-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
veterán
válasz krizmo_ #5539 üzenetére
Jól néz ki.
De engem valahogy sohasem vonzott ez az összeállítás. Én nem nagyon szoktam extrázni karikor, egyszer csináltam valami sült húst barna mártással, kb 1 év volt mire kész lettem hulla fáradtan, szóval inkább apámmal csináltatok halászlé alapot, dobok bele harcsát, a többit meg kirántom. Mondjuk volt, hogy harcsapaprikás lett belőle, de 3 napig nem akart elfogyni, szóval azt is inkább hanyagolom. Rántott hal, osztrák krumplisaláta, azt jó van. De valami magától elkészülő menü jöhet.
De már a szürke harcsa sem a kedvencem, mert tavaly is nagyon zsíros volt, szóval nem is tudom mi legyen. Kacsa egyben? Azt még nem csináltam.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz krizmo_ #5542 üzenetére
Már nem emlékszem a pontos receptre, de héjában főtt krumplit kell karikára vágni, rétegesen lerakni egy jénaiba karikára vágott lilahagymával és forró marhaalaplével felönteni. Meg persze só és sok feketebors. Kb.
Na meg persze az is be szokott játszani, hogy szülőktől is kapunk kaját, egy kis töltött káposzta, rántott hús, párolt lilakáposzta, esetleg sült oldalas, szóval a végén ott állunk 100 féle kajával és a felét sem tudjuk megenni frissen, aztán eszembe jut, hogy akkor most mi a francnak is főztem?
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz krizmo_ #5545 üzenetére
Egész pontosan ez volt az. [link]
Egy pár dolgot kihagytam, de ne is törődj vele.
Egyébként ja, általában én főzök, de a feleségem is tud, csak a háztartásból ezt a részt választottam, a többi az övé
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Top cat
őstag
válasz krizmo_ #5568 üzenetére
Pedig a sarokcsiszoló, elengedhetetlen konyhai tartozék.
Vattacukrot sem tudsz csinálni nélküle.
-
Essejó
veterán
válasz krizmo_ #5568 üzenetére
Mondjuk engem nem zavar, főleg ha nézhetem.
Ez már akciós gyári ár? Szép! Anno `79-ben a Duna csokigyár boltjában 100 Ft / kg áron kaptuk az akkor újdonság Zselés mártott szaloncukrot.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz krizmo_ #5579 üzenetére
Én dolgoztam csokigyárban, sőt az első eredeti szakmám, még '79-ben végeztem, bejártam a hazai csokigyárakat míg tanuló voltam, szóval nagyon megválogatom amit megeszek, és nem esek hasra egy névtől, pl Stühmer. Mázsaszám gyártottam, desszert lapokat kézzel, normában hűtött asztalon. Azt mondták a szakma csúcsa, hát én attól még nem szerettem csinálni. Egyébként néztem a kínálatukat, érdekes, a Konyakmeggy főleg a kézi gyártású az a Csemege gyáré volt és Kiskunmajsán készült, most Lellei néven fut. A Százszorszép desszert az meg a Duna csokigyár terméke volt, az eredeti doboz szebb volt bár a mostani is hasonlít rá, sok lapot kentem anno hozzá.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
őstag
válasz krizmo_ #5593 üzenetére
Nekem már múlt évben is a Vadász szaloncukrok jöttek be legjobban. A Stühmert is szerettem, de kizárólag a cukorral készülteket, az édesítőszeresek nem voltak jók. Idén viszont kicsit drágábban adnak kevesebbet, így kimarad, mert már nem éri meg.
Marad a Vadász eredeti és az új sós-karamellás változatuk, mert az is nagyon jó.
A Sühmer csokikrémes helyett pedig a Tibi csokoládékrémes lett, mert az is finom, kellően nem édes.
[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
válasz krizmo_ #5587 üzenetére
Semmi baj nincs azzal ha igyekszel minőséget venni, amikor úgy is annyi szemét van a piacon. Növényolajjal készült táblásárú és figura pl. Anno ilyet csak nugát termékbe lehetett tenni, de azt nem hívhatták csokoládénak. Nem csak dolgoztam, hanem évekig tanultam a szakmát és vizsgáztam belőle, elmélet írásbeli szóbeli, és gyakorlati vizsga, és nem OKJ képzés volt mint manapság. Ugye pont a Százszorszép desszertet, és a kézi gyártású konyakmeggyet hoztam fel példának. Ott nincs minek változnia, na max minőségibb kakaó babot vesznek. A gyártás technológia adott, azon nincs mit változtatni. A Százszorszép esetében a receptet, és az összetételt még az öreg Dréher álmodta meg. Miután a doboz kísértetiesen hasonlít az eredetire, így a bel tartalomnak is meg kell felelnie, mert a márkanév védett.
A Belga csokikat szeretem, de sajna cukorbeteg vagyok, szóval mondhatni szerettem. Ezért részemről nincs szaloncukor evészet. Egyébként a marcipános, kókuszos, és a trüffel volt a kedvencem.
Anno volt a Duna Csokigyárban több kísérleti termék sorozat is. Az egyik sajna nem került gyártásba. A korpusz egy cukorhüvelybe töltött sárgabarack lekvár volt, étcsokoládéval mártva. Valami eszméletlenül finom volt. Akkor még nem voltam Diabos.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Top cat
őstag
válasz krizmo_ #5605 üzenetére
Hogy mik vannak. Itt egy teszt.
-
inf3rno
nagyúr
válasz krizmo_ #5624 üzenetére
Szoktam vöröshagymával, de általában indiai stílusban túlfűszerezem, és sosem lesz az igazi. A fokhagymát és a babért kipróbálom majd. Tradícionálisan vörös hagyma + füstölt kolbász + rántás + ecet, ahogy szoktuk, de akarok valami jót a húsmentes napokra is.
Buliban hasznos! =]
-
#49155328
törölt tag
-
pohár
félisten
válasz krizmo_ #5696 üzenetére
ó bakker, tényleg... nem olvastam el azt a litániát, hogy őszinte legyek
akkor hagyom, karácsonyi ajándék lett volna, lehet nézek egy bevonatosat akkor, már csak az egyszerűbb tárolás/használat miatt is
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
pohár
félisten
válasz krizmo_ #5764 üzenetére
hm, akár a zsebeket ki is lehet kenni mondjuk kis mustárral, és egy kolbász-gomba duó a zsebekbe... mmmmmm
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Digitalpimp
senior tag
válasz krizmo_ #5764 üzenetére
Szia! Tetszik! Viszont a sajt ennyi idő alatt nem csak a tepsi aljában landol?
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
-
Ispy
veterán
válasz krizmo_ #5794 üzenetére
Nézd, asztalos sem leszel a netről, meg autószerelő se nagyon, sőt programozó sem. Ettől függetlenül persze az ember örülne neki, ha a megtalálható receptek pontosak lennének, érdemes mindig több forrást megnézni. Vagy el kell menni tanfolyamra, vagy el kell fogadni, hogy nem adják könnyen a dolgot, semmit sem, nem csak a főzés "tudományát". Akinek egy rossz ételtől elmegy a kedve, annak nem is volt kedve igazán főzni. Esetleg még a könyv is jó opció lehet egy kezdőnek, mert azt azért lektorálják, a netet meg ugye nem, szóval én nem ajánlanám full kezdőnek, hogy a netet használje elsődeleges forrásnak.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz krizmo_ #5798 üzenetére
Minden lehetsz a netről. De ugye az alap felvetés az volt, hogy a kezdők megszívják és elmegy a kedvük. Nos, az élet kemény.
Programozó sem úgy leszel, hogy az első kódod tökéletesen megy, hibátlan és ihaj. Na megyek is debuggolni, így 20 év után is szükség szokott rá lenni.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
-
őstag
válasz krizmo_ #5794 üzenetére
Mondjuk sok példát nem soroltál, honnan, mit loptak. Szerintem igen sokat tettek azért, hogy páran elkezdjenek főzni az országban. Hibák mindenhol vannak persze.
A most megjelent tésztakönyvük pl. eléggé egyedi és nagyon jó.
Csak a süteményeknél kell szerintem pontosnak lennie egy receptnek, a más recepteknél ez nem így van. Aki ilyet vár el, az informatikus gondolom. Ő süssön sütit.
[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
válasz krizmo_ #5838 üzenetére
Igen, azt el is felejtettem írni, hogy túlkelés is lehet, amiatt is összeeshet a szerkezet. Melyik malom? Én korábban azt gondoltam, hogy kb mindegy melyik lisztet használom, aztán kíváncsiságból vettem pár "prémium" lisztet (Wessex, pásztói, Garat) és (legalábbis esetemben) erősen érezhető a különbség. Kicsit kevesebb víz, ha nem segít, akkor alacsonyabb hőfok és/vagy kevesebb élesztő, kovász.
kovacsen222 #5839: én általában 20-30% kovászt használok. 30% ehhez a lisztmennyiséghez 140 g körül van. Nem tudom mennyi a 3 púpos evőkanál súlyra, de szerintem kb ennyi. Ilyen kovászmennyiséggel első kelesztés 4-5 óra (szobahőn), második kelesztés formában 1/2-1 óra vagy 10-12 óra hűtőben.
Ha e mellé még dobsz 15 g élesztőt is, akkor szerintem simán túlkel.[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
válasz krizmo_ #5842 üzenetére
A samottkő nekem is nagy csalódás volt sajnos. Hiába melegítettem akár 1,5 órán keresztül is, nem sült meg rajta rendesen semmi. Az érdekelne még hogy hány fokos a hűtőd? Olvastam és tapasztalat szerint is, nagyjából 3 fok alatt minden megáll a tésztában, így ha elég hideg van, hosszú ideig nyújtható a pihentetés.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
-
Essejó
veterán
válasz krizmo_ #5916 üzenetére
Az a gond, hogy nagyon régen csináltam mert nem jól sikerült. Így már az arányokról sincs fogalmam. Oké recept van 1000 a Neten, de gondoltam itt esetleg van valakinek valami tuti bevált.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz krizmo_ #5918 üzenetére
Elolvastam most 3 recit, az első kettőt fogom szerintem kombinálni, a harmadik Jamie Olivert azért hagyom ki mert leírás szerint ne hagyjuk kihűlni mert megkeményedik.. Illetve a receptek szerint a készre főtt rizst felvert tejszínnel lazítjuk, én a tejszín helyett kipróbálom Hulalával.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Politika
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Horgász topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Xiaomi Smart Cooking Robot. Teljesen új bontatlan 2 év garanciával!
- LeoVince LV10 carbon sportkipufogó
- Üzleti és kirakat matricák a legjobb minőségben! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- Üzleted van? Akkor ilyen nyitvatartás matricával dobd fel! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- Eladó Családi Ház Nőtincsen 70 négyzetméter Lakó rész + 40 négyzetméter beépíthető rész