Új hozzászólás Aktív témák

  • vodkaboy22

    addikt

    Üdvüdv na hosszabban 5-6 óra hallgatózás után (most kezd elfáradni a fülem ezért írok most tapasztalatot).
    Az egész munka melletti zenehallgatásnak indult végül összehasonlítás lett.

    Először is köszönöm baluka-nak megint, hogy kölcsön adta most már a teljes felszerelését ami:
    2 Speciális tápkábel
    1 Interconnect
    Schiit Asgard , Bifrost

    Tegnap este már egy mezei tápkábellel hallgattam a bifrost-ot és írtam is róla most kiegészítem az egészet.
    Kezdetnek bekötöttem a teljes baluka rendszert, had melegedjen majd elkezdtem hallgatni.
    Első benyomásom az volt, hogy a rendszer magasba húz viszont ez már kevésbé volt észrevehető mint a saját rendszerem a bifrosttal, magyarul az Asgard a a bifrost magasba húzásán kicsit lejjebb fokozott. (De nem csak ott majd később...)
    Aztán eltelt az első óra sok számmal.
    Vélemény: Az asgard és a bifrost nagyon jó élvezhető párost alkottak, minden téren kerek volt a dolog, de mégis hiányzott itt ott valami valahogy untam... Igen gyors volt de mégis mintha dinamikátlanabb itt ott és amin meglepődtem legjobban, hogy most nem hallottam annyi hibát a zenei anyagaimban. Mégis csak jók lennének? Ezért bekötöttem a saját erősítőmet (HD580 kábel csere dualmono XLR 4pin-es kábelre).
    Következő egy óra után egyértelmű véleményem lett, hogy az asgard több részletet nem mutat meg, valahogy elsiklik felettük és dinamikátlanabb. Nagyon meleg hangzás de dinamikátlanabb mint a csöves erősítőm.
    És kisebb tere van, mondjuk ezen nem lepődtem meg, mert az asgard nem dualmono mint az erősítőm.
    Sajnos visszatért a részlet gazdaság is és megint kezdtem meghallani a hibákat a felvételeimben, (Szerencsére szereztem gyorsanestesunyiban... Más anyagot is. 16/44.1-est mert linuxon továbbra se tudtam konvertálás nélkül a bifrost-ot 24/96-ra rábírni. Windows alatt ment de foobar nem ellenfél...)

    Nem hagytam annyiba és megjött barátnőm és elkezdtem vele is meghallgattatni, 10-20 perc után (hasonló véleményre jutott ő elsőnek a részletek hiányát mondta és számára a magas nem volt kiemelt vagy magasba húzó, aztán a teret hiányolta. Lehet nekem éppen ott érzékeny ? )

    Viszont a sunyi már már tapinthatatlan meleg asgard nem hagyott nyugodni, elővettem a beyer dt770pro-t.
    5 perc elég volt, hogy fülemet fejemet fogva hagyjam abba... Baromi sok erős magasbahúzás... Ezt már barátnőm is megjegyezte bár őt még mindig nem zavarta.
    Jött a shure440 barátnőm 20 percre ellopta megint a rendszert. Tetszett neki azt mondta jó elfogadná és szép is a hangzása meg a dobozok is csecse kis darabok :DD

    Amikor visszakaptam (és 20 percig érlelődtem az MS2-vel, huh de jó volt megint a bifrost...) elkezdtem játszadozni a tápkábel mizériával...
    Mondtam poénból ha már itt van miért ne?
    Szigorúan asgard+bifrost és csak a 2 kábelt cserélgettem sima mezei fekete kábelekre.
    10 perc semmi...
    20 perc semmi...
    30 perc semmi...
    Na mondtam vagy placebobol (van olyan is amikor az agyad elhiteti, hogy nincs különbség pedig van) vagy tényleg nincs különbség.
    Jött megint barátnő már már unva...
    10 perc 20 vakcsere 1 szám. (Szám Gladiator filmzene album második szám.)
    Semmi. 20 cseréből 8szer találtam el, hogy melyik 12szer nem.
    Sajnos Anikót már nem tudtam rávenni a tesztre. :)
    Következtetést nem akarok levonni, max annyit, hogy 3 lehetőség van vagy én vagyok ehhez süket vagy nincs különbség (véleményem szerint nincs) vagy a rendszer nem alkalmas a különbség hallására.

    Még azért nem adom fel, hogy linux alatt is rávedjem a 24/96-ra a bifrost-ot, de 16/44.1-el is olyat mutatott ami baromira jó. Kérem IGEN így kell hasonlítani, 5 perc fingra se elég...
    Köszönöm a figyelmet!

    Ezt blogba kellett volna? :C

    Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

Új hozzászólás Aktív témák