Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beri
addikt
Nem tudtam, hogy a 650 ekkora mém. Nincs valakinek egy kölcsön? Adok érte HE-R9-et, az is eléggé SPECIÁLIS
eladó Aromamizer RDTA V1
-
Ba cy lus
addikt
válasz stellaz #108400 üzenetére
Ja, én pityura gondoltam, nála a Toppingok bejönnek saját bevallása szerint. Egyébként nálam is: A30 Pro, A70 Pro mindkettő kiváló fejhallgató erősítő az áráért, egyáltalán nem zeneietlenek. Lehet a régebbi Toppingokra igaz volt, ahogy a régebbi SMSL-ekre szintén, ma már nem ez a jellemző rájuk.
-
nobela
senior tag
válasz Ba cy lus #108406 üzenetére
Nekem a tesztelők által agyon ajnározott D70 Pro Octoval is van bajom, pedig ez abszolút "új generációs" "hűde zenei" Topping.
Ja, az előző Sabre chipes DX5 Lite- hoz képest valóban, csak éppen közben meg úgy összement a tere hogy néha megijedek hogy monóban hallgatom
EGYEDI AJÁNLAT !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, KáCsa ezüstözött szimmetrikus kábellel eladó 119.900.- Ft
-
stellaz
veterán
És a ZenDac V2 kizárólag csak DAC része hol áll a hifis táplálkozási láncban?
-
-
nobela
senior tag
válasz Ba cy lus #108413 üzenetére
Mondom, neked nem.
Ezerféle rendezvényen hallgattam már zenét, sehol sem középről szólt. Még egy szál énekhang esetén is van térérzet.
Ami ebben a Toppingban pl. sokszor nincs, az elődjében meg volt. De az meg más szempontból volt sz*rabb.
EGYEDI AJÁNLAT !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, KáCsa ezüstözött szimmetrikus kábellel eladó 119.900.- Ft
-
lapalapa
senior tag
válasz Ba cy lus #108413 üzenetére
Az is a felvétel része, ha nem tud megjelenni, akkor információ vesztés van...
Többek között ettől lesz hihető.
Amiket a tidal feldobál nekem, abban mind van, most, hogy a tejfölös dobozt hallgatom.Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
Ba cy lus
addikt
válasz nobela #108414 üzenetére
Nem, nem csak nekem nem. Bajban is lenne a vigadónál az utcazenész, ha a hiányzó térérzet miatt ő nem minősülne elég zeneinek. És ha fél fülre megsüketül valaki, akkor neki a fej- és fülhallgatók már zeneileg vackok? Nem jön át Rubinstein, ahogy Chopin-t előadja, nem jön át az AC/DC?
Én nem arról írtam, hogy neked mi a fontos, hanem hogy a szűkebb tér miatt kevésbé zeneinek nevezni valamit az fogalomzavar, és megtévesztő. -
RetepNyaraB
veterán
válasz lapalapa #108417 üzenetére
Pont a napokban jöttem a Telegraph Roaddal by Dire Straits. Na a Tidal verzió valszeg az analóg masterről készült, ez pozitívum (olyan zajos, hogy csak na). Viszont össze-vissza mókoltak vele és dinamika eltűnt a susnyásban. Kifejezetten botrányos az otthoni dsd fájlhoz képest.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
lapalapa
senior tag
válasz RetepNyaraB #108419 üzenetére
Hát ez tényleg sz.r..
Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
sNk77
aktív tag
válasz Bogyó bá' #108362 üzenetére
Na, annak örülök.
Nem kell keresgélnem, van itthon egy 660S2, ami a Spartanról jobban szólt. Az el-8 nem torzít csőről, és planár, az érzékenysége jóval magasabb mint a 400se-nek. 12 óráig sem kell tekerni, kicsivel azért fentebb mint h16, r2r11 esetében. De ez már egy nagyon-nagyon könnyen hajtható planár, egy telefonról vígan elvolt.
Erről a csőről az NDH30 a legjobb nekem, majd D5200, és végül az S2. HD800S érdekel, majd ha lesz péz vagy egy kihagyhatatlan ajánlat.
nádpálca
-
zoltanz
nagyúr
válasz nobela #108409 üzenetére
Térérzet, akkusztika.
Egyszer.voltam egy uszodában tartot (elektronikus, szinti zenei) konceren. Persze semmi állóhullám stb csillapítás.
Sokszor a zene teljesen elváltotozott (A helyett.B -t hallani) zizeegős magas.hang helyett oly elektromos kisülés hangok lettek, mint a Troli, amikor az áramszedője szikrákat szélór. -
stellaz
veterán
Nekem a térérzet témája azért fura egy kicsit, mert most azt én úgy gondolom el, hogy az alapvetően a hangok sztereó keveréséből, a rögzített visszhangokból és a jobb-bal fázis késésekből tevődik össze.Az pedig a felvételen van rajta, ha rajta van.
Tehát a térérzet a felvételről jön, annak a hallhatósága pedig az eszköz és a teljes lánc lejátszási képességéből, végső soron a hanghűségből. Szerintem.
Legalábbis problémásnak gondolnám, ha a DAC vagy az erősítő nem létező információkat adna hozzá a felvételhez és ezt hívnánk minőségnek. -
lapalapa
senior tag
válasz stellaz #108424 üzenetére
Hát ja, azt várom el a láncomtól, hogy a felvételen lévő információt jelenítse meg, minél teljesebben és pontosabban, a felvételen lévő térinfóval együtt. (Ez miért fura?)
Ha nemlétező információkat ad hozzá, azt torzításnak gondolom, vagy/és van a láncban valahol dsp (hw vagy sw), amivel változtathatunk ezt azt, térinfót is, ha van rá lehetőség...[ Szerkesztve ]
Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
chubii
senior tag
Sziasztok!
Mivel úgy láttam még nem írta senki, ezért megosztom Veletek, hogy a kis kínai FX-Audio DAC-X6 (első verzió) minden gond nélkül működik PS5-tel, kellemes meglepetés volt.
A kérdésem az lenne, hogy milyen irányban lenne értelme elmozdulni, ha még szánnék egy kicsit a fejlesztésre? Teljesen gyári állapotban van, egy talált 60W körüli kapcsolóüzemű tápegységről használom.
Írtátok az OPA cserét, lineáris tápot, ez min. 30-35k körüli összeg. Másik megoldás a csere mondjuk egy használt Zen DAC V2+iFi iPower vagy Schiit Hel2-re 50-60k körül. Ennél sokkal többet nem hinném, hogy lenne értelme költeni a projektre. Még egy Presenter 1-gyel tudnám megtoldani a DAC részt, de az egyszerűség miatt jobb lenne egybeépített megoldást találni
Azt is elfogadom, ha konzol esetében nincs értelme túlgondolni ezt a kérdéstIt's gonna be legen - wait for it - dary!
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz chubii #108429 üzenetére
A DAC-X6 volt nekem is a legelső DAC-om, úgy 2 évvel ezelőtt. Sokat lehet javítani a hangján lineáris táppal, OPA-cserével, kicsatoló kondik cseréjével, stb., de nagyon nem gazdaságos. Jobb hang, de a nagy felbontású (192kHz, stb.) zenéket továbbra sem fogja tudni lejátszani. Egy jó táp nagyon nem olcsó.
Add el és vegyél helyette komolyabbat. Ha nem félsz az Ali-s cuccoktól, a Rod RAin DA10-et esetleg érdemes megfontolni (gyárilag beépített lineáris táp, Amanero kártyás USB-bemenet [ezt opcióként külön kell kijelölni!] igen jó hang gyári állapotában is. Ezt viszont lehet és érdemes is tuningolni.Én bő egy évig nagyon jól elvoltam vele, és csak a DIY R2R mániám miatt léptem tovább.
De ha már akkor már: valószínűleg a Fiio K11 R2R-rel járhatnál a legjobban szerintem. Már itthon is a boltokba került: [link] Én még nem hallottam még szólni, de mindenki egyöntetűen dícséri.
Ez csak az én véleményem....
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
lapalapa
senior tag
válasz Ba cy lus #108427 üzenetére
Helyes? Ezt nem értem.
Hallani akarom a teljes infót minél hiánytalanabb módon. Az, hogy a cucc térinfóban, vagy közvetlenségben jobb, az függ a képességektől, környezettől. Ha a komponensek képesek rá, akkor mindkettőn lehet javítani, vagyis minél jobban kiszolgálod a láncot, annál jobb lesz ez a két jellemző is, elő jöhetnek az eddig rejtett képességek.
Arányok, hangsúlyok magamból kiindulva mindig a cucc pillanatnyi állapotától függenek...Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
Bogyó bá'
nagyúr
Ez R2R DAC, nincsenek digitális filterei.
Nagyon szerencsétlen ötlet volt a Fiio-tól, hogy ezt a vadiúj készüléket is ugyanúgy K11-nek nevezte mint a régit, pedig nem sok közük van egymáshoz.
[ Szerkesztve ]
-
Xelo
addikt
válasz Bogyó bá' #108436 üzenetére
én úgy látom hogy a K11 R2R két üzemmódot tud: NOS (nincs filter) és OS (filter) mód.
"The No Over Sampling (or NOS) setting maintains the original sampling rate of the R2R DAC quoted as “preserving an organic sound experience”. The Over Sampling (or OS) setting samples the signal up to 384kHz for a “superior and more refined sound”.
In practice, I found this description by FiiO to be quite accurate. The NOS setting gives the sound signature a more organic and relaxing sound quality, similar in style to a tube amplifier, albeit with less intensity. This comes at the expense of mid-range and high-end resolution, especially in more complex mixes. The OS setting still has a warm sound signature, however, it greatly improves string instrument dynamics while introducing better micro detail and sparkle." headponics tesztből -
Polllen
nagyúr
válasz chubii #108429 üzenetére
A konzol igazából nem limitál jobban, mint egy PC, szóval nyugodtan lehet rá kötni jobb cuccokat is. Optikai kimenet már nincs, uh ha a konzolra direktben akarod rákötni, akkor USB.
Amit először el kell döntened az a mikrofon bement kérdése. Ha kell, akkor a Schiit Hel 2 marad és készen vagy. Lehet a sound blaster g6 is megy ps5-tel, de ennek már utána kellene olvasni.
Ha nem kell mikrofon bemenet, akkor sokkal több dolog jöhet szóba. Érdemes lenne tudni, hogy mit kötsz rá?
Az ifi zen dac v2 szerintem egy jó vétel, de ha nehezen hajtható fejest kötsz rá, akkor nem ideális. Ha meg fejest amúgy nem kötsz rá, lehet felesleges."Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz btraven #108439 üzenetére
Először túlmintavételezik 384 kHz-re, és utána ezt nyomják rá az R2R hálózatra.
#108437Xelo: Nincs túlmintavételezés (Non OverSamling) / van túlmintavételezés (OverSampling). Digitális filter az egyik esetben sincs.
[ Szerkesztve ]
-
-
Polllen
nagyúr
-
Ba cy lus
addikt
válasz lapalapa #108431 üzenetére
Hallani akarom a teljes infót minél hiánytalanabb módon.
Akkor talán olvastasd fel valakivel hiánytalanul a felvétel 0-it és 1-eseit.
Egyébként élményben "mérjük" a dolgokat, nem kilóra. Nekem az a tapasztalatom, hogy ami mindent meg akar mutatni, az általában a zenéből nem mutat semmit, információhalmazzá degradálja a felvételt.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz PuMbA #108441 üzenetére
Organikus hangzásnak azt próbáljuk meg hívni, amikor a DAC nem tesz hozzá semmiféle digitális műterméket a hangzáshoz...
Nálam ugyanez a helyzet itthon (3 DAC közül tudok pár kattintással választani - zene lejátszás közben is): rövid teszten mindig a tuningolt kínai Sabre a "jobb" ("részletezőbb", dinamikusabb stb.), de két perc után mindig rájövök, hogy a DIY R2R-eknek mennyi, de mennyivel több közük van a zenéhez, mennyivel tovább lehet hallgatni őket. Ez van, én maradok kispályás R2R-hívő. Gondolom egy Soekris még sokkal jobban hozza ezt.
-
PuMbA
titán
válasz Bogyó bá' #108446 üzenetére
Persze ezt értem, de egy DAC negatívumait azért nem kellene organikusnak nevezni. Szubjektíven lehet, de objektíven nem. Tudjuk például, hogy a hozzá képest drágább R2R DAC-oknak jobb a részletességük, mert azok már nem mossák el.
Én sok töprengés után most úgy látszik, hogy az SMSL felé indulok, amik főként kicsivel hátrébb tolt terűek, nyugodtabb karakterűek, mint általában a Topping-ok. Szerintem a balanszot kell megtalálni, hogy azért ne is tűnjenek el nagy mértékben részletek, de azért részletfelnagyító se legyen egy DAC. Vagy hogy kell ezt kifejezni...
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz PuMbA #108447 üzenetére
Az R2R DAC-ok tulajdonképpen "faék egyszerűségű" szerkezetek: a felbontóképességüket, részletező képességüket szinte kizárólag a felhasznált ellenállások pontossága határozza meg. A Fiio R2R és az én kínai alapú DIY vackaim is csak 0,1% pontosságú ellenállásokat használnak (mert ez fér bele az árukba), míg a drága Soekris és társai 0,05%, vagy éppen 0,02, 0,01%-osakat. Viszont ezek gyártása nagyságrendekkel többe kerül, mint a mezei 0,1%-osaké.
Viszont azt a saját tapasztalatomból tudom (ezt hallom hónapok óta minden nap) hogy számomra még a snassz, 0,1%-os létrájú R2R is sokkal, de sokkal kellemesebb hangzást ad - hosszú távon - mint egy rendesen tuningolt Sabre. Sose hallottam még Fiio K11 R2R-t, de nagyon úgy érzem, hogy hasonlóan szólhat az én DIY vackaimhoz. Ezek alapján pedig nagyon jó vétel lehet, hiszen fillérekért adják! Kíváncsiságból karira meg is lepem magam eggyel szerintem. Max. jó lesz hurcibálósnak a laptophoz, HD6XX-hez. Na nem utcán, hanem ha mennem kell valahová.
U.I.: az előbbieket kizárólag akusztikus zenére gondolom, én mást nem hallgatok már. Elektronikus könnyűzenén (ahol eleve minden hang "mesterséges", a térhatás is "csinált"), lehet szívesebben hallgatnám a Sabre "érdekesebb" hangját. Passz.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
Annak nem csinálnak izéséget a filterei?
Dehogynem, mindegyik másmilyen problémát csinál: ringing, pre-ringing, phase shift etc. Ezért is van többféle filter, ill. ki is lehet őket kapcsolni biz. DAC-okban. Az R2R-t ugyan úgy filterezni kell, mint a többit; ez a Nquist-kritériumból adódik. Az oversampling megint más dolog, mint a filter, ám az igaz, hogy a nagyobb mintavételű anyagot könnyebb jól szűrni, mivel a szűrendő frekik távolabb esnek a hallható tartománytól.[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
lapalapa
senior tag
válasz Ba cy lus #108444 üzenetére
"Akkor talán olvastasd fel valakivel hiánytalanul a felvétel 0-it és 1-eseit."
Ha szép, női hangja van, akkor jöhet..
"Nekem az a tapasztalatom, hogy ami mindent meg akar mutatni, az általában a zenéből nem mutat semmit,"
Nekem meg az a tapasztalatom, hogy ha a lehetőségekhez képest mindent megteszel a megfelelő működés érdekében, akkor egyre több infó jelenik meg, egyre zeneibb lesz, egyre nagyobb energiával szólnak a hangszerek, egyre kevésbé digitális ízű, egyre jobban összeáll a kép, egyre hihetőbb lesz.
Na, akkor van ott élmény, nem is akármilyen.
0-ákból és 1-ekből elég nehéz hallhatóvá tenni a "teljes" zenei infót, de megéri...Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Videoteszt Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- DIGI kábel TV
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mini-ITX
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Wise (ex-TransferWise)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest