Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
btraven
őstag
Különböző anyagból készülhetnek a szivacsok? NiceHCK Traceless-hez fehéret adtak és nagyon nehezen tudom belecsavarni a fülembe. Más füleshez adott fekete szivaccsal jobban megy. Ránézésre mintha más anyag lenne, de lehet csak érzéki csalódás
Gondolom ezek a szivacsok pár év alatt szétporladnak? Nokia telóhoz volt egy fülesem amit sose használtam, aztán sok év múlva előszedve porrá foszlott. De akkor tartalék szivacsot is felesleges most venni. -
onkelz
aktív tag
válasz Amartus #93344 üzenetére
Ha tervezel ilyet venni, kalkuláld bele, hogy -mivel a régebbi modellek élei nincsenek lekerekítve-, 2-3 óra használat után kényelmetlen lehet.
Illetve az éleknél a festés hajlamos kopni.Gyorsan.Hamar.
Az Emeraldnál valamennyire sikerült kiküszöbölni ezt a malőrt.
Gyári kábele tűrhető, ha mázlid van már Super Smokeyval adják,
Amúgy jól összerakott ketyere, szeretem a hangját van itthon kettő is -
btraven
őstag
Azért jó hogy vannak ilyen pár dolláros flathead-ek, mert most már én is ilyen gyűjtő lehetek [link]
-
celf
őstag
erről a fa házas JVC HA-FW01-ről van véleménye a topiknak?
[ Szerkesztve ]
-
gaben22
senior tag
Én nemrég adtam el, 5-6 órát "használtam" csak pár éve, amikor megvettem, akkoriban voltak impulzusvásárlásaim, aztán évekig a fiókomban volt. Eladás előtt kipróbáltam és azt kell mondjam tetszett, ha ilyet veszel, akkor nyilván mélyek miatt teszed és azok nem voltak rosszak. Én nem tudok olyan maszek jellemzéseket írni mint a többiek itt vagy Head-Fi fórumon, ráadásul kicsi mintával dolgozom, mostani fülhallgatóm meg 1.2 millióba került, azzal azért nehéz összehasonlítani, de a rövid "emlékeztető" hallgatózás most azt mondatja velem, nem volt túl jó ötlet majd' negyedáron eladni. Elfért volna a fiókban. Azért vettem rá magam az eladásra anno, mert picit racionalizálni akartam a "gyűjteményem" (értsd kompenzálni a pénzköltést ). Mivel nem fülmögötti elvezetésű és nem is egy könnyű darab, így illesztékkel a "hangoláson" túl fokozottan figyelni kell rá, hogy "szoruljon" is rendesen.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: GPU: Gigabyte Aorus Master 4090 + EKWB 4090 Nickel Acetal blokk
-
PR0JECTNR56
addikt
Az ergonómia lesz itt a legfőbb kérdés. Gyakorlatilag a forma egy hibridet képez a régebbi, nagy méretű earbudok és az első, hajlított szögű hangvető csővel rendelkező in-ear fülhallgatók között. A fa burkolat alatt van egy rézhenger a belsejében, szóval tömege eléggé érezhető lesz ezzel a formavilággal, amelyen a lefelé fordított MMCX csatlakozós kábel sem fog segíteni.
Ebben az árkategóriában manapság szerintem nem tud olyasmit nyújtani hangban, amit jobb kialakítással rendelkező fülhallgatók ne tudnának azonos vagy jobb színvonalon megoldani.
-
celf
őstag
Köszi mindenkinek a választ!
szóval gyenge közép és sok magas? jaj. igazából finoman vágott magasakat, szép neutrális közepeket és jól definiált, nem tolakodó de rendes mélyeket szeretnék. meleg hangzást, de semmi lomha terjeszkedő bénaságot.
Amazonon most lehet 220 dollárért venni a JVC-t.
A kialakítás nem érdekel annyira, hacsak nem annyira nehéz, hogy kiugrik a fülemből állandóan. általában jól bele tudnak szorulni a IEM-ek a hallójáratomba.
Mi lenne amúgy ami jobb ebben a kategoriában szerintetek?
Haverom amerikában él és januárban haza tud nekem hozni kint vásárolt dolgot. Illetve japánba is megy most, ott is tud venni ezt vagy azt. Ha van esetleg valami, ami Japan only termék.[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
Amiket hallottam vagy van nekem ebben az árban:
- TANCHJIM Oxyge: bár ez az új verzió nem tudom miben másabb, mint a régi, de az (a régi) egy fantasztikus füles. Nagyon finom, definiált mélyek, semmi bántó hang. Hangszeres zenén villant igazán nagyot. Élvezet hallgatni. Hifigoról 74 ezer most.- Etymotic er3xr - ez a kicsit mélyebbre hangolt verzió (Xr=extend3d range), mint az SE (stúdió edition). Utóbbi is jó egyébként, nekem az van. Kicsit melegebb forrással igazán jó. Minden zenén jól szól, nagyon precíz hangja van. Nagyon nagyon jól izolál, zajos környezetben csak ilyet ajánlanék, de egyrészt valaki csak ránéz és már nem meri betolni a fülébe, másrészt gyári illeszték beszerzése kis méretben elég macera, bár usában rögtön tudsz is venni hozzá pár szettet, nem adják drágán (14 dollár 5 pár), csak a szállítás 50 dollár + vám + áfa. Más gyártónak is van hozzá cucca, de azért elég spéci a kialakítása.
Viszont illeszkednie csak a hallójáratban kell, mert egy könny , egy vékony cső az egész, kb lehetlen, hogy kimozduljon magától.+1 tipp: Ha csak otthon vagy viszonylag csendesebb környezetben szeretnéd használni a fülest, akkor Nova valamelyik earbudja, amelyik belefér a füledbe vagy jobban teszik a hangja. Hangzásban közelébb van a minőségi nyitott fejhallgatókhoz, miközben alig halladszódik kifelé. Ha belefér a füledbe, akkor nagyon szellős, kényelmes viselet, szivacsokkal egész tág határok között lehet a hangját módosítani.
[ Szerkesztve ]
-
gianni85
veterán
válasz stellaz #93364 üzenetére
Ami nekem volt Oxygen, abban már kevesebb volt a mély. Elektronikus zenére már kicsit karcsú, de amúgy jó nagyon.
Moondrop Kato is jó, már kijött az utód Kadenz, arról nem tudok nyilatkozni, de szerintem nem ronthatták el,
Ami nagyon baba “olcsó” single dd, az a dunu falcon ultra, de végül azt is eladtam, mert az airpods pro 2 mellett alig hallgattam -
stellaz
veterán
válasz gianni85 #93365 üzenetére
Zajban szerintem az izoláció a lényeg. Direkt kipróbáltam pl az Oxygent buszon, de ott teljesen elvész a minősége. Az Ety azért zseniális, mert az a GoBluval tényleg bárhol képes átadni a zenei élményt.
Itthon a FatEarth planar iemet használom, annak elég durva mélyei vannak és egészen különleges térábrázolása.
-
-NoVa-
addikt
Az AKG USA-ban kiszórta a raktárban porosodó N5005 készletét 170$-ért. Most már out of stock náluk, de mire való az Amazon?
Ide a szállítás + vám duplázná az árat, de ha van kintre kontaktod, akkor ennyiért jobbat nem kapsz.B terv, Etymotic ER4XR, ha bírod az extrém mélyre menő, dobhártyát közelítő formátumot, nem kell feltétlen hallani a külvilágot, és nem szólnak hozzád túl sűrűn, mert kicsit lassabb/körülményesebb ki-be tenni, mint egy kevésbé mélyre menő darabot.
Aztán még nézd meg az Elysian Acoustic Labs Pilgrim -et, ha melegebb, finom magassal rendelkező cuccot szeretnél. Óvatos tuning, mint a Sennheiser 600-as szériája, amit pont ezért lehet imádni, vagy szidni a kockázatkerülés miatt, de rossznak senki nem nevezné.
-
stellaz
veterán
Megtaláltam most a Huawei/1More fülesemet és megint egészen elképesztett, hogy hogy lehetett ilyen szúrós, sziszegős fülest csinálni. Bizonyos dolgokat még jól is csinál, de az összkép az nagyjából hallgathatatlan.
-
btraven
őstag
Nem bírtam megállni, rendeltem egy FAAEAL Iris 2.0-át. Akciós volt. Most kiderül hogy nagyobb árban van-e előrelépés a FAAEAL Iris Ancestor-hoz képest. Az Ancestor olyan nagyszerűen szól, hogy eléggé szkeptikus vagyok hogy van annál jobb.
-
szaki58
aktív tag
Nagyon friss. Erről várok teszteket: [link]
-
szaki58
aktív tag
válasz fehér_ember #93372 üzenetére
"Igaz, igaz Ványat Ványatovics Vinyon" Ezt néztem a YouTube-on éppen.
Szívemből beszélsz. A kérdés az, hogy mi jön még rá az árra, valamint a Head-fi.orgon is feltettem egy kérdést: " *FP3 TC is expected to be launched in December. "
Azt kérdeztem, hogy ez mi lehet? Esetleg egy még újabb változat? Ha nem az, akkor valószínű, hogy megrendelem az FP3-at. Most! -
szaki58
aktív tag
válasz fehér_ember #93372 üzenetére
A kocka el van vetve!
Megrendelve! -
fehér_ember
addikt
válasz szaki58 #93373 üzenetére
~ 1 éve volt onnan rendelésem. De akkor direkt nem paypallal fizettem mert úgy nem tudtam szállítási módot választani. A "normál" rendelésnél pedig ki lehetett választani a Priority-t aminél azt írta hogy "All taxes & duties paid by Hifigo" [kép]
Úgy valóban semmi + költség nem jött rá.
Tényleg nagyon kíváncsi lehetsz ha megrendelted. Remélem akkor legalább bejövős lesz. De többet inkább nem poénkodok rendeléssel Amúgy amikor még nem tudtam az árát, jóval többre tippeltem volna.
Mostanában én is csináltam kíváncsiságból rendelést (abból viszont esélyes hogy karácsonyi ajándék lesz).[ Szerkesztve ]
-
szaki58
aktív tag
válasz fehér_ember #93376 üzenetére
Impulzív tipus vagyok, (régebben sűrűn borozgattam, de ezt elvitte végleg a Covid. Lassan egy éve semmit...) úgy tűnik, megmaradt az enter billentyű feletti újjremegésem .
Már rájöttem, hogy én is rendeltem egy Topping erősítőt anno a HIFIGo-ról, csak nem emlékeztem rá. Valóban nulla vám és áfa!Az ára sarkallt arra, hogy bele ugorjak a vásárlásba, no meg még valami: eddig azt vallottam, hogy ha van egy k..va jó cuccod, akkor már nem kell gebeszkedni. Kánaán. Kezdem azt hinni (sajnos), hogy bizonyos zenékre más-más stílusú füles-fejes kell. Most, hogy van egy viszonylag kiegyensújozott fülesem (Oriolus Isabellae), és valamelyik éjjel dizsit akartam hallgatni (nosztalgia), jó lett volna egy nagyon pici plusz dögösség. A csúcs olcsó Revonext-ben több a mély, de sajna nem minőségi, no meg a magasa miatt kezd hallgathatalanná válni, sőt, már az is.
Hát ezért gondoltam, amit gondoltam. Szörnyű gyanúm az, hogy nem az utolsó impulzív vételem volt a tegnap éjjeli[ Szerkesztve ]
-
djsunstealer
aktív tag
Sziasztok! AliExpress-en találtam ezt. [link] Nyilván nem vetekszik egy márkásabb vezetékes fülhallgatóval, de a basszusa milyen lehet? Olyat keresek elsősorban zenehallgatáshoz, amiben alapból van normális basszuskiemelés.
[ Szerkesztve ]
-
kemcso
Ármester
válasz djsunstealer #93382 üzenetére
Az earbud alapból basszus-szegényebb, mint az iem, de mostanában többen vettek, olvass vissza kicsit (btraven-nél a flathead jelenti az earbud-ot)
-
btraven
őstag
válasz djsunstealer #93382 üzenetére
Én pont ezt vettem ettől az eladótól. Itt a grafikon, kábé én is ezt hallom, a 30 Hz-es jel pár decibellel halkabb az 50 meg 80 Hz-nél. A 20 Hz meg jóval halkabb, úgy mint az ábrán. Persze csak akkor ha jól illeszkedik a hallójárat bemenetéhez. Mert ha nem, akkor nem is hallom azt a 30 Hz-et.
A 20 Hz hangosabb mint a zárt Monolith M565C-ben. -
djsunstealer
aktív tag
Köszi srácok a segítséget!
-
Bertók
tag
Sziasztok,
Jelenleg még egy (élete végén járó, RIP ) SoundMagic E50-et használok, munkába, kicsi zene, kicsi sorozat, semmi komoly, de azért szeretem ha nem túl V karakter és lehet hallani mindent elég tisztán.
Új vásárlása előtt gondoltam megkérdezlek Titeket, hogy mit ajánlanátok ami IEM és max 20k. Lehet rajta mikrofon is, de nem elvárás, eddig is megvoltam nélküle.
Nézegettem a Sunnynál található KZ ZS(YXZ) füleseket, azok ajánlottak egyébként? Elég high-endnek néznek ki, de persze egy laikust nem nehéz így becsapni.Köszi a válaszokat előre!
-
-NoVa-
addikt
válasz Bertók #93386 üzenetére
Nagy a szórás a KZ -knél hangban egy-egy konkrét típuson belül is, mindig abból épül, amit a gyár épp olcsón tud szerezni. Akár hetente más szűrő kerül bele, más driverek, stb. Aztán az afféle sunnyogások több esetben, hogy a multidrivernek mondott fülesükben fizikailag ott van a több driver, de csak egy van bekötve, nem az a márka, amire a pénztárcámmal szavaznék. De az én vagyok, sok esetben fillérekért adnak egész jó cuccokat.
-
Atomizer
tag
válasz Bertók #93390 üzenetére
Nekem ez a 7hz x Crinacle Zero: 2 nagyon bejött. A kábele nagyon gyér, érdemes lehet egy jobb kábellel rendelni eleve, még úgy is kereten belül lehet. Single DD, jól hangolva.
-
btraven
őstag
-
FőDudu
veterán
válasz btraven #93392 üzenetére
Egy ismerostol kaptam kolcson egy ilyen Traceslesst. Azt kell mondanom, hogy megfelelo hangeron ugy szol ahogyan egyik fulesem sem.
Nem szol jol az egesz hangero tartomanyban - kell neki a megelelo hangero es meghajtas.
De pl. egy Fiio BTR3 es Spotify LDAC kodekkel osszeparositva valami olyat hoz ki belole, hogy banom mar amennyit elkoltottem a tobbi fulesemre.
Akad itthon Tin Hifi P1, Periodic Audio Carbon, Shure SE215, Airpods Pro meg meg egy marek egyeb fules. Erre egy ilyen par euros basz polcra teszi oket.
Akad fejhallgato is. Nem is egy. De ez mindet kenterbe veri. Csak meg kell talalni a munkapontjat. Halkan nem jo - hangosan megint. Szoval nem tokeletes, de nagyon konnyu rakapni.
Mindezt mindenfele EQ nelkul - szoval ugy tunik a hangolasa bejon nekem.
Ami nagyon fekszik neki az a huros hangszerek megszolaltatasa. Gitar, hegedu, vagy eppen a zongora. Durva mit csinal. Es a basszusa is rendben van. Legalabbis a szivacsa illik a fulembe.
Gyorsan rendelek egy marekkal - kulonfele szivacsokkal - legyen mit moddolni. Magasban mehetnek kicsit feljebb - lehet csak a szivacs kozepet kene kivagni. De majd a sajatomon. Vagy rendelek ugyanilyet es adok vissza egyet az ujakbol.
Van aki tuningolta, hogy meg tobb basszus legyen. Letakart 3 lukat belul es rakott bele meg vattat is a basszust emelendo. Nekem eleg benne a basszus - ami meglepo, mert soha semmilyen fulesben nem volt eleg (kiveve a Periodic Carbon-t).
Szoval mindenkinek merem ajanlani, mert meglepo mit szol ez a kis fules.
Amennyiert aruljak az kb ajandek.Meg bejaratom, mert en bontottam ki - de egyre jobban szol.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
-NoVa-
addikt
válasz btraven #93392 üzenetére
Remek, remek. Ha kilyukasztod a közepét éppenhogy, és a lyukon átfeszegeted az earbudot, hogy az eredeti kerek lyuk a füled felé mutasson, akkor a magasakat is meghagyja tisztábban.
A szag kiment? Tuti párásabb, esősebb nap csomagolták. Adok minden fülesemhez sokféle szivacsot, nem szoktak szagra panaszkodni, bár nálam áll sokat előtte levegőn. Nekem meg leszakadtak a szaglóidegeim lassan 3 évtizede, az az érzékszerv kiesett.
-
-NoVa-
addikt
válasz FőDudu #93393 üzenetére
Nah, flathead reneszánsz :)
Alin a Trig Rain Official Store szivacsválasztékára szórj ki aprópénzt, a 23mm-est se hagyd ki. Jófélék olcsón. Aztán van drágán a Hiegi a penonnál, nem jobb, de legalább prémium áron.
Volt két kulcsmondatod. A meghajtásigény earbudoknál hatványozott, a nagy driver iszonyat teljesítményt fel tud venni mire rendesen megszólal. A 600 Ohmos cuccaim 2x2.6W-on már igazán fenomenálisan élnek, valóságot építenek körém, súlya, és mérete van a hangszereknek, míg egy átlagos forrásról ebből szinte semmit nem mutatnak meg, csak elzenélgetnek laposan.
A másik, a túlságosan visszafogott magas. Na ez mély kút, én is itt kezdtem az earbudokba mélyedést. Míg középbasszustól a felső énekhangokig egészen olcsón is sok earbud teljesen rendben van, és a kialakításból adódóan tágas teret és szellős hangzást tudnak nyújtani, de a rendes, subtartományig lenyúló basszus és a kiterjedt (nem emelt, hanem egészen magas frekvenciában sem elfolytott) magastartomány az már zsebbenyúlósabb téma.
Végignéztem anno a választékot, aztán kétféle klasszikus irány volt. A magas felé orientált, de vékony hangúak, mint a Sennheiser legdrágább earbudjai a régi szériákból, meg az Astrotec Lyra, meg a basszusban kiteljesedő, pl a Ve Zen 2.0.Aztán a VE-től jöttek ígéretesebb dolgok, az Asura 3.0FE-t majdnem tudnám is ajánlami, de hosszú távon a kábele merevvé, rideggé válik, és ezt egy 150$-os budnak kevésbé nézem el, mint egy 20$-osnak. Aztán a Zen 3.0 dupla áron még mindig nem váltja meg a világot. Helyette nekiálltam építeni sajátokat, zenész / hangmérnök / audiofil körökben népszerű darabok. Másfelől belenyúltam pár egzotikusabb, legfelső szintre tartott példányba is, mint a YinMan 600 2.0 LE, meg akadt némi közvetlenebb privát beszélgetésem más, hozzám hasonlóan a piacban csalódottságból gyártásba fogott arcokkal, jó szubkultúra. TGXEar Kanadából, RikoBuds Svédországból jó arcok, tőlük lehet az utóbbi időszakban igazán jó cuccokba belenyúlni. Nem olcsón, de én is használok 60+$-os drivereket 60$-os kábellel, abból a körítést hozzácsapva nem lesz 20$-os earbud :)
Szóval ha ezt a kérdést feszegeted, akkor a Mojo-dat keresd elő forrásnak, és pl egy RikoBuds Caster 3 felé lehet kacsintgatni.
Vagy fillérekért pár fánk (lyukas közepű) szivacsot beszerzel a mostanira, és elégedett kompromisszummal elvagy a mostanival :) -
btraven
őstag
válasz FőDudu #93393 üzenetére
Nálam tudni kell hogy én mindig rendes erősítőről hajtva írok véleményt. Jds Labs Atom jól bevált ezekhez. Redmi Note5-ről hajtva nem is tudok véleményt mondani, mert annak már régen mono lett a jack aljzatja. Nálam ez valami átok lehet. Pedig annak bírnia kellene a dugdosást.
-
FőDudu
veterán
válasz -NoVa- #93395 üzenetére
Az utobbi tanacsot viszonylag egyszeru kiprobalni.
Szoval azt meglatom.Keresek hasonlo szivacsot az Alin, az ajanlottakat megnezem.
A hangja nekem megfelel, szivacsot leveve megvan a magas ami kell, szoval valojaban a fulbe illeszkedo szivacsot kell megtalalni ami lukas. Azt hiszem ez nem nagy dolog, akar a gyarit is ki lehet vagni vagy megforditani.
Olcso kis cucc, lehet kiserletezni ha elkap a hev
FőDudu
-
btraven
őstag
Mennyivel nagyobb az érzékenysége egy flathead-nek. Sokkal hangosabb mint a Genius fejhallgató. Meg kiderülnek az erősítő problémái.
Kell vennem egy 3.5 mm jack hosszabbító kábelt. Rövid az 1.2m ha erősítőn használom.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest