Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joker88
őstag
házszigetelés: tavaly október-novemberben megvásárolva minden szükséges alapanyag a kivitelező tanácsára (hungarocell,festék miegymás..) és most kezdik a munkát..
Látva az árakat, mégegyszer annyit fizettünk volna ha most vásárolnánk (már ha kapnánk..)
nemcsak alapanyagra, munkásra,kivitelezőre is várni kell.. a jóra meg még többet.
két éve volt tetőfelújítás, lemez lett a palára rátéve.. ( egy vagyon lett volna a palát leszedetni/ elvitetni,mivel veszélyes hulladéknak minősül,ráadásul valahová Kapuvár mellé kellett volna elvitetni,ott van valami cég aki ezzel foglalkozik/foglalkozott.. )
a szabadhegyi vasútállomásnál van/volt egy ilyen bádogos vagy miféle üzlet.. ott vettünk mindent.[ Szerkesztve ]
In loving memory of Garrett Lockhart
-
Jazzos
őstag
válasz envagyok #37352 üzenetére
Most már tényleg ráér akkor
Egyébként legkirályabb kerítés, ha bejön a rusztikus: bontott téglából oszlopt 2-3 méterenként, a mező részt pedig fel kell rakni hasított konyhakész fából, pl. jóféle akác. Száradhat jópár évig, aztán ha van nyers utánpótlás, be lehet venni a száraz fát és pár óra alatt újrarakni a kerítést a nyers fából. Double win. -
Jazzos
őstag
Mini töltés
-
Dryman
őstag
Falusi lettem ismét!
Beköltöztünk a felépült házikóba március 15-én...mostmár csak a befejezéses munkák vannak....
Tudjátok egy családi ház akkor lesz befejezve, mikor a következő tulaj kimondja hogy bontás!
A lényeg, 6-8 hetes várakozás az ablakokra....már a gyártónál is jártam reklamálni, ahol azzal fogadtak hogy alapanyaghiány okán már nem is vállalnák a gyártást......várjak türelemmel, vagy visszaadják az előleget és próbálkozhatok másutt....így lett 18 hét mire elkészült az összes ajtó és ablak....azóta a bejáratiajtó panelt cseréltetnem kellett, mert felhólyagosodott a külső felületen a műanyagréteg...kiderült hogy a gyors munkának is van hátránya....szarul melegítették össze a rétegeket ,mikor bekerült a két díszüveg....na ezt a garanciális cserét 9 hete várom!
Utolsó infó: Éptexnél 8-as betonvasháló bizonytalan időre kifogyott...egy éve 360eFt-ot fizettem érte, és úgy éreztem mintha a fogamat húznák...vasért ennyit kifizetni....most mégdrágább, ráadásul hiánycikk is!
Vicc ez az egész!
Egérke!
Nagyon nagyon érdemes napi szinten "tüzépezni" nézni, lesni az árakat és ott vásárolni ahol pillanatnyilag olcsóbb, és kapható is a termék!
Mivel úgyis rákényszerülsz hogy telefonálgass, van-e vagy nincs a kiszemelt portéka, így az árak már csak egy félkör a beszerzésben!
16 éve már egyszer építkeztem, ott is voltak problémák, de fele sem ennyi!
Az elmúlt 1 év durva volt, de hát benne lakunk - a falusi életérzés meg kárpótol! - kakaskukorékolós jóreggelt, valakiműanyaggalgyújtottbehogymennyenazannyába jóestét!
Változnak a megszokott dolgaim is, egy órával korábban kelek, mert faluról bebumlizni időre elég szép napi kihívás lett.
Hogy a macska rúgja meg, előre a kommunizmus útján!
-
G@ben
addikt
válasz Dryman #37359 üzenetére
Tegnap este sikerült megrendelni a cuccok nagy részét, raktáron is vannak, olcsó is volt ( ), a többi talán nem lesz annyira hiánycikk, illetve az nem annyira speciális, elvileg sok helyen kapható, meg nem is kell sok belőle. Holnap vagy szombaton kiderül.
És jelzem, hogy a cuccod még mindig nálam van, de faluba nem jutok ki mostanában vele.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
Balinov
titán
válasz Dryman #37359 üzenetére
B+ Laci, a bontasos mondatnal konkrétan kikoptem a kávét hova koltoztel, ha nem titok?
Ja és gratulálok hozzá
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
sotetlovag97
tag
Sziasztok!
Tudtok valakit, vagy innen foglalkozik valaki 3d nyomtatással?
Az az igazán idegesítő, ha valaki baszik válaszolni…
-
kovacsroli
senior tag
válasz sotetlovag97 #37364 üzenetére
Őt ajánlom.
Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
kbhuinfo
tag
válasz sotetlovag97 #37364 üzenetére
Ha gondolod nekem is leírhatod privátban, miről van szó.
Van egy szint, ami felett nem mész egy bizonyos szint alá...
-
sotetlovag97
tag
válasz kovacsroli #37365 üzenetére
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Nem írtam még sosem ebbe a topikba, üdv mindenkinek.Mostanában nagyon el vagyok keseredve, debreceni vagyok és gépészmérnökként egyszerűen nincs egy normális cég a környéken, ahol el lehetne helyezkedni. Vagy a fizetés szar (250 nettó kezdésnek a legtöbb helyen, ez max. egy 100-assal megy fentebb az évek múlásávál) vagy a körülmények szarok, de legtöbbször a kettő együtt. Elgondolkodtam, hogy megpróbálok valahol a Dunától nyugatra állást keresni, de még az ország határain belül egyelőre.
Annyi kérdésem lenne, hogy ilyen szempontból pl. Győr környékén milyenek a lehetőségek egy 2-3 év tapasztalattal rendelkező gépészmérnök számára elhelyezkedési lehetőségeket és fizetéseket tekintve? Vagy ott is ennyire sz*r lenne a helyzet?
"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
PociAti
őstag
válasz hentes555 #37375 üzenetére
penzcentrum.hu-n egész jó kimutatások vannak a béreket illetően. 2021-es adatok szerint GyMS megyében teljes munkaidős foglalkoztatottak között érezhetően magasabbak voltak a nettó bérek, mint HB-ban (463e vs 361e). Majd a BMW lendíteni fog az ottani helyzeten, illetve ezek megyei adatok! Itt azért Győrön kívül jócskán akadnak máshol is export orientált cégek. Valójában Győrt Debrecennel az ingatlan illetve albérlet árakkal együtt van értelme összehasonlítani.
Viszont a már meglévő és évek óta halmozódó ellátási és szállítmányozási problémák hirtelen az ukrán háború kapcsán új szintre léptek, így amíg még a közelmúltban azon sírtak a cégek, hogy nem találnak kellő mennyiségben normális munkaerőt, most az elsődleges probléma az lett, hogy ellátási hiány miatt akadozik a gyártás, ezáltal baromira lecsökkent a munkaerő toborzási lendület. Szóval nem ez az ideális időpont az új állás keresésére, mivel több fronton is hosszútávú problémákkal kell szembe nézniük a cégeknek. Mostanában inkább a megtartásra fognak törekedni a cégek, nem annyira a létszámbővítésre.
Audinál, a legfőbb szakirányú kötődésű foglalkoztatónál az elektromos motorokra való fokozatos átállás miatt feltételezhetően kevesebb munkaerőre lesz majd szükség.
-
erdey_a
addikt
én azt javaslom, hogy azt a dunai szakaszt, amitől nyugatabbra szeretnél elhelyezkedni / új életet kezdeni, azt inkább Bécsben, vagy Passauban keresd.
ha én volnék olyan rugalmas, hogy 400 kilométerrel arrébb települjek, akkor már Ausztriában lennék neked is csak mondjuk 200-at kell még "rugalmasodni" pluszban.Vérboci
-
Dryman
őstag
válasz zsigee #37373 üzenetére
Igen-igen...van egy jó kis cikk valamelyik kormányközeli médiában, ahol ennek a jelvénynek az átalakításáról írnak, megvédve eme nagy előre-hátra eszmét amivel ormányunk vértezi magát.
Aztán van ehhez a cikkhez egy történelmi áttekintés hogy hányszor és milyen formában használta a magyarság az előre-hátra formulát, egészen Kossuthtól kezdve levezeti a történész, Rákosi elvtárs vonatkozásában is....érdemes elolvasni a cikket, nincs új a nap alatt, csak most valaki megint újragondolta ormányközelből.
Hofi is megragadta az előre határozószót a maga értelmezésében és szövegkörnyezetében:
"Előre a kommunizmus útján, és itt döglünk meg...."[ Szerkesztve ]
-
zsigee
aktív tag
Sziasztok!
Tablet javításhoz keresek szakit.
Egy Lenovo eszközről van szó, a Micro USB aljzatot kellene cserélni. Sajnos ezt én nem tudom megcsinálni, sem eszközöm, sem megfelelő tudásom nincs hozzá.
Ki tudja vállalni, és mekkora pénz mennyiségért?
A cucc szét is van bontva, ha kell a konkrét panelt is ki tudom venni.
Köszönöm bárkinek![ Szerkesztve ]
Nem a mennyiség, és a minőség a fontos, hanem hogy sok legyen és jó!
-
zsigee
aktív tag
válasz ladopapa72 #37383 üzenetére
Lenovo TB - X304L
-
zsigee
aktív tag
válasz ladopapa72 #37385 üzenetére
Nem igazán értem, csak sejtem mi lett volna a cél.
-
zsigee
aktív tag
válasz ladopapa72 #37387 üzenetére
-
Joker88
őstag
srácok,aki szokott lidl-be járni, ott hogyan van a szép-kártyás fizetés? úgy mint a sparban,hogy minden fel a szalagra,majd a végén szólni,hogy amit lehet szép-kártyával fizetem?
In loving memory of Garrett Lockhart
-
Ármester
válasz Joker88 #37389 üzenetére
Nem tudom mindegyikben így van-e, de ami az Interspar mellett van, ott amikor sorba álltam, előre kérdezte a pénztáros, hogy lesz-e szép kártya.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
sotetlovag97
tag
Szerintem a 2-3 év tapasztalat itt elég mérvadó. Egy barátom(bár ő járműmérnök) is nemrég tudott sikeresen elhelyezkedni, sok időbe nem telt neki, úgy, hogy pályakezdő, a gyakorlati helyen eltöltött idő az, amit konkrétan számításba tudtak venni. Így is teljesen új programok megtanításával együttesen vették fel. Bérezésben jóval felette kap, mint az említett 250, plusz kafetéria stb..
Az Audit én hanyagolnám, inkább a hitegetés és a sok körös dolog jellemzi, egy "kisebb" céggel szerintem jobban jársz. (Audi viszonylatában)
Nem rossz ötlet az ausztriai munka sem, főleg, ha már az ország egyik sarkából a másikba nézzük. Kérdés a nyelvtudás ebben az esetben.
Győrben és Debrecenben is hasonlóak a lakásárak, környéke válogatja, Győri facebook csoportokat tudom ajánalni ezügyben, jókat ki lehet fogni. Legtöbb új vagy felujított is egész tűrhető áron megy most.
Viszont tény és való a háborús helyzetet sem szabad figyelmen kívül hagyni, először nézegesd meg az állásajánlatokat, küldd el az önéletrajzod nekik és úgyis felveszik veled a kapcsolatot. Szerintem válogatni is tudsz majd, pozíció és hely szerint is bőven. Megközelíthetőség szempontjából azért elég lényeges lehet a reggeli/délutáni forgalom miatt Győrben.
[ Szerkesztve ]
-
Helló!
Szerintetek rétegvastagágmérőt hol tudok itt győrbe kölcsönözni?Gépelés nem az erősségemasdsdk
-
válasz ladopapa72 #37396 üzenetére
Köszönöm
S az ugye autóhoz való? Azt elfelejtettem leírni h autónézőbe megyünk arra kellGépelés nem az erősségemasdsdk
-
envagyok
veterán
válasz ladopapa72 #37398 üzenetére
Ha nem találsz, valahol van nekem.
Kölcsönbe elviheted.
De szigorúan visszahozni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest