Új hozzászólás Aktív témák

  • krichd1

    addikt

    válasz valyogvisko #51051 üzenetére

    Szia.
    Kezdjük az elején. A közeltéri aktív monitorok miatt ajánlott olyan DAC-ot venned, aminek valódi szimmetrikus kimenete van, és szabályozható a vonalkimenete is, azaz előerősítőként is funkcionál, továbbá ugye egy használható fejhallgató erősítőre is szükséged van, viszonylag természetes hangzással.
    Ezek alapján az általad felsoroltak nagy része ki is esik, nem részletezném nagyon miért, mindegyikről olvashatsz a fórumban, ha visszakeresel. Az egyedüli, amit kiemelnék, az a Teac UD-301. Mostanában kissé felment az ára, külföldön is, itthon is, de azért szerencsére még nincs 200eFt, ha szétnézel az EU-s webshopokban, biztos találsz akciósat, tehát a 150eFt-os kitágított keretedbe belefér, például itt.
    Az árak egyébként is nagyon tág tartományokban mozognak, ne csak a magyar árakat nézd, hanem nézz szét rendesen az EU-n belül. Vegyük például a mostanában nagyon népszerű Denon DA-300USB. Külföldről, mondjuk német websopból ki lehet hozni 70-80eFt-ból, itthon 120eFt az ára, van ahol 150+eFt.
    Ha már meg lett említve, az Essence One MKII is megér egy kipróbálást, ilyen opamp dzsungel DAC-ot éppen nem szívesen ajánlok, mert ami az előnye, az a hátránya is egyben. Nagyon sokféle hangot ki lehet belőle hozni műveleti erősítők csereberéjével, de mindez nagyon idő és pénz igényes tevékenység, de van akinek örömet szerez. Alapból szerintem csak olyan átlagos műhifis hangja van, de végül is nem rossz, a Muses változat meg elég drága szokott lenni és annyira attól sem voltam elragadtatva. Annyi plusz funkciója van az UD-301-hez képest, hogy van rajta külön hangerőszabályzó a fejhallgató kimenethez is.

    [ Szerkesztve ]

    Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

Új hozzászólás Aktív témák