Új hozzászólás Aktív témák

  • #56474624

    törölt tag

    Most, hogy már lassan egy hete megvan az X-USB, meg kell mondjam, még inkább elégedett vagyok vele. Az rögtön elsőre feltűnt, mennyivel jobban szétválnak a hangszerek. De az egész hang nyugisabb is lett, ez hosszabb távon tűnt fel. Na meg a hangszerek jobb részletezettsége/felbontása, melyek sokat hozzátesznek a jelenlétérzethez. Igazából már azzal is kiegyeztem volna, ha csak tartja a megszokott szintet, és megszabadulhatok végre a belső hangkártyától. Bónuszba még bőven rá is ígért. :)

    Összességében elégedett vagyok most a digitális vonallal, bevallom, nem vártam, hogy a belső Prodigy HD2 kártyáról külső DAC-ra váltva akkora előrelépés lesz (még a saját optikai kimenetén is), hiszen nem költöttem el egy vagyont (25k környékén vettem a DAC-ot, miközben csak a 3 db OPA2111 a Prodigy HD2-be 15-16 ezer Ft volt, messze nem hozva akkora előrelépést). Azért sem vártam akkora előrelépést, mert az alaplapi integrált hangkártya és a Prodigy HD2 között egyáltalán nincs ekkora különbség, én arra számítottam, hogy kb. annyit fogok előrelépni, többet nem igen.
    Régebben a belső hangkártyáimmal tökmindegy volt, hogy ugyanazon felvétel 16/44.1 vagy 24/192 változatát hallgatom, nem volt hallható a különbség, aztán a hivox külső DAC-ra váltva már hallhatóvá vált. Múltkor néhány hónap szokást követően próbaképpen belehallgattam az integrált kártyába, illetve az Asus Xonarba, Prodigy HD2-be, nagyon-nagyon vérszegény, műanyag hangot hallottam.
    Persze ettől is van feljebb, tudom, csak gondolnom kell a kerékpáros vonalra is. :D ... na meg az analóg vonalra is. Az pedig tény, hogy analógból ugyanaz a hangminőség jóval drágább, mint digitálisból, szóval most egy jó darabig nagyon nehéz lesz a digitálist beérnem. De talán találok valami minőségi hangszedőt MM-ek között is, és akkor "olcsón" megúszom. :))

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák