Hirdetés
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
Új hozzászólás Aktív témák
-
Evil Snowman
őstag
Vezérlőpult/Energiagazdálkodási lehetőségek/az aktív energia sémánál (nálam ez a Kiegyensúlyozott) rákattintasz a kékkel írt Séma beállításainak módosítása opcióra/Speciális energiaellátási beállítások módosítása/felugró kisablakban a plusz jellel lenyitod a Processzor energiagazdálkodása menüpontot/a plusz jellel lenyitod a Maximális processzorteljesítmény menüt/Működés telepről valamint a Működés hálózatról résznél 100%-ról átállítod 99%-ra.ez annyit csinál, hogy kikapcsolja a proci Turbo funkcióját, ami miatt kevésbé melegszik.
Látom közben a srácok már megválaszolták.A gép egy 2022-es Blade 15:
i7 12800H
16GB DDR5 RAM
RTX 3060 6GB, max 105W TDP[ Szerkesztve ]
-
gurus
aktív tag
válasz mihione #84184 üzenetére
Ez mikori vétel?17 colos? ennek is 300 nit a fényerősége ?.azért ott már vagy különbség, legion 5 pro 540 nit. Amúgy nagyon jó eredmény, 17 colos azért dob az élményen. Kert,vonat,kocsiba sajnos nem használható(300nit) így kilőve, ilyen laptop, teljesítménybe ez is ott van. Nálam első a kép, utána jön a többi. Most vettem ismerősnek oled asus laptopot 600 nit stb.. ,pro felveszi képminőségbe még ezzel is a versenyt de sajnos nem .....ezért már 300 nit kevés legolcsóbb mobil is ennél többet tud. Jó oké sötét szobába sok.de mai korba nem ez a módi.napfény,levegő,tér így használjuk.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Evil Snowman #84238 üzenetére
az nem lehet, hogy a gyári állvány úgy helyezkedik a ventiknél, hogy a Bernoulli-hatás rásegít a szellőzésre?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
veterán
Bizony...
2 hétig boldog tulajdonosa voltam egy OLED Asusnak,
és innentől kezdve nem nyugszom, amíg újra olyanom nem lesz...én laptopfüggő vagyok, nem játékfüggő, naponta 4-6 órát vagyok képernyő előtt, de ebből csak 30-60 perc a játék
Legfőbb szempont a szemed. Édesmindegy mit csinálsz a laptopon, így is úgy is nézed.
Olednek nincs párja...
(már megvan a kiválasztott)
[ Szerkesztve ]
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
Bilux
veterán
Köszönöm mindenkinek
100%
100% minden nem bántottam semmitNe feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
-
Evil Snowman
őstag
válasz Mr.Csizmás #84254 üzenetére
Jó kérdés, szerintem nem, bár fene tudja. Inkább arra gyanakszom, hogy van neki egy jó 5cm-es szabad légrés, ahonnan vígan tudja szipkázni befelé a levegőt.
-
Bilux
veterán
válasz Evil Snowman #84257 üzenetére
és az miért jó?
Közben én is futtattam egyet
Konfig látható, 100W-os rtx 3080 van a gépben, de legalább vékony szép egységes a ház
(Razer Blade 14 2021)Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
-
Bilux
veterán
válasz Evil Snowman #84260 üzenetére
Értem, akkor vissza veszem 99%
KöszönömNe feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
-
veterán
válasz Evil Snowman #84257 üzenetére
Akkus procit nem 99%-ra érdemes levenni, hanem mélyen alá. (Intelnél)
Soklaptopos soksok próbálkozás tapasztalata azt mutatja, hogy valahol 1GHz körül kezd el fogyasztani minden Intel proci. 1GHz körüli használattal böngészésre, levelezésre még alkalmas a gép, és ezzel kb 1,5-2-szerezhető az akkuidő.
(a bekapcsolás lassú lesz)
Nekem most 2,5GHz az alapfreki (i5-10300H), és annak a 67%-ra tettem, azaz akkun az 1,7GHz-et nem lépi át. Bekapcsolás jó, akkuidő 3-3,5 óráról 4,5 lett. Ugyanilyen akkuval a másik legion (R5-5600H) minden variáció nélkül megy 8-9-10 órát
Ezt mindenkinek érdemes próbálgatnia, pláne Intel prociknál. Akkuról úgysem játszunk.Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
FőDudu
veterán
válasz Mr.Csizmás #84254 üzenetére
A Razerek aljan nem veletlenul van az a vasteg gumilab - ami teljesen keresztul fut az aljan.
Elol es hatul is.Gyakorlatilg az gatolja meg, hogy a hatuljan a kijelzo fele kifujt meleget a ventik vissza szivjak.
Ha oda egy szerencsetlenul tervezett venti asztalt teszel, akkor vissza fogja szivni a meleget.
Na ezt nem teszi meg a Razer Stand eseten, mert annak pont ugy van a hatso tamasztekja kialakitva, hogy azon tamaszkodik fel a gumilab teljes hosszaban .
Az elotte levo ventik meg gond nelkul szivjak a levegot alulrol, mert ott nincs semmi ami meggatolna a legaramlast.Egyedi kialakitas, egyedi tartot igenyel.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Dhampir
félisten
válasz Monyos #84221 üzenetére
Bizony ez jó gép, gratulálok!
Nekem és még feltehetően pár embernek ilyen szuper notebook még csak vágyálom. Ez a Lenovo Legion 5 16ACH6H olyan mobil számítógép, amiben már kellő erő is rejtezik, és a kijelzője is szép.
Ha valaki megteheti, RTX 3060-nál nem szabad alább adni, az erő itt kezdődik.
-
addikt
Nekem van a legjobb kijelzőm. Villogásmentes!!! Kár hogy csak 15 col, viszont bármilyen közelről és bármeddig nézhetem egy élmény. A szemnek ez a legjobb.
Mintha 1000Hz lenne.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
veterán
-
addikt
Jó csak játszom az eszem, de kíváncsi volnék ha ezt ti is megnéznétek élőben mit mondanátok. [link]
A fényerő és a válaszidő az kevés. Nekem pont elég. Amit nem értek az a 60Hz. Ha ránézek a másik laposomra ahol szintén 60Hz hát ég és föld. És persze a színek az király.[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
gurus
aktív tag
Gondolom ezt is mered: MacBook Pro 16 [link]
, 16,2 hüvelykes, 3456 x 2234 pixeles, 1000 nites fényerővel (rövid távon akár 1600 nites fényerővel) Ehhez képest a 250nit vicces és a 300 nites " "gamer"laptop is.Ezért se nem egy kávéház a legion 5 pro és a sima legion 5,(300 nit-540 nit) és akkor ez még nem Oled.kijelző a legfontosabb utána hűtés, összeszerelés majd a hardver. Fontos ez a én véleményem. Tudom mindez nem a mi pénztárcánk.de itt sok esetbe a teljesítményt írják az összhatás romlására. Ami nem olcsóbb néha de rosszabb végeredményt hozz[ Szerkesztve ]
-
Bilux
veterán
válasz Evil Snowman #84258 üzenetére
RAZER Laptop Stand Chroma v2
Nem tudom miért ilyen drága de rábeszéltél.
Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
-
MaxxDamage
félisten
Az szép!
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
arabus
addikt
Bármelyik átlag ips TV a dupláját tudja minden értéknek.
Ha fizetnél érte se néznék rá sem!
Color gamout 47% ne nevettesd már ki magad!Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
Evil Snowman
őstag
Sajnos Razer termékeknél vastagon fog a ceruza. Plusz amit linkeltél az egy stand-be oltott kezdetleges portreplikátor. USB-C csatival kötöd a laptophoz, aztán a stand hátuljában van egy HDMI, 2 USB-A és egy USB-C. Biztos kell ez neked?
Én erre gondoltam:
-
addikt
válasz arabus #84278 üzenetére
Ezt eddig észre sem vettem. A mester is mondta hogy
profi, nem rosszkijelző amit feltehetőleg grafikusok használhatnak. Nekem a színek nagyon bejönnek, hisz ADS-IPS. De ebben nem vagyok profi és szagértő. Amit mondtam fentebb bárcsak valaki rajtam kívül tudna személyes tapasztalatot mondani, olyat amit a saját szemével látott, ne csak a spec adatok.
Nem dicsérném ha nem jönne le pozitívan a használat, persze csak szigorúan ahhoz hasonlítva amit eddig megszoktam tudok véleményt alkotni.[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
Bilux
veterán
válasz Evil Snowman #84279 üzenetére
Most már mindegy, max nem dugom be. Az állvány dimenziói remélem nem térnek el?!
Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
-
SutPet
aktív tag
Sziasztok, elhatározódtam ez 11800h+3060 legion 5 mellett, nézem most az árakat és megszaladtak 2 hely kivételével. 500-ért van, legtöbb helyen pedig 590-610 között mozog.
https://radium.hu/lenovo-laptop/lenovo-legion-5-ar/lenovo-legion-5-15ith6h-82jh00gehv.html
Ez a kiszemelt, nem látom sehol feltüntetve hogy kiállítási darab lenne vagy bármi, megmerjem venni?God must love stupid people, he made so many of them.
-
lypen99
aktív tag
Sziasztok.
Melyik progival lehet esetleg orajelt beallitani?
Ertsd, 2,4 -rol ne 4 GHz-ig menjen fel, hanem 3,0-3,2 GHz.(Y540 az alany, nekem a 7480-s Latin boven jo az alap max orajel ami a 99%-s proci hasznalattal megy.)
Elore is koszonet.
[ Szerkesztve ]
-
Firehand
tag
Sziasztok.
Szerintetek érdemes várni a BF-re vagy mivel már ígyis elszáltak az árak, nem sok esély van hogy az ember egy Legion 5 Pro-t olcsóbban megkap mint most?
Illetve érdemes inteles verziót keresni vagy teljesen beváltak az amd-s gépek is.
Egy 3060-al felszerelt gépet szeretnék venni 16 GB Ram 512 Gb Ssd-vel, (ez lehet több is de gondolom ezt később lehet cserélni vagy bővíteni) nem tudom mennyire ajánlott hogy a bolt cserélgeti, és melyik az olcsóbb?Keveset lenne hordozva (havi 2-3 alkalom táskában) menetközben nem lenne használva, de nem baj ha akksival is bírja az exel-t 3-5 óráig (ahogy olvastam tőletek ebben jobb az amd)
Játékra is lenne használva szeretnék kipróbálni pár új játékot mert kimaradt pár év, de ha nem szeretek bele akkor is a Wot/wow elfut rajta évekig :-)
Bár így elgondolkozva nem is kellene ennyire drága gép és ennyire erős sem....
Ha kicsi a tét a kedvem sötét....
-
mihione
őstag
2021 dec. vegen vettem.15"-os.
Nekem a kijelzovel nincs bajom,sose volt keves a 300nit,a 17" mondjuk csabitobb lenne szamomra de az arban nem fert bele.Hutopad temara visszaterve,azert van ami hatasos lehet csak picit mas koncepcioban kell gondolkodni.[link]
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
Speedy007
őstag
válasz mihione #84291 üzenetére
Van hatásos csak drága sajnos ha használtan kifog az ember CM Notepal U2 Plus oda 8CM-s (3DB)-12CM-s (2DB) Noctua ventillátorok Notepal U3 Plus esetén 12-14CM-s ventillátorkat kell venni illetve Noctua NA-FC1-t és egy 12V 3A-s 36W-os külső tápot hozzá de lehet venni olyat is amit a hűtőpad alá lehet felszeretlni azzal szerintem esztétikusabb [link] illetve ezt meg egy villásdugót. De ha esztétikusan akarod csinálni akkor lehet kapni perforált szerelő lapot ami egy deepcool új hűtőpad áron megy de abban kibírod vágni a ventillátorok helyeit így több levegőt tud át nyomni hátrány hogy nem mobilak ezek.De így is 10C°körül nyersz vele átlagosan nekem a Deepcool hűtőpadokkal 5C°körül nyersz átlagosan
Lenovo Legion 5 Pro & Legion 7 - Optimierung, RAM, Overclocking, Undervolting, Repaste, Mods 2.6-os bejegyzés itt találsz róla intsrukciókat példákat[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Firehand #84289 üzenetére
Szia,
általában elmondható, hogy a Ryzen szériák kevesebbet fogyasztottak az Intelektől, egészen az Intel i5-12..H, i7-12..H procik megjelenéséig. Ezek marha jók lettek, tudnak takarékosak is lenni, és erősek is ha kell.
Ha csak Intel 11. generációig nézelődtél, azoktól lehet hogy jobb választás a Ryzen 5000H, 6000H, (ha a takarékosságot néztük), de az új 12-ik Intel generáció mindent visz. Ha találsz, már ezt vedd!
Az, hogy a bolt tesz bele SSD-t, vagy RAM-ot, nem baj, általánosan elfogadott mindennapi gyakorlat. Az árakat figyeld inkább, előfordulhat irreális árazás. Pl 512GB helyett 1TB = 50.000 Ft (mysoft.hu-n látok ilyet). szóval ezt azért nemkéne...
Ha van pénzed erősebb technikára, vedd meg! A tartalék energia sosem árt.Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
echterion
nagyúr
válasz radi8tor #84287 üzenetére
Hát az olyan. A 100 fokot viszont asszem csak ventivezérléssel tudod majd orvosolni, bár pontosan nem emlékszem, melyik típust is vetted.
Mod: sima Legion 5 + Ryzen, az bizony ventivezérlés lesz, későn pörgeti fel a gyári beállítás a ventiket, így mindig elszalad a cpu hőfok (nálam legalábbis ez volt anno a probléma vele).[ Szerkesztve ]
-
TestamentDNR
aktív tag
Asus Rog Strix G15 Advantage Edition (6800m):
Gyenge pontja a frissített szériáig a hűtéséből fakadt.
A folyékony fém hajlamos volt kifolyni és zárlatot okozni, de ezt a 2022-es modellnél már javították (Redditen sokat olvastam erről).Én idén augusztusban vásároltam, és lassú ramokkal volt szállítva. Kicseréltem dual-rank 32gb-ra, most már szárnyal.
Wqhd modellt választottam (165Hz), és az új CoD:MW2 campaign 130-144fps-el futkorászik Silent módban (bár a beállításokat még nem lehetett állítani, de elég szép).
Silent módban kifejezetten kultúrált, és még úgy is elég gyors... Performance-ban már hangosabb, és 10 fokkal melegebb is, de jön kakaó rendesen.Redditen lehetett olvasni sok okosságot ezzel a modellel kapcsolatban. Páran, akik nem féltek a garancia elvesztéstől, kifúrták az alját több helyen, hogy jobban szellőzzön.
Nekem 1 problémám van vele, az, hogy borzasztóan szedi az ujjlenyomatot, más semmi.
570-ért sikerült kifogni, ramot cseréltem, került bele még +1tb vinyó, és azt hiszem, jó pár évig ki fog szolgálni!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Politika
- Horgász topik
- Asszociációs játék. :)
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Spórolós topik
- PlayStation 5 Pro teszt
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Asus Chromebook Flip C302 laptop - ingyenes szállítás
- Lenovo gamer laptop /i5-8300H 4mag-8szál, 8GB DDR4, GTX 1050 2GB, 128GB SSD, 1TB HDD, 15.6" FHD/
- Macbook Air 2015 13.3!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest