Új hozzászólás Aktív témák

  • ribizly

    veterán

    Néhány keresetlen szót írok az új szerzeményről, amiről azt gondolom végállomásnak lehet már tekinteni. Még nem tartok ott, hogy a hangjáról írjak, de a funkcióiról, kezeléséről, ötletességéről, kényelmi dolgairól már be tudok számolni.
    Kezdjük azzal, hogy kell pár óra, mire az ember elkezdi megérteni és kezelni tudja már a gombokat, tekerőket rajta (és akkor a remote-ig még el sem jutottunk). Felteszi a driver-t (ahol szembesül, hogy nem megy a nyomorék Windows-ban 384KHz felett semmi sem, így ennyin kell default-ban használni), a remegő kézzel nyom rá firmware frissítés gombra (hiszen az utóbbi ~30 év alatt ez a reflex alakult ki), majd az csont nélkül megy fel és lehet konstatálni, hogy tulajdonképpen ez is csak odafigyelés kérdése valószínűleg, majd elindul egy úton.
    Majd jön a barátkozás, amit a 2 kisebb tekerhető gomb, a kijelző, meg a 4 menüpont megismerését jelenti. Előre szólok, még kb. semmit sem hallgattál, mert az idő nagy részében rácsodálkozol, hogy ez mennyire profin van összerakva, no meg a "Mi a fenét nyomtam meg?", "Hol lehet az a menüpont?", "Azt vajon hol találom?", "Ebben mivel váltok?", Hogy kerültem ide?" valamelyike hangzik el (vagy több is egyszerre), hol halkan, hol ordítva. :DDD Maradjunk annyiban, hogy kb. 2 óra után már egészen jól megy. Az érdekessége, hogy minden menüpontban (VOL, I/O, EQ, SETUP) vannak menüpontok és sokszor még "tab"-ok is, amik alatt a beállítási lehetőségek egész tárháza lapul. A kijelzőn minden értelemszerűen van feltüntetve, ami bytheway valami gyönyörű és természetesen konfigurálható.
    A távirányító egy külön csoda és az alapgombjain felül a 4 számozott gombját át lehet konfigurálni az előre tárolt dolgok közül bármire, amiben mindenki megtalálja a számára szükségeset.
    Az EQ-ba, crossfeed-be, filterekbe, stb. finomságokba még nem ástam bele magamat, de végtelen beállítási lehetőség van, amivel jó lesz majd megismerkedni, de időt igényelnek. Egy biztos, amikor valamire az ember gondol, az nagy valószínűséggel megtalálható, csak keresni kell. :)
    Ami nekem külön öröm, hogy lehet a line out és a fejes kimenetek között akár automatikusan, akár gombra kiosztva (pl. ez lett a távirányítón az 1-es) váltani (persze mehet akár minden egyszerre is, ha valaki arra vágyna). Külön kezeli a 3.5"-es, 6.3"-as és a hátsó (line out: RCA és XLR) kimeneteket, de sajnos a két hátsót nem lehet külön váltani. Ezekhez is természtesen mind külön mindent részletesen fel lehet paraméterezni.

    Aki eddig nem jött volna rá az RME ADI-2 DAC fs-ről volt eddig szó. Ha lesz időm itt a hétvégén, vagy a jövő hét elején, akkor még írok néhány keresetlen szót a hangi adottságairól meg arról mennyire működik jól együtt a Lake People G103-S-el.

    |•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

Új hozzászólás Aktív témák