisebb ez a szám, ált annál pontosabb a mérleg...).

    Maradjunk annyiban, hogy amit te felraktál fotót aszkorbinsavról, az van vagy hány gramm, de én patikai mérlegen befotóztam neked ~ 1 g aszkorbinsavat.
    Tessék:
    [kép]

    A képen a mérlegnél a d = 0,01 g, vagyis elviekben 1 század grammonként ugrik.

    A javasolt kanalas módszert jó ötletnek tartom, mivel minden poranyagnak más és más a sűrűsége, egyszer egy pontos mérlegen kimérsz 1 g (vagy amennyit szedni akarsz) aszkorbinsavat, beleteszed a mérőkanálba, megjegyzed, hogy kb. meddig van és kész...

    Amúgy mennyit szedsz naponta? Nekem 5 g felett csípte az egész húgycsövet meg ilyesmi, pedig ittam hozzá vizet rendesen...

    [ Szerkesztve ]

    Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.

Új hozzászólás Aktív témák