Új hozzászólás Aktív témák

  • batagy

    őstag

    válasz jansky1 #7416 üzenetére

    Én így készítem a palacsintát:
    - 2 tojás
    - Fél pohár kefír (tej helyett)
    - Késhegynyi só
    - 2 kávéskanál cukor, bár ezt el tervezem hagyni, kipróbálom majd Stevia-val.
    - Fél zacskó sütőpor
    - Kevés olaj volt régen, de ezt kiváltom majd vajjal, ahogy fentebb javasolták.
    - 8 púpozott kanál Zabliszt. Búzalisztnél régen úgy emlékszek 6 púpos kanál is elég volt. A zabliszt kevésbé finom, viszont egészségesebb. Hátránya még, hogy könnyebben szétesik, ezért el kell találni a keveréket. Annyi liszt kell bele, amennyit felvesz.
    - 1/3 pohár víz.

    A kikeverés után érdemes fél órát állni hagyni, mert a lisztszemcsék megduzzadnak, jobb lesz a palacsinta.

    Utána még kellhet belőle kis víz időnként, ha túl sűrűvé válik.

    Eddig gázon serpenyőben készítettem, de most tervezek venni elektromos palacsintasütőt, kíváncsi leszek abban hogyan fog működni ez a keverék.

    Valami fincsi házi lekvárral! :K

    SZERK: Nem tudom mi az amerikai palacsinta! Ez a saját módszerem. Lehet hogy alakul még.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák