Új hozzászólás Aktív témák

  • #56474624

    törölt tag

    válasz SunMount3r #66131 üzenetére

    A finomítás, lágyítás nem feltétlen színezés eredménye (nem használom a jrivert, általánosságban értem). Ahogy az sem feltétlen színezés, ha izgalmasabb, érdekesebb a kapott hang. A színezetlen nem azt jelenti, hogy a hangszereknek nincs színe/unalmasak, hanem hogy az a színe, ami eredetileg is, nem pedig valami más árnyalat (tökéletesen színezetlen hang persze nincs).

    Az a probléma, hogy sokan vannak, akik a színezetlen, természetes hangot a kiegyenlítettel és dinamikátlannal azonosítják, ami pedig nem olyan döglött, mert megvan szépen a dinamikája, az már szerintük színezett. Valahogy itt ph-n a dinamika fogalmát nem nagyon használják, vagy arra használják, hogy a basszus mennyire b*sz oda.

    A foobar nálam egyszerre fárasztóbb, dinamikátlanabb, kevésbé tiszta, mint a Stealth Audio Player, ami eddig a legjobban szerepelt nálam (fogom is használni, bár nem a legkényelmesebb). Tovább megyek, a foobar esetemben az összes általam felsoroltnál dinamikátlanabb, döglöttebb hangot adott. Ez lehet beállítás kérdése is akár, csak kénytelen vagyok olyan beállításokkal használni a foobar-t, melyekkel használom (pl. output buffer length 1000 ms, full file buffering használata szintén instabillá tette).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák