Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:
Új hozzászólás Aktív témák
-
net84
őstag
pontosan mikor vetted és mikor jelezted nekik a "hibát"?
ez egyébként nem tekinthető hibának, ugyanis a készülék tökéletesen működik
az más kérdés, hogy kompatibilitási gond van nálad a szoftverek között és ezért nem megy, ezért is érdekelne, hogy mikori vásárlás...
azért sem a gyártó, sem a kerteskedő nem okolható, hogy egy adott termék szoftvere összeakad más futó szoftverekkel...egyébként ha le van húzva a gépről a pad és a szoftvere sem fut, akkor is fagy vele a többi program? vagy csak a játékok fagynak?egy saját példa:
adott egy slim ps2 billentyűzet, egy noti, amin nincs ps2 port és egy usb-ps2 konverter, minden tökéletesen működik, addig, amíg nem együtt használnám őket...ilyenkor a billentyűzet időnként leakad a nitoról, mert nem alkalmas arra, hogy bármilyen átalakítóval is usb-n keresztül kommunkáljon - a bill tökéletes asztali pc-vel, az átalakítóval másik bill megy, a noti megintcsak működik...na ilyenkor mi a rossz? semmi, kin követeljem a garanciális jogaimat?Read only...
-
Nevano
csendes tag
Ha be van dugva feltelepítve a szoftver és a rajzpad akkor ha kihúzom is elindítom a játékok bármikét de egyszerüen befagy (NEM VÁLASZOL) ezt írja ki. Ha letörlöm a kezelő szoftverét akkor minden megy csak persze mennek a .DLL-ek a WINDOWS-ba...
Amm.. 11.29.én lett megrendelve és 12.03.-án jött meg. és azutáni héten kedden jelentettem a problémámat.
A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga. ... Hirosima '45 .... Csernobil '86 ...... Windows '95 ...
-
Nevano
csendes tag
-
Csaba_20_
őstag
-
sasa311
veterán
válasz Csaba_20_ #3205 üzenetére
A ROM-ok elvileg egyfajta kártyán tök egyformák, miért lenne érdeke a gyártónak, hogyha azzal bonyolítaná az eljárást, hogy minden egyes darabot különbözővé tesz azzal, hogy egyedi sorozatszámot kap?
A sorozatszámmizériával úgyis kb csak a végjúzer tud szopni, az meg a gyárat nem érinti
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
net84
őstag
Teljesen egyszerű a képlet, ezt kb. soha nem fogják megcsinálni, ugyanis jónéhány kártya, ami hibásan visszakerül a gyárba, javítva, felújítva, újracimkézve és dobozolva visszakerül a piacra. Természetesen ilyenkor új gyártási számot is kap. De ez szinte minden informatikai eszközről elmondható...szerintetek a jól bevált slim 40GB Samsung HDD után miért került piacra a normál méretű 40GB-os Samsung HDD?
Csaba_20_ - biztosan nem csinálják, és szerintem több okból egyelőre nem is fogják...egyik, hogy költséges és időigényes, ezáltal mégköltségesebb - sőt, ha ennyit kérsz az ötletért már megsem éri - minden egyes rom-ba más-más számot "ütni"...másik gond a juzer, aki aztán fasza csávónak hiszi magát és addig kutakodik a neten, amíg rá nem jön, hogyan leget egy 9600-ből 9800-at csinálni és tönkretenni, hogy az megsem bírjon mukkanni. Tehát, ha ezek után ki akarjuk olvasni az S/N-t a romből (szó szerint), megintcsak nincs eccerű dolgunk és ezt max megintcsak a gyártó tudja megtenni, de ugye onnan nem fordul meg 15 vagy 30 nap alatt a kártya...?
Egy elrugaszkodott példa: elhagyod az autódról a rendszámot, de nem veszed észre, a rend őre megállít, és kapsz egy jó nagy bírságot a fejedre. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha ilyenkor az autókereskedőre át lehetne hárítani a bűntetést, hiszen ő adott el neked olyan szar autót, amin nincs megolda, hogy a rendszámot ne lehessen elhagyni...nem? Mondjuk én annak a torkán dugnám le a rendszámtábla-tartót, aki kitalálta...
Read only...
-
apóka
aktív tag
Sziasztok!
Kérdés a következő:
- garanciális alaplapom elromlott, visszaküldtem, a bolt hívott, hogy kicserélték és hozta a cserét a futár.
A problémám az, hogy a régi garanciajegyet kinyomtatták (2008.03.10. vásárolva) és azon csak 24 hó gari van az alaplapra, ami 2008 ban kezdődött.....tollal kihúzták a régi sorszámát, és beírták az újat, lepecsételték (de nincs dátum)
Tudomásom szerint a garanciának a mai naptól kellene kezdődni a cserelapnál
Vagyis vagy javitják, vagy újra cserélik....de használtat nem adhatnak helyette.
Da ha újat kaptam, akkor a gari is újra indúl ugye?Focust bontok, ha kell valami írjál. Mk1 98-2004
-
tlac
nagyúr
Tudomásom szerint a garanciának a mai naptól kellene kezdődni a cserelapnál
Vagyis vagy javitják, vagy újra cserélik....de használtat nem adhatnak helyette.
Da ha újat kaptam, akkor a gari is újra indúl ugye?igen, ha cserélték, akkor újraindul
ha javították, akkor csak hosszabbodik azzal az idővel, ameddig ez a folyamat tartotta bolttal beszéltél már erről?
lehet csak elnézték -
addikt
Van nekem egy vizes porszívóm amiben eddig garanciaidőn belül (1 év garancia lassan lejár) 2 alkalommal kellett javítani, mindakétszer motor cserés lett. A kérdésem annyi lenne, hogy akkor csak annyival hosszabodik a garancia amennyi ideig a szervízben volt, vagy mivelhogy motor csere szerintem főalkatrész, akkor újra indulna a motorra az 1 év garancia (valószínűsítem nem a 2. variáció a nyerő, de azért valaki erősítsen már meg ebben.)
-
apóka
aktív tag
Felhívtak az üzletből mielőtt jött a futár és azt modta, hogy kicserélték, a szériaszám is más, meg az enyém sima P35... volt ez meg EP35......
Még nem beszéltem velük , előbb beszerzem itt a tudnivalókat, hogy ne érjen meglepetés.
Lehet, hogy véletlenűl lehagyták, de a bolt simán elhajtana (tisztelet a kivételnek )ezzel a papírral, ha esetleg bedöglik a lap 1,5 év után (akkor már letelik az eredetileg adott gari)[ Szerkesztve ]
Focust bontok, ha kell valami írjál. Mk1 98-2004
-
Nevano
csendes tag
Na tegnap beszéltem a logik.hu-val utólag kiderült hogy jogtalanul kértek a szállításért 3500 Ft-t mármint a futár cég mert 30 kg alatt 1200 Ft-be kerül...
A másik meg h most vitte vissza a céghez a rajzpadot a Futár mert hogy ne 2 soros legyen a panaszom hanem 10 letöltöttem jópár játékot persze ilyeneket GTA IV meg hasonlók és azok sem működtek :/ Persze listán rajta vannak és a panaszunkról remélem most már nem úgy küldik vissza h megjavítva és semmi hogy hiba kijavítva és a hiba okának leírása vagy valami :/
A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga. ... Hirosima '45 .... Csernobil '86 ...... Windows '95 ...
-
luciferc
őstag
ellenvetéssel élek . Ismereteim szerint a motorra magára bizony újra indul a garancia*, a készülék többi részére viszont csak annyival hosszabbodik, amit szervizben töltött.
*Nem azért, mert fődarab. ha egy kapcsolót cserélnek benne, arra is újra indul a gar. Bármilyen beépített új alkatrészre (de csak arra!) újra indul a gar tudomásom szerint.
[ Szerkesztve ]
-
Csaba_20_
őstag
válasz sasa311 #3206 üzenetére
A baromi drága Ethernet kártyákban is ez a fejlesztés okozza, hogy annyiba kerülnek, amennyibe(MAC address). A ROM-ok maradhatnak ugyanolyan fajtájúak, a tartalom más. Kiolvasható stb. A driver és egyéb szoftverek megírásához és az egyéb fejlesztésekhez képest pedig végképp egy nagyon bonyolult dologról van szó...
[ Szerkesztve ]
-
Csaba_20_
őstag
-
net84
őstag
válasz Csaba_20_ #3227 üzenetére
...és MAC címet nem lehet átírni? Dehogynem...ez az eljárás kilőve.
"A nem rendeltetésszerű használat alapból kizárja a jótálláson belüli intézést..." - igen? ehhez kell egy felfogás is, ugyanis a magyar ember először azt nézi, hogyan és miként tudja a dolgokat a saját előnyére fordítani - cég és magánember egyaránt.Az pedig még akkor sincs megoldva, ha az adott eszközt be sem lehet indítani, akkor a kisker hogyan oldja meg az azonoító kiolvasását - költeni biztos nem fog csak azért ilyen jellegű fejlesztésre, hogy a júzer leszedhesse a cimkét a kártyáról, ha pedig csak a gyártó képes rá, akkor mire onnan megfordul, akkorra a kedves júzer 50szer csakpott az asztalra és dobálózott a törvényekkel...ezt próbáltam felvetni az előző hozzászólásom végén - egyébként én is támogatnák egy új technikán alapuló azonosítási módszert, csak valami olyan egyszerű jelleggel, hogy a kereskedő is tudja azonosítani az eszközt. Pl. a pendrive-ok is teljesen beazonosíthatatlanok - a külső drive-okról már ne is beszéljünk, amik 2-3 év garos változatban annyi idősen már erősen kopottak, ha volt is korábban rajtuk azonosító, az is erősen kopottas.
Read only...
-
tlac
nagyúr
...és MAC címet nem lehet átírni? Dehogynem...ez az eljárás kilőve.
szerintem a kártyán nem írod át azzal, hogy pl. win eszközkezelőben megváltoztatod
egyébként én is támogatnák egy új technikán alapuló azonosítási módszert, csak valami olyan egyszerű jelleggel, hogy a kereskedő is tudja azonosítani az eszköztezért lenne jó, ha rá lenne festve és ez még leragasztva egy átlátszó matricával
-
Csaba_20_
őstag
A hardveresen letárolt MAC address-t nem tudod átírni. De a kérdésedből látszik, hogy nem veled kell erről vitatkoznom és ezt ne vedd sértésnek. A technológia, amiről beszéltem, adott. Ráadásul évtizedekkel ezelőtti, tehát fejleszteni sem kell hozzá semmit. Kiolvasást is meg lehet oldani, de nem felétlen kell dummy biztos megoldást kialakítani, csak olyat, amit pl. a nagykerben meg tudnak tenni. Hidd el, nem bonyolúlt, nem drága és nem lehetetlen megvalósítani.
-
Ariadne
őstag
válasz luciferc #3222 üzenetére
Nincs olyan, hogy főalkatrész már jó régen. Ha javítják, a 151/2003. korm. rendeletet és a 49/2003 GKM rendeletet kell lobogtatni klikkide, ott benne van, hogy javítás esetén a szervizben töltött idővel meghosszabbodik a jótállás, lásd 151/2003-as 5. § (3).
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
luciferc
őstag
válasz Ariadne #3231 üzenetére
és a beépített új alkatrészre magára sem indul újra a jótállás? Gar vége előtt 1 hónappal javítás, új mondjuk kijelzőt tesznek a mosógépbe 7 nap alatt (álom...), aztán 1,5 hónap múlva a beszerelt kijelző újra meghal, akkor így jártál esete van? Mert ebben az esetben a szerviznek érdeke újnak új, de silányabb minőségű alkatrészt beszerelni a gar végéhez közeli esetekben.
-
veterán
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
2007 szeptemberében vásároltam 1 Asus 8800GTS videókártyát.
Sajnos kb 2 hete megadta magát, már win indulásnál piros csíkos lett a kép.
Szóltam ismerősömnek, hogy a gari papjrt nézze már meg, nem tudom van-e még rajta garancia. Kiderült van, 2 évet adtak rá, és itt jön a bibi. A papíron az van, hogy 1 év garncia, és az van áthúzva, mellé pedig beírva, hogy 2év. Most átvették ideiglenesen a kártyát, de ráírták a papírra, hogy: A termék garancialevelén a garancia lejárata tollal lett átírva (ellenjegyzés a kézzel javításról nincs)
A TERMÉK FELTÉTELESEN LETT ÁTVÉVE GARANCIÁRA. (bocsának, hogy naggyal írtam, így szerepel)
Sztem most majd azt fogják mondani, hogy mi írtuk át, nem foglalkoznak vele... ne legyen így, de van 1 sejtésem.
Kérdésem, mi a teendő ha ilyen dumával akarnak lerázni? 1 biztos nem fogom annyiban hagyni 71000ft, nem kis pénz.Köszönöm!
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
net84
őstag
válasz Silent77 #3234 üzenetére
Olyan, hogy feltételes garancia, olyan nincs...jön majd valaki, aki részletesebben leírja, hogy mit is kellett volna tannie a boltnak és mit csinált szabálytalanul, a lényeg az, hogy ebben az esetben jegyzőkönyvet kellett volna felvenni.
Azonkívül az Asus a VGA kártyáira minimum 2 év gart szokott vállalni...Read only...
-
johniee
senior tag
Sziasztok! Akadt nekem egy garanciális problémám. Az LCD monitorom ASUS és ugye 3év gari van rá...a dobozát kidobtuk költözéskor, és ezek szerint a gyári garlevelet is
A bolt ahol vettük, azt mondták elég az általuk kiállított garipapír is...2 hete vittem vissza, tegnap szóltak h kéri a szervíz a gyári garpapírt is
Mitévő legyek? Szerezzek egy ilyen papírt és meg van oldva?"Nekem a paszta szenvedély" by Tesco-Zsömle =)
-
Ariadne
őstag
válasz Silent77 #3236 üzenetére
Majd ha ők eléd tolnak egy saját költségükön készített Kermi vagy más hasonlóan mérvadó szakvéleményt, na onnantól mondhatják, hogy nem garanciális hiba. Addig kutya kötelességük cserélni vagy a pénzt visszaadni, mert az nem elég, ha ők úgy gondolják...
Arra hivatkozhatsz, hogy az Asus 2 évet vállal ezekre, fent van a honlapjukon is, amit ők viszont kötelesek neked továbbadni (lásd 151/2003 korm. rendelet, 49/2003 GKM rendelet).
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
-
DerDer
tag
hello,
Rokonom jelenleg az usa-ban tartózkodik és gondoltam milyen jó lenne, ha haza tudna hozni egy procit esetleg videókarit nekem, mivel ott olcsóbb.
Fontos lenne a garancia. Létezik Manufacturer warranty és global warranty is, de még nem értettem meg, ezeknek a működését.
Ha valakinek van tapaszalata, kérem segítsen.Addig is folytatom a böngészést
-
Ariadne
őstag
Hát, szerintem amerikában vásárolt cuccok garanciáztatását itthon biztos nem fogod tudni elvégezni, csak ha visszaküldöd és ott intézik. Ami rizikós és drága... Szerintem.
-
net84
őstag
válasz johniee #3239 üzenetére
A cég lekérheti az Asus-tól a garanciapapír pótlását, illetve ha jelzi feléjük (ha egyáltalán az Asusnak küldte direkte a moncsit), hogy elveszett a garipapír, de a kisker a saját bejövő számlájával tudja igazolni, hogy tényleg ők vették, azzal a számlával, amit te kaptál, azzal pedig tudják igazolni, hogy ténylegesen mikor adták el...
Read only...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest