Új hozzászólás Aktív témák

  • kpityu2

    őstag

    válasz #22145024 #8830 üzenetére

    A mintakiosztás elég nyűgös tud lenni minden verzióban. Kezdve onnan, hogy nem mindent tudsz egyszerű mintaként kiosztani, folytatva azzal, hogy a meglévő mintából nem mindig tudsz újabb mintákat létrehozni, vagy nem tudod tükrözéssel kombinálni, különösen, ha vegyesen van egyszerű és összetett minta. Ilyenkor sokat kell próbálkozni alternatív kombinációkkal. (mert ugye a munkának el kell készülnie).

    Nálam pl. tipikus, hogy testkivonás eredményét nem csinálja meg, de ha mintát készítek a testből és azokat vonom ki, akkor megcsinálja. Vagy nem. Ráadásul az SE-ben cifrázzák, mert ha minta, vagy tükrözés eredményét akarod felhasználni, akkor az eredeti szülőt is ki kell jelölnöd, nem úgy mint az SW-ben ahol elég az eredmény alaksajátosságot megadnod neki.

    Amit leírtál az tipikus esete a non-manifold, vagy nulla vastagságú geometriának. Ilyenkor olyan pont,él, vagy felület keletkezik ami több testnek is része. Csináld meg úgy a vezetéket, hogy a találkozásnál kis anyagot,kilógó részt hagysz (mint a valóságban, amikor összefolyik a műanyag), ami mintakészítésnél átfedésbe kerül, és így meg tudja csinálni az összevonást. Valószínűleg. :DDD

    Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....

Új hozzászólás Aktív témák