Új hozzászólás Aktív témák

  • Matyko34

    csendes tag

    válasz Tomix24 #2130 üzenetére

    Én nem azt mondom, hogy minden helyzetben jobban vesz fel, de ha nem studio vagy filmes kameráról beszélünk, hanem sima háztartási kameráról, akkor nem igazán hiszem, hogy a Canon m4x vagy a Pana SD90 megéri az árát. Ez a Sanyo HD1000 egy régebbi széria, de azóta csak a kamerák pixelszámát növelték, a szenzorméret maradt, ennek pedig akkora a szenzora, aminek a Pana a közelébe sem ér. Ráadásul van a Sanyo HD1010 belőle, ami még nagyobb bitsűrűségű, én nem hiszem, hogy ha háztartási célra kell a cucc, vagy nem komoly filmkészítésre, akkor olyan sokat számítanának az általad felvázolt különbségek. Vannak helyzetek, de általában véve nem hiszem. Ráasádul a Sanyoban úgy van nagy szenzor, hogy egy nagyob zsebbe befér. Sokkal jobb hordozhatóságra, mint egy Canon vagy Pana, tehát utazáshoz is kényelmesebb. És anélkül lehet róla kimásolni a videófile-okat merevlemezre, hogy rá kéne számítógépre kötni, egyszerűen bedugod a dokkolójába a külső háttértárat.

    Este kinyírja a dolgokat a kis szenzor. Engem azért idegesítene, hogy elmegyek valahova, ahol este történik valami érdekes, aztán ha felveszem szemcsés lesz a kép.

    Bizonyos dolgokban biztos jobb az új Canon meg Pana, de annyira szerintem nem, hogy érdemes legyen megvenni. Én Canonból is csak a régebbi modelleket venném. Nem véletlen, hogy azok még mindig nagyon keresettek, és sokan írják is, hogy azok jobbak mint az újak (pl. Canon HF100 kifejezetten ilyen), és ráadásul olcsóbbak.

    De van pl.az új Sanyo FH1, az drágább, de az is jobban megéri, mint a Pana, és szebbek a színei is szerintem:

    http://www.youtube.com/watch?v=OeI1vEgbmls
    http://www.youtube.com/watch?v=2PK2j7Tve_w&feature=related

    Csak ezen nincs mikrofonbemenet, a Sanyo HD1000-en van.

    Ha komolyabb dologra kéne kamera, én nem játszanék ilyen Canon HF M-mel meg Pana SD90-nel, akkor vennék valami pöpec Sony-t vagy Canon EOS-t, legalább 550D-t vagy ha van pénzem 5D-t. Azokban van jó nagy szenzor, vesznek rendesen akárhol. De általános célra ennyi pénzt én nem dobnék ki értük. A Sanyo olcsóbb mint a Canon vagy Pana, és simán jó. A stabilizátoruk annyira télleg nem jó, viszont engem nem zavar. Ha komoly dolgot kell felvenni, azt úgyse kézben veszi az ember. Engem jobban zavar egy kis remegésnél az, ha zajos a kép este vagy a színe nem jó a képnek.

Új hozzászólás Aktív témák