Új hozzászólás Aktív témák

  • Hyacinto

    tag

    Kedves Szakértők!

    Előre is elnézést kérek, ha oltári nagy baromságot kérdezek, de csak néhány napja kezdtem el érdeklődni a téma iránt teljesen laikusként. Kicsit úgy is érzem magam, mintha sáros lábbal berontanék egy szentélybe az éjszaka közepén, és megzavarnám az ott folyó spirituális elmélyülést.

    Tehát, adott egy PC integrált hangkártyával, win7-es op. rendszerrel és egy Superlux 681 EVO fejhallgató. Mit kellene tennem/vennem a PC és a füles közé, hogy kihozzam maximumot az utóbbiból? Nézegettem olcsóbb hangkártyákat ( Xonar DGX, használt Audiotrak MAYA44 MK2), de némi utána olvasás után felmerült bennem a kétely, hogy a gépben, főként a tápegységben keletkező zajok a fülesben is hallhatóak lesznek.

    Gondoltam sebaj, majd valami külső hangkártya megoldja a problémát. Már nézegettem a Musiland 01-et, FiiO E10-et, Xmos PCM5102-őt. De már abban sem vagyok biztos, hogy ezek kellenek, illetve csak ezek.

    Akkor jöhetnek a butuska kérdések( kérlek legyetek türelmesek, mint apa a hülye gyerekével) : a gép integrált hangkártyáján kéne lenni DAC-nak ugye? (Sőt,ha jól értem, a hangkártya, elviekben, mindenféle plusz fícsört lehámozva önmagában is egy DAC?) Tehát akkor nekem már csak egy erősítő kell? Itt milyen minőségre számíthatok? Milyen csatlakozások jöhetnek szóba? Egy GIGABYTE GA-880GM-D2H rev 1.-es alapról van szó.

    Vagy ugye, ott van az a lehetőség, hogy egy USB-s megoldás (már le sem merem írni, hogy hangkártya, mert mi van ha DAC? :)) ) után kössem a fejhallgatót. De még mindig nem tudom, hogy kell ide az erősítő? :B Azért az bőven durva, hogy évekkel a jézusi kor után sem tudom pontosan mit is csinál egy erősítő. Erősít, persze, de ha jól tévedek akkor esetünkben a kapott analóg jelet erősíti fel úgy, hogy a teszem azt (hülye példa) a repülőgép motorja ne nyomja el a tücsökciripelést egy adott zeneműben és az torzítás nélkül szólaljon meg a fülesben :F ? De miért kell erősíteni? Megvan az analóg jel és hajrá! Vagy nem?

    Tényleg kéne egy első HSZ, ahol az ilyen lelkes, ámde felettébb laikus érdeklődök is megértenék, hogy mi micsoda, mert a google sem tudott úgy válaszolni, hogy meg is értsem, bár nem tartom magamat egy Forrest Gumpnak :P

    A fejhallgatót 13 ezer jó magyar pénzért vettem múlt héten, szóval nem igazán akarok rá többet szánni, bár már kezdem belátni, hogy esélytelen így a dolog :) . Már magam sem tudom, hogy mi kell, de nem vagyok audiofil, teljesen átlagos célokra használnám a fülest (és csak a fülest, vagyis semmi hangfal, hangszóró), de tényleg szeretném ha előjönne a tudása. Szóval olyasféle megoldás érdekelne ami kínai :DDD , occó ész kici. Vagy magyar gyártású is érdekel, gondolok itt bkercso által alkotott eszközökre és azok árára.

    Segítségetek előre és a szövegem végén a türelmetek is megköszönöm! (És elnézést a sáros lábakért.) ;)

    Hiába no, nem igazán értek a hardwerekhez. (És a szoftwerekhez sem...)

Új hozzászólás Aktív témák