Új hozzászólás Aktív témák

  • .DLL

    veterán

    Nem kéne elmondanom ezeket, és utálom, hogy meg akarom mindig osztani a dolgaimat másokkal (pedig nem fészbúkozok!) de ez durva.

    Történt ma, hogy ismét hozzám került hallgatózásra egy TS-671, mert szerettem volna összehasonlítani a Slux 681-gyel, valamint a Dactilussal is meg akartam táncoltatni, hátha jót tesz a testének a lendület, a mélyebb tónus.

    Szokásos lánc, PC - KCE SPDIF kábel - Dactilus - KCE összekötő - Presenter2
    (Előző hallgatózásunkkor egy USB-s Behringer UCA200 volt a Presenterre kötve, jó volt, szép volt, de a dinamika, a zeneiség hiányzott belőle)

    Oké, felteszem a TS-671-t, elindítok pár szokásos zenét, amit ismerek ... hmm! hol a jól ismert játékosság és tér? Mélyben sem éreztem hogy többet hozna, a magasak pedig csapottak, akkorát emeltem rajta EQ-n, hogy halljam a részleteket, hogy szégyelltem, mondom ez így nem jó! Ennyire megszépültek volna az emlékeim? Valójában nem is olyan jó fejes? Pedig Dorien is ódákat zeng a teréről, a részletességéről, és én is így emlékeztem rá.

    A Philips 5401 nem a magasak mestere. Ha ott valami nem stimmt, akkor ő nem fog szólni róla, elrejti azokat, akár van, akár jó, akár nem. De pl. egy alaplapihoz képest, odafigyelve, azért érezhető volt, hogy itt előrelépés történt. Egy kicsit a tere mintha kevesebb lett volna, mikor a Dactilusra váltottam, de alapból is széles, 3D-s nem volt hiányérzetem.
    Azóta ezen kívül csak a Slux 681 járt nálam. Na annak a megemelt, arcba tolt részletei nem késztethettek gyanakvásra, terével kapcsolatban sem volt összehasonlítási alapom (max telefon, tablet, de azokkal is jól muzsikált)

    De visszatérve a TS-671-re a legszembetűnőbb a halvány magasak mellett a tér "hiánya" lett. Azé a legendás téré, ami már-már eltúlzott, planetárium méretű _emlékeim szerint_ és oly élvezetes volt.
    Olyan egynemű lett minden, a hangszerek, effektek nem játszottak a fülembe, stb.
    Mobilon (hogy visszatérjek egy korábban ismert ponthoz) nem tudtam meghallgatni, mert nincs 6,3 -> 3,5 Jack átalakítóm.

    Mondom ilyen nincs, ennek nem így kéne lennie, és engedtem a korábbi érzésemnek is, amivel akkor nem törődtem, hogy bizony kisebb a tér, és jobban "egyben" van minden. (noha "jobban szól" lendületes, zenei)
    Mi kutyulhatja össze a dolgokat? És innen jön ez amit nem kéne elmondanom. :B
    Nem először nyitom ki a Dactilust. Kíváncsiság hajt, szeretem tudni mim van, végigkövetni, megismerni a részeit, ezt már a második napon megtettem...

    Van egy szép diszkrét, "analógos hangzású" kimeneti fokozat, 3 tranyó, néhány kondi oldalanként, a DAC modul után (ami szintén elkós kicsatolású). Megnéztem a DAC adatlapját, kimeneti fesz: 1,2Vrms, táp megmér=5V Oké. Na mondom, hát akkor sűrű bocsánat, de ezt most kikötjük. És közvetlenül a DAC modul tüskesorához vezettem az RCA csatlakozókat, és úgy rá a Prezire.

    Táp ráad, fejhallgató feltesz és. Istenem, ami történt az... azért írom most le mindezt!
    Még kétszer annyi részlet! mégegyszer annyi szeparáció! A mélyek? Olyan pontosak lettek, hogy :Y Még a vékonyka TS-671 is odatette magát mélyben, teljesen elcsodálkoztam, előtte csak kenegetett valamit.
    És a tér. Ha én* azt mondom, hogy jó lett a tér, akkor az nagyon jó lett. Nem csak kinyílt, de mondom, a hangszer szeparáció és tisztaság is megugrott, az 5401-gyel is érezhetően, de a TS-671 végre úgy szól ahogy kell.
    A lendületéből és dinamikájából semmit nem veszített a cucc, nagyon zenei maradt szerintem, nem valami száraz anti-Heed hang lett (Próbáltam korábban MS-II-t is, na az semmi extra volt), viszont úgy vélem az a kimeneti fokozat egy kicsit "túl analógosra" sikerült és összemossa a dolgokat.

    *a térbuzi

    [ Szerkesztve ]

    (P.H.)

Új hozzászólás Aktív témák