Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joker88
őstag
van valami ajánlás pizzériára, ahol el lehet hozni a kért pizzát ? SZÉP kártyával való fizetés persze
Mostanában a PizzaForte a régi Intersparban eléggé változatos ami a minőséget illeti..In loving memory of Garrett Lockhart
-
sotetlovag97
tag
válasz ladopapa72 #37952 üzenetére
Én is ajánlom a Tópartit!
Az az igazán idegesítő, ha valaki baszik válaszolni…
-
Bobrooney
senior tag
válasz sotetlovag97 #37953 üzenetére
Tópart nagyon megosztja az embereket, némileg vastagabb tészta és brutál sok sajt jellemzi.
Én szeretem, de sok ismerősöm ki nem állhatja.Pizza Koho-t is tudom ajánlani, vékony tésztás normál feltétes, nekem ez is nagyon ízlik (de ezt csak ott helyben fogyasztanám, mert hamar kihűl és utána azért márt nem annyira finom mint azonnal).
-
Ármester
válasz Joker88 #37951 üzenetére
Pizzahut szerdai 500Ft-os akcióban (minden 2. Pizza 500ft, csak elvitelre).
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Semin
senior tag
válasz Joker88 #37951 üzenetére
Nekem a kedvencem jelenleg a Pizza Forte.
Nagyon jól lehet extrázni a pizzákat (extra feltét, sajtos szél stb ) Érte is lehet menni, de frissen szokták hozni.
Nyilván finom/bőséges pizza, és ezt ők is tudják, ilyen az árazása is.
@Tóparti:
A sok sajt szerintem is rendben van, de kegyetlenül lisztesek a pizzák ami már kevésbé. A csoda nekem pl nem adta -
kovacsroli
senior tag
válasz erdey_a #37955 üzenetére
Tekintve, hogy milyen fejlődésen ment át a hely az elmúlt években, pláne nem értem, hogy lehet ilyen trágya a kiszolgálás.
Egyébként nagyon nagyon lassúak is. Szerda délután egyedül voltunk a teraszon (=4-en, két felnőtt két gyerek) és így is több, mint 1 órát (!!!) vártunk 2 nyomorult pizzára. Azért ezt nehéz megmagyarázni.
A pizza nem rossz, de ár-érték arányban labdába se rúg.Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
Viperator
őstag
válasz kovacsroli #37961 üzenetére
Mi is sokáig vártunk...
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
erdey_a
addikt
ugyanez a sztori nálam is, megspékelve azzal, hogy 4 pizzából hármat hoztak végül ki, az enyém elfelejtődött. mondtam hogy újabb 1 órát nem várnék.
de a sivatagban is könnyebb innivalóhoz jutni például mint ott. már az első rendelés felvétele is problémás, de mire kihozzák a pizzát, ugye esedékes lenne egy új kör, de egy "visszajövök"-kel leráznak és ott ülök a pizzával (illetve én anélkül) ital nélkül.
na de nem szapulom tovább a helyet, én nem megyek oda oszt készVérboci
-
Balinov
titán
1 oraaaaa? Annyi idő alatt egy kocsonya is majdnem készen van
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Joker88
őstag
Köszönet a pizzériázó -tanácsokért..
de most ismét más témában érdeklődök..
Van valakinek ismerőse aki bakelitlejátszó javítással-tisztítással foglalkozik?
És esetleg a meglévő bakelit lemezeket mivel lehetne megtisztítani ? Saját papírtokjában voltak/vannak,de tiszta porosak.. 1978-as kiadás [kép]
[Videó]In loving memory of Garrett Lockhart
-
PociAti
őstag
válasz Balinov #37964 üzenetére
Az 1 órát nagyon nehéz megmagyarázni.
Hacsak nem akkor kezdi el valaki megkeresni az interneten miként kell pizzát sütni, néz végig egy videót, majd ezek alapján áll neki elkészíteni.A Twitchen egész jó csatornák vannak, ahol online betekintést lehet nyerni mindenféle gyorsbüfé, pékség, étterem és pizzéria működésébe, gyakran egy egész műszakon át. Utóbbira egész jó példa az olasz felmenőkkel rendelkező Giuliana "PizzaPrincessG" csatornája: https://www.twitch.tv/pizzaprincessg. 16 inche-es (40 cm) pizzák kb. 4 percenként kerülnek be a sütőbe. Sokat lehet tanulni ezekből a csatornákból, miként működnek az olajozott gépezetek.
A 60 perce az is belefért volna, hogy máshonnan megrendelje, és azt szolgálják fel. Vagy rendelést követően indul el a szomszédos Pennybe alapanyagokért. És ha már alapanyagok, Tópart Pizzériában én finom pizzát még nem ettem. Jóllakatós tömegkaja, jó sok olcsó sajttal megszórva (mert szerintük ez kell a népnek).
-
envagyok
veterán
válasz PociAti #37966 üzenetére
Én pont ezért nem eszem szinte soha étterembe.
Ahol jók az árak, ott szinte biztos vagyok benne, hogy ramaty alapanyagokkal dolgoznak. Pl növényi sajt (pizzafeltét)
Ahol meg sejtem/gondolom, hogy minőségi termékből készülnek az ételek, ott viszont az árak
Magyarországon a vendéglátós külön szakma, a helyek 90%-ban a tulajdonos arra törekszik, hogy az ételeket a legolcsóbb, még pont ehető alapanyagokból elkészítve a lehető legtöbb pénzt húzzák le a vendégekből.
Ami hasznot rátesznek, abból te az étterembe közlekedés, rendelésre várakozás idejének feléből otthon a legjobb alapanyagokból megcsinálod.
Tény, ott nem adják a szádba.
A másik kedvencem, hogy a sót is felső határértéken használják sokan, hogy jól megszomjazz, és az italokból (amiket nem tudom miért 2-3-4-5-szörös áron adnak, hiszen azzal dolgozni se kell, csak elédrakják) jó sokat fogyassz. -
kovacsroli
senior tag
-
Dorien
veterán
Itt Győrben beülős pizzázónak én az egyetemi Bahnhof-ot (Lapos tanszék) ajánlom. Teljesen korrekt pizzákat sütnek. Én á la carte a Fox-ot szoktam enni, az valami 2350Ft volt még pár hónapja... E heti menü:
Ha valaki Zirc felé utazik, akkor ott a dombon van egy nagyon tuti pizzázó: Marietta pizzéria
Múlt hétvégén ott kajáltunk, 1 leves, 2 pizza, 1 üdítő, 1 kávé volt 9500Ft.Wherever you go - go with all your heart.
-
sotetlovag97
tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani Győrben olyan helyet, ahol Oled tv-hez alkatrészt(alaplap, T-con, tápegység) lehet szerezni, vagy esetleg alaplapi szinten javítanak?Az az igazán idegesítő, ha valaki baszik válaszolni…
-
Coyot
őstag
válasz envagyok #37967 üzenetére
Na ez a tópart ahogy írod a sóval. Bazmeg megeszel egy fél pizzát náluk vagy egy fél pizzacsodát vagy mi a neve, utána simán ledöntök 2 liter vizet, vagyis akárhányszor rendeltünk mindig ez volt az erdmény, igaz nagyon rég ettem utoljára. Azért ennél egy pizzaforte mérföldekkel jobb.
De mivel ugyis gennyes drága mindegyik, pizzatészte megvesz otthon aztán ízlés szerint feltétezve negyedéből kijön és tök jókat lehet sütni.
Má' nem
-
zsigee
aktív tag
Sziasztok!
Érdekel-e valakit egy Ariston velis evo 100 villanybojler?
2 éves, hőszivattyúra váltás miatt eladó. Szakember szerelte le.
Üdv!Nem a mennyiség, és a minőség a fontos, hanem hogy sok legyen és jó!
-
doc
nagyúr
Poco F2 Pro valakinek? [link]
-
Dryman
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni a hozzáértőktől, hogy egy bérbe adott ingatlanrész fűtési költségét hogyan lehetne meghatározni viszonylag pontosan, és egyszerűen hogy azt a bérlő is megértse és elfogadja!?Adatok: gázkazános fűtési rendszer, amely 1860 m2-es területet fűt 6db különálló hőkörön keresztül. Az össz területből 302 m2-es területre kellene meghatározni a fűtési költséget.
Az össz terület hőigénye helyiségenként és szintenként más és más, csak azt tudjuk hogy a bérbe adott terület 302 m2-én a bérlő 20 fokot szeretne, a 2,8m méter belmagasságú csarnokokban.Jön az általános 30W/légköbméter módszer, mivel nem vagyok időjárás-jósda, ezért fogalmam sincs milyen lesz a tél, és mekkora külső hőmérséklethez kell majd DeltaTé-t számolni, amiből meghatározhatnám a m3-e eső hőmennyiséget, majd ezt felszorozva a fűtött órák számával ki is jön az igényelt teljesítmény, amit a szintén változó gázárak tovább bonyolítanak....
ez számomra zsákutca, mert túl bonyolult és túl sok a változó...másik módszer, szakaszolom a fűtési köröket és kb 1050 m2-re lekorlátozom a fűtési kört, majd bedörrentek és ami a csövön kifér hőigénnyel próbafűtést csinálok 1 órán keresztül, és közben a gázórát figyelve felírok egy 8,2m3 gázfogyasztást....majd négyzetméter arányosan kiszámolom hogy a bérleti terület fűtésére 1 óra alatt 2,35 m3 gázt használtam el, ami 81,78MJ energia....ja, itt túltoltam a fűtést, fogalmam sincs hogy szükséges-e ekkora hőmennyiség, és kb a kinti 18 fokhoz viszonyítva 23,7-et sikerült csinálni a csarnokokban....
ez is zsákutca, bár itt sikerülne költséget meghatározni, de ez meg nem ok a túlfűtés okán...Kérlek ha van egy ismerős energetikusod aki tudna egy ökölszabályban egyszerű dolgot javasolni és nem nyúl bele a matematikai transzformációkba egy viszonylag egyszerű költségmeghatározáshoz, ....kérlek ne tartsd magadban!
Minden építő jellegű hsz-t szívesen olvasok a témában!Eddig az a befutó megoldásom akadt, hogy a Főtáv közületi tarifatábláját használom légköbméterre az éves fűtési költség vonatkozásában, de ez meg távfűtés.....
-
mm00
aktív tag
Sziasztok!
Valaki aki jártas az elektronikában az megerősítené, hogy megfelelő a következő kapcsolás? Egyszerűnek tűnik pár vezetéket bekötni.
Hörmann szekcionált garázskapu motor az áldozat. Ez a gyári kiosztás:
Erre kötnék be egy panelt, ami más gyártók távirányítóját is engedi programozni. RX Multi a panel neve és egy külföldi fórumban volt is hozzá kapcsolási rajz:
Azt már megnéztem, hogy a 23/5/21/20 létezik a kapumotor paneljén és csavarosan rögzíthető bele a vezeték.
1. Áramtalanítom a kapumotort
2. Bekötöm az 5 vezetéket (milyen átmérőjű legyen? Párosítsak hozzá színes vezetéket?)
3. Áramot adok a kapumotornak -
mm00
aktív tag
válasz ladopapa72 #37986 üzenetére
Köszönöm!
-
Ármester
Sziasztok! Adott egy konyhai robotgép (Clatronic KM3323), aminek a belsejébe becsepegett zsíros lötty, telibe az elektronikára (áram alatt volt). Szétszedtem, kitisztogattam alkohollal + kontakt60 spray ment rá, összeraktam, de semmi életjel.
Van itt a topikban olyan (vagy ismerős szaki) aki rá tudna nézni, hogy van-e esély javítani?
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
mm00
aktív tag
Sziasztok!
Van egy eladó 2011 mid Mac Mini-m. A gép sajnos nem indul be. Egy ideje csinálja ezt, hogy hol beindul hol nem (most épp nem, csak a ventilátor pörög). Szóval maradjunk annyiba, hogy nem működik
Merevlemezt már kiszedtem belőle, de bármilyen SATA 2.5-est bele lehet rakni. Ez így ér szerintetek valamit? Valakit érdekel?- 2.3GHz dual-core Intel Core i5 with 3MB on-chip shared L3 cache
- 2*4Gb Hynix PC3-10600S ram hmt351s6cfr8cTovábbi részletek: [link]
-
half333
őstag
Üdv! Egy kis segítségre lenne szükségem! Jelenleg egy külsős cégnél dolgozom (pro human) akik fizetik az utamat mikor megyek haza. De kell számla a vonatjegyről. Automatában viszont nem tudom hogy kell beírni az adószámukat mert ugye csak 10 karaktert enged a gép nekik viszont 11 számjegyből áll. Tudna valaki erre valami megoldást? (Automatábol azért veszek jegyet mert nem mindig van kasszás néni az állomásoknál)
[ Szerkesztve ]
-
half333
őstag
ajnos automatánál nem találtam opciót h közösségi vagy más és csak 10 karaktert engedett meg. Mivel másabb neten (nem számit hogy olcsobb, cég fizeti. Kérdeztem őket de csak ez a 11 számjegyü adószámjuk van. Próbáltam a cégjegzékszámukat de sajnos a gépnél azt irta nincs ilyen adószám)? Tudnátok adni cimet hol lehet megvenni?
[ Szerkesztve ]
-
golya32
senior tag
van ilyenem felesleges ha valakit érdekel pár sörért vihető
Vélemény olyan mint a segglyuk mindenkinek van, de senki nem kiváncsi a másikéra.
-
kecso2009
tag
Sziasztok,
Van itt valaki Győrben aki megbìzhatò, ért a villanyszereléshez (szakmája is ez lehetőleg)
Újìtás alatt lévô lakásba kellene kb 3-4 ledes fali lámpát beszerelni, kb 30 kapcsolo + dugalj..stb beszerelni, illetve egy ledes rgb szalagos világìtást megoldani 2 szobában.
Lehetőleg úgy November végéig vagy minél előbb
Nyugodtan dobjatok privátot.Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest