Új hozzászólás Aktív témák

  • Bargyu

    tag

    válasz fattyu #29092 üzenetére

    De amit írsz az nem mond ellent annak amit én írtam. Én is azt javasoltam, hogy rendszerben kell gondolkodni, csak annyit tettem hozzá, hogy szerintem - és ezzel hangsúlyozom nem kell egyetérteni - a HD800 annyival jobb a HD600-nál, hogy, érdemes megfontolni, hogy ha nincs anyagi fedezet komplett rendszert azonnal megvenni, akkor én megvenném a HD800-at, aztán idővel megvenném hozzá a többit, de ez csak egy példa, nem axióma.

    Ez inkább költségstratégia, mint hifi kérdés és az enyém egy javaslat, lehet másnak más.

    Például egy másik lehetőség, hogy az adott költségvetésből megpróbálod kihozni a szubjektíve legjobb ár/érték arányt. Aztán idővel lépsz feljebb. Nekem ez azért nem tetszik, mert elég sokat veszítesz a cseréken és a HD800 után azt mondom a HD600 és néhány más fejhallgató ismeretében, hogy, ha idővel jobbat akarsz az aktuális költségvetés alapján kigondoltnál, akkor inkább egy drágább fejes, akár amp/dac nélkül rá a laptopra és később megvenni a cuccot alá. Utóbbinak annyi előnye is van, hogy ebben az esetben a fejes már megvan, tehát csak járkálni kell hallgatni a cuccokat, meg az anyagiakat hozzáadni és akkor hosszútávon is szeretni fogod.

    Az alapkérdés tulajdonképpen, nem az, hogy hülyeség-e amit írok, hanem, hogy abból indulunk-e ki, hogy az illető egy mostani rendszert tartósnak vesz vagy pedig abban gondolkodik, hogy idővel tovább fejleszti.

Új hozzászólás Aktív témák