Új hozzászólás Aktív témák

  • Crondore

    tag

    A 7végén nálam vendégeskedett egy jó barátom révén egy AUDIO-gd NFB-15 DAC/fejhallgató erősítő. Ath-a900x -el próbálgattam.
    A tapasztalataim ezzel a párossal röviden:
    - usb transzport: fedett hangzás - pedig kaptam hozzá egy nagyon minőségi usb kábel, és egy másik még jobb usb kábellel is ezt produkálta.
    - optika/koax: egy leheletnyivel a koax dinamikusabb és talán (ez inkább érzet) picit részletezőbb volt, viszont mind a két digitális jelforrásnál - persze a felvétel minőségének függvényében - a fejhallgató mélybe húzott, mély hangsúlyos lett a hallgatott zene és pl. jazz feltételeknél hajlamos volt rátelepedni az egész hangzásra - ezt én az ath-a900x-nek tudtam be elsősorban nem a DAC hibájának -mert az otthoni egyik lehallgatási láncon is hasonlót produkált - , elektronikusabb vonalnál vagy world/ethno vonalnál ez nem volt annyira jellemző (bár jelen volt) teljesen élvezhető volt a reprodukció.
    Annyit még megemlítenék, hogy ez a fejhallgató olyan 50 ohm környéki, és a fejhallgató erősítőn a Gaint +12dB -es állásba kellett raknom, hogy elég dinamikusan szóljon számomra, a 0dB beállítás nem volt megfelelő az én ízlésemnek.
    A referenciának és összehasonlítási alapnak a barátom Sennheiser HD 580 hasznátam/tuk
    A DAC és a az ath-a900x nem igazán talált egymásra, ellenpróbaként a barátom HD-580 fejhallgatójával viszont meggyőző zeneiséget és teljesen szerethető/élvezhető és nagyon hiteles hangot produkált.
    Jó kis DAC széles körű konvertálási szolgáltatásokkal - ha megfelelő fejessel párosítja az ember(ez határozottan nem az ath-a900x!!!!!)! Az usb transzport ha csak azt hallgatja az ember nem rossz, de ha csak egyszer is sikerül meghallgatnod a optika/koax -ról a konverziót soha nem akarod hallgatni az usb!!! :) Ez az Ath -n is egyértelműen kijött.
    A DAC -ot előerősítőnek is lehetett volna használni, prioritásban a fejes teszt előnyt élvezett így ebben a funkciójában (már mint előerősítőként) nem próbáltam, talán majd egy más alkalommal.

    A következő tesztalany ha sikerül összehozni egy sabre chip -es NFB-11 lesz, majd írok arról is pár szót.
    Fentebb szóba került egy 17.2 -es Audio-gd DAC is - ezt sajnos már nem gyártják, nem elérhető - sajnálom mert azt is meghallgattam volna.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák