Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muerte
Topikgazda
válasz Ursache #1900 üzenetére
Én tudtam hogy az a gyári maszlag nem való semmire,mondtam akkor is...az nem is paszta egyébként csak valami gyurmás csiríz
...duál táp még nincs,majd ha egyszer totál behülyülök akkor lesz
...a dell éppen visszafelé halad ami a tuningolhatóságot illeti.Az új 18-as széria kb.zéró OC-ra képes,780M,880M és extrém proci tekintetében.Gondolom a lapot akarják ezzel óvni hogy ne tudjon brutális terhelést kapni,de a biosuk is több sebből vérzik még most is pedig már a 8.-kat adták ki hozzá.Szerk.:1901.HSZ.: Azt hogy ott beadja a kulcsot,kikapcsol és csak kb.1-2 perc múlva tudod újraindítani.
[ Szerkesztve ]
-
Ursache
senior tag
Hát érdekes jött le a rézről Aztán kapott papírzsebkendő + fogkrém kombót
A zéró OC-t hogyan érted? Mi korlátozza? Mert korábban volt róla szó, hogy a 680M jobban húzható, mint a 780M, de azért még az is oda tud vágni, de a 880M már hulladék OC tekintetében. Ez meg ugye nem a dell hibája (elvileg).
Tehát a 400W-ot egyből megkapja a szerencsétlen akkumulátor? Vagy a táp ad valami visszajelzést, hogy ez most sok volt, és inkább lőjük ki a gépet?
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg
-
Muerte
Topikgazda
válasz Ursache #1903 üzenetére
A 780M sem tuningolható AW 18-ban nemhogy a 880M,ami egyébként is 780M megrántva 1GHz-re..nem tudom konkrétan mi korlátozza a cuccot,de már alapórajeleken is neccesen fér bele a tápba extrém proci társaságában...az hogy ez mitől van passzolom,de hát látható a videón is 1.00-tól. :[link] Azért is nem lehet látni egy értelmes benchmark-ot a 880M SLI-ről,mert eleve ugye 100W-ba kéne lekorlátozni a TDP-jét hivatalosan,de a kicsike meg 122W-ot kérne szerencsétlen hogy ne throttlingoljon ehez társul még a gyári elb@szott vbios,plusz hogy ugyan úgy csak 330W-os tápot kapott a vas és innentől kezdve nincs is miről beszélni tovább...
...Az akksi nem kap semmiféle 400W-ot hogy gondoltad ezt Egyszerűen csak kiold a táp,megszűnik abban a pillanatban kraft és vált a gép akksi üzemmódra.Az M17xR2+7970M-mel párszor jártam így tuning közben nem lett sosem semmi baja egyébként,gondolom valami hőkioldó cumó van benne,de nemtom pontosan,nem vágom azt a részét annyira.
-
Ursache
senior tag
Ezt a videót már valaki (talán pont Te) linkelte ide korábban. Brutális.
Na pont ez az "vált akksi üzemmódra". Épp 400W-ot zabál a gép a hálózatról, aztán a táp kiold, és vált akksi üzemmódra tehát akksiról szeretné berántani 400W-ot, nem? vagy hét végül is mit jelent, hogy akksi üzemmód? CPU-GPU-t visszaveszi alapórajelre, sőt még az alá is?
-
whited
addikt
sziasztok
vélemény?
[link]mert ugye hasonló árban ha újat nézek van G56 de "csak i5"-el, stb..
[ Szerkesztve ]
Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
-
-
forestwow
csendes tag
Sziasztok!
Gamer notit szeretnek, de sajnos notikhoz nem ertek.
Ami kellene, hogy benne legyen:
-eros i5 proci
-legalabb 8 gb ram
-eros nvidia gpu 7 vagy 8 as szeria
-ssd merete mind1 csak legyen benne
-hd cam, skype miatt
- relative jo hutes
-kijelzo 17+Markakat nezegettem de nem jutottam dulore, asus, acer, alienware, msi, de mindent meghallgattok.
Ha ez szamit valamit amerikaban szeretnem megvasarolni, tehat olyan kellene ami itt is kaphato.
$2000 kornyeke, lehet hasznalt is.
Nem kell, hogy villogjon minden sarka, mind1 milyen bill. Van benne mert kulsot teszek ra, lenyeg, hogy eros legyen.Minel tobb velemenyt irtok annal konyebb nekem valasztani :-).
Koszi es udv!
Ami elromolhat, az el is romlik.
-
Muerte
Topikgazda
Van nálam most egy eladó M18XR2 , 780M-mel,de ez bőven a 2000$ limit alatt van
-
Socket A
aktív tag
Hali!
3-400ezer forint kozott keresek 17"es matt fullhd kijelzos lapost
foleg nvidia kartyaval szereltek erdekelnek
konkretumok kb ezek voltak nem nagyon vagom a gamer laptop szekciot
remelem tudtok segiteni koszi"La familia es todo." "A glóriákkal az a baj, hogy mindig elakadnak az ajtófélfában."
-
whited
addikt
Sziasztok
15"-ban az Asus G56 i7 verzióban eléggé erősnek számít, igaz?
Mert gondolkodtam egy dell 7537 / G56 között de úgy érzem a G mellett maradok, kell a játék nahHa nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
Cortez HUN
csendes tag
Sziasztok!
Úgy érzem, ebben a topikban tudtok nekem segíteni, habár nem csak játékra szeretném a gépet, de a játékhoz szükséges teljesítményét szerintem ti jobban be tudjátok határolni. A helyzet az, hogy szeretném lecserélni a már bőségesen kiszolgált acer Aspire 6935G készülékemet. A kérdésem az volna, hogy milyen laptopot ajánlotok nekem maximum 200e forintért? Csak új érdekel, használt nem játszik. Az elvárásaim: legyen jó minőségű kijelzője, mert sokat nézem, lehetőleg minél nagyobb felbontású, kényelmes legyen rajta gépelni. Munka mellet (Creo, Ansys) főleg multiplayer játékra használom, így a teljesítményével kapcsolatosan csak annyi elvárásom van, hogy CoD4 promod alatt a kijelző maximális felbontása és élvezhető grafikai beállítások mellet tudjon fix 250 fps- t. Illetve még CS:GO amivel játszom, ott tökéletesen elégedett lennék fix 125-el is. Létezik ezen elvárásoknak eleget tevő készülék, ami még a keretösszegbe is belefér vagy felejtsem el az egészet, mert ennyi pénzért nincs ilyen?
Előre is köszi:
KT -
Angel2014
addikt
Sziasztok! Lenne egy allienware 17 gép és beletettem még 1 hdd t és valami raidos menüvel indúl az baj ? Mondjuk ez nem az én gépem csak a képért talloztam be.
A másik win 7 alatt alig vánszorog az i7 es gép és nehezen is indúl mi lehet a baj ? nem jól telepítettem a driverek sorrendjét, vagy valamit a biosban kéne állítanom ?
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Angel2014
addikt
igen ezen én is gondolkodtam, de akkor nem bootol a gép akkor kezdjem elölröl igaz??
Ja és a driver sorrend amit leírtál , a közbenlévő win update az csak a keretrendszer végett kell igaz?? Mert anélkül nem bírom folytatni a driverek telepítését.
Most ha lehúztam egy olyan win 7 64bit ultimátét amiben benne vannak a frissítések integrálva és benne a 3.0 3.5 4.0 és 4.5 ös keretrendszer is akkor csak toljam a drivereket igaz és akkor kilehet hagyni az updatét is.
Ja és esetleg más trükk a biosban?
Huhu és már le is írtad korábban azzal kell kezdeni. A legacit is állítani kell valahol? Vagy ha átállítom ahci ra automatán az lesz?
[ Szerkesztve ]
-
Angel2014
addikt
nem vagyok kezdő annyira ... a lenovomban van a biosban erre külön menűpont de ebben nem találok. akkor valahol kell állítani ?
amikor most átállítottam ahci re fel sem áll a gép kék halál és ujraindul.
[ Szerkesztve ]
-
Muerte
Topikgazda
válasz Angel2014 #1929 üzenetére
Azért nem indul mert eleve RAID-ben telepítetted holott leírtam a múltkor ha egy vinyóval vagy SSD-vel van telepítve a win akkor AHCI-ban legyen a BIOS mert nincs értelme tükrözni a rendszert másképp...,aztán most hogy beleraktál egy másik vinyót azért nyavalyog indításkor hogy RAID-be vagy ezért állítsd be a konfigurációt.
...Abban a BIOS-ban is van állítási lehetőség mindenre,nem csak a Lenovodban...[ Szerkesztve ]
-
Angel2014
addikt
átnéztem mindent nem találom sehol
a másik van egy 0 és egy 1 es ha a 0 ra rakom a wint akkor nem hoz létre a 100 mb os partíciot ha az 1 es re rakom akkor meg létrehoz akkor gondolom az 1 estre kell raknom a wint igaz?
[ Szerkesztve ]
-
Muerte
Topikgazda
válasz Angel2014 #1931 üzenetére
Az lesz a legtisztább ha csak azt a vinyót vagy ssd-t hagyod bent telepítés előtt amire rakni akarod a rendszert.Olyan nincs !!! hogy nem lehet RAID-et vagy AHCI-t állítani és a 100MB-os partíciót is létre kell hoznia! Először állítsd be hogy Legacy boot legyen aztán az AHCI-t és menni fog.
1932.Hsz.: Slotoknak ehez nem lehet köze,bármelyikbe beraksz egy vinyót vagy ssd-t a konfigurálásnak működnie kell.
[ Szerkesztve ]
-
Angel2014
addikt
Sziasztok! Betettem az i5 procit 3360m et! A lenovo g580 ba B960 cpu helyett.
A másik a biosban nem látszik a turboo bost 2.0 a ez baj? Egyáltalán létezik ezen a laptopon?
Olvasgattam lehet egy unlockolt bios megoldaná? [link]
Vagy ez automatán indul be ha eléri azt a frekvenciát? [link]
Vagy valami programot kell letölteni hozzá?
Kérlek segítsetek nekem[ Szerkesztve ]
-
HTCX715
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy rossz topicba írok, de segítségre lenne szügségem.
Én is laptopon akarok játszani(hp probook 455) mégpedig nem is akármivel. A worms world party-t szeretném tolni. Letöltöttem elindult. A hiba az, hogy iszonyatosan szaggat a játék és ha elindítok egy pályát akkor fehér a kép(hang van) és nehéz kilépni. Arra gyanakszom, hogy a windows(8.1) valami virtualis gép szerűséggel indítja el a játékot és ehez már kevés a vas. Ezt csak én gondolom, lehet, hogy hülyeség. Erre feltelepítettem egy virtualbox-ot amivel létrehoztam egy virtuális gépet elyre 64 bites xp-t telepítettem. Erre is felrektam de el se indult. Ami azért fura mert van olyan gyors mint amilyen régen az xp-s gépem volt tehát szépen megy párhuzamosan tolom a 8.1-el és nem veszek észre lassulást. Tehát szügségem lenne egy windows 8.1 patch-re vagy bármilyen megoldásra amivel élvezhetően játszhatnék.Előre is köszi! HTCX715
-
Muerte
Topikgazda
AW tulajoknak akiket érint :
nvdmi.inf_v340.52-WHQL_AW_M17XR2_R3_R4_M18xR1_R2_GTX_680M_780M_880M[ Szerkesztve ]
-
Muerte
Topikgazda
válasz Angel2014 #1943 üzenetére
Mert R3-ad van 580M-mel,ahoz nem kell a mod .inf mert gyárilag szerelték azzal a kártyával a gépet.
Látom érdekel azért a téma,ezért leírom hogy értsd is: Az nV driverek sajátossága hogy településkor ellenőrzi a hardverkörnyezetet.Ez a gyakorlatban úgy néz ki,hogy ha simán elindítjuk a telepítőt akkor ugyan létrehozza a "C" meghajtón az NV mappát és ki is csomagolja oda a drivert,de egy "nem találtam kompatibilis hardvert" dumával kilép a telepítőből.Pl. ha 680m vagy 780m lenne a gépedben akkor ezt tapasztalnád,mert a driver "tudja" hogy azt a szériát nem adták ki olyan vga-val.Ez a probléma a mod.inf file megfelelő helyre bemásolásával megoldódik és "elhiszi" a driver hogy márpedig ez kompatibilis hardver -
oneal1
senior tag
Sziasztok!
Tudom, hogy nem egy gamer laptop, de itt talán tudna valaki segíteni
Egy géppel a következő volna a probléma.
Adott pár játék amivel szeretnének játszani egy laptopon. Lenovo g580:i3, 6gb ddr3, nvidia 635m
Win 7 64bit.
Nvidia driver legújabbra frissítve.Battlefild3, 35-50 fps közt megy, low beállítások mellett. minden tökéletes is volna, kivéve, hogy kb 5 mp-ként leugrik az fps 18 ill 20 fps körüli értékre. Ez kb 1 mp-ig van így, aztán újból fut 50 fps-el.
Dirt3 nál ugyan ez a helyzet.
Dayz esetében szintén.Tehát a lényeg, hogy hoz egy bozonyos fps számot minden játék de időközönként leugrik több mint a felére.
Ez akkor is jeletnkezik ha pl mozdulatlanul állsz egy játékban.Előre is köszönöm a segítségeket!
-
Ursache
senior tag
Throttlingol a vga (esetleg proci). Azt jelenti, hogy visszavesz az orajelekbol, hogy ne suljon meg az egesz. Takaritsd ki, pasztazd ujra.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest