Új hozzászólás Aktív témák

  • -NoVa-

    addikt

    válasz niof #93777 üzenetére

    Hogy mennyire stabil, az a kérdéses rész. Persze kapacitásokkal stabilizált tartalékokat kap, és általában valami megfelelő 5V/9V/akárhányV DC-DC stepdown van a láncban. Minden pontján lehet pufferelni és szűrni, de minden ponton költség és méret, aztán kompromisszumokkal lesz egy valami. Innentől előfordul, hogy a telefonhoz szánt DAC/AMP az iPhone antennájáról vesz fel zajt az árnyékolatlan részein át, ha egy az egyben a hátlapjához szorítod (FiiO Q3), vagy épp bizonyos töltőkről kapsz némi zizegést, főleg ha több független töltő között képzel hidat (telefontöltő.- DAC közötti földpotenciáleltérés), ezeket mind hallhatod olcsó vagy érzékeny vagy szerencsétlenül összerakott környezetben. Még a Gryphon BT antennája is behallatszik extrém érzékeny IEM-ekkel (IEMatch off állásban), szóval végtelen variációban végtelen lehetőséged van mindenre, de...

    Amikor az akku korlátait feszegeted, vagy a betáp teljesítményhatárát eléred, akkor a feszültség vissza fog esni. Pl egy szabványos telefon USB-C-n 5V 3A kimenő áramot enged meg, és ha elmész az extrém végletekig (pl E1DA PowerDAC V2 DAC/Amp-ra dugott alacsony érzékenységű planar fülessel extrémen megtámogatva HW DSP-vel nagyon nagy hangerőn valami intenzív dinamikus basszus jön be), és eléred a 3A felvételt, a bejövő nagyjából stabil 5V beesik 3 alá is akár. Na innentől a vélt védelem, ami lekapcsolja az áramkört, az a valóságban a DAC lefagyása, majd hibajelenségként egy fix 4KHz-es teljes hangerős hibajelző sípszó, mint jutalom. Öröm hallgatni, miközben kitéped a telefonból az OTG kábelt, vagy a DAC-ból vagy a füledből bármit, amihez elsőre nyúlsz.

    Ha a DAC külön kap áramot, akkor pedig az erősítőnél simán erőtlenül torzzá válik a hang ha nem kap elég feszültséget. De az akkunál általában a töltöttség legalja, amikor beesik a cellfeszültség teljesen, és illik leállni/lekapcsolni/tiltani, különben túlmerítve az akkut károsodik. Analóg csöves filléres kínai erősítőknél (little bear pl) el tudom képzelni, hogy ezt az állapotot elérheted.

Új hozzászólás Aktív témák