Új hozzászólás Aktív témák

  • #16820480

    törölt tag

    Lehet, hgoy kicsit OFF itt, illetve szinte biztos, hogy nagyon amatőr kérdés lesz a következő (a topik színvonalához képest mindenképpen), ezért előre is elnézést érte, de szeretném kicsit tisztábban látni az alábbi témában:

    Van ugye az AK100 hordozható lejtászó, amin az analóg sztereó (jack) kiementen kívül van egy optikai bemenet és egy optikai kimenet is. A bemenet viszonylag egyértelmű, ha nem USB-ről szeretném külső DAC-nak használni, akkor innen lehet még etetni.
    Viszont az optikai kimenet (szintén jackbe építve) milyen célt szolgálhat? Gondolom innen digitális jelet lehet küldeni a lejátszóról egy másik (nagyobb/profibb) DAC-ra, viszont az fordult meg a fejemben, hogy ha szeretném az AK100 saját DAC-ját használni, akkor innen tud analóg jel kijönni, vagy ez optikai kimeneten teljesen értelmetlen kérdés? Mivel a jack kiement nem vonalkiement, hanem alapveőten füles, így azt gondolom nem annyira szélszerű csak úgy erősítőre kötni, illetve nem tudom mennyire működhet optimálisan egy ilyen felállás.

Új hozzászólás Aktív témák