Új hozzászólás Aktív témák

  • bkercso

    nagyúr

    válasz Tamoo #54232 üzenetére

    20k-ért korrekt kínai XMOS-t kapni. 40k-ért már LCD-kijelző is van rajta az SMSL-től. Míg egy ROHS, CE-s panel 30k-nál kezdődik, és ha már beleteszem, akkor keresnék is rajta... Egy ilyen kártya duplázza(!) az alkatrészköltsget, így a DAC árával is ezt tenné majdnem.
    Asztali rendszerbe, ha már külön van a számítógép, DAC, erősítő, akkor talán a transzport nem olyan nagy gond. De majd még emésztem ezt... :R Kábelből csináltatni kell egy 20cm-est, az azon mégis előálló jittert meg a DAC hatékonyan kiszűri.

    Továbbá szerintem egy dolog a piaci trend és a divat/szokás, másfelől viszont az USB-vevők világa és a DAC-ok világa közt sok különbség van. Az USB-vevők sokkal inkább a számítástechnikához tartoznak: gyorsan fejlődnek és avulnak el. Egy jó DAC pedig 20-30 év után is érték marad. Ha nem rondít a képbe egy elavult USB-s rész, akkor meg pláne. :D Az SPDIF se fog egyhamar kikopni, úgy néz ki. Eredetileg a MomentDAC-ban volt USB-vevő (PCM2902), de elég kevés ideig használtam.

    Persze, de 100-150e körüli kategóriáról és eladhatóságról volt szó, nem?
    Az első fele stimmel. Mivel számomra ez hobbi és szerencsére nem ebből élek, számomra arról szól, hogy amit megtanultam, azt megosszam. Hogy tesóm mit hoz ki belőle, azt ő tudja, de felemás hibridekhez nem szívesen adnám a nevem, mint amilyen egy jó DAC egy USB 1.1-es vevővel. Ez inkább arról szól, hogy adható-e ebben az árkategóriában olyan hang, ami nagyságrendekkel drágábban érhető el jelenleg? Én azt találtam, hogy igen...

    Nem szeretnék olyasmit adni ebben a DAC-ban, ami később szűk keresztmetszet lehet. Az USB hiányárt kárpótolhat az - egyébként kikapcsolható - aszinkron újraórázó, ami a legratyibb SPDIF-forrásból is igen jó hangot tud kihozni (még jobbat a kisDAC B-card -nál, mert ASRC is lesz utána).

    [ Szerkesztve ]

    Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

Új hozzászólás Aktív témák