Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Graphics #43294 üzenetére
Na az újabb "csoda" most nem történt meg az A400-as javítása kapcsán, egy 240GB-os modell került hozzám.
Sikerül az FW update, de csak 20MB-ot lát , nem lehet inicializálni.
Még kutatom a pontos megoldást ( már ha lészen olyan... )
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Ereshkigal
őstag
Üdv!
Viszonylag új SSD, külső, USB-s házban: [link]
Normális, hogy már most ilyen sok total bad block van rajta? Sajnos nem figyeltem, honnan indult a számláló.[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Ereshkigal #43306 üzenetére
Te hol látsz itt hibát?
Ez hibátlan, nincs semmi baja
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Ereshkigal #43308 üzenetére
Az ott egy becslés.
HD Sentinel kép mit is mutat?
-
HARDVERAPRÓD
válasz Ereshkigal #43308 üzenetére
Szia.
Ebbe semmi hiba nincs, ez hibátlan -
Sumptuous
senior tag
Sziasztok!
A PC-m ben két ssd van, egy nvme illetve egy sata. Az nvme hibátlanul teszi a dolgát, viszont a sata-s ugyan szintén hibátlannak tűnik, de nagyon sokáig "gondolkodik". Csak játékok vannak rá telepítve. Pl: elindítok egyet, betölt, majd akadozva, gondolkodva halad tovább a játék, ilyenkor ránézve a feladatkezelőre látható hogy az "Aktív időtartam" 100%-on pörög, viszont se olvasás se írás nem történik. Ez egyébként egy egy hónapos (új) 1TB MX 500-as ssd. Mi lehet a gond? Ezt mutatja játék közben. De nemsokára ki is lép a játék.. [kép]
SSDOK[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Ereshkigal #43311 üzenetére
100 azt jelenti, hogy 100%.
De én a teljesítmény kondíciórs gondoltam alapvetően. Ez az info nem derült ki
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok!
Rendszer HDD-t klónoztam SSD-re Asus V222 AIO géphez, EaseUs Partition Master-rel, de a klónozott SSD-t berakva, nincsen hang, wifi/ethernet, nem tudom a képernyő fényerőt állítani meg még ki tudja mi nem megy
A klónozásnak nem az a lényege, hogy ugyan az lesz az SSD-n mint ami a HDD-n volt?
Valaki találkozott már ilyennel?Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
canniball
nagyúr
Sziasztok!
Vettem egy 1TB-s (960GB-s) Patriot Burst SSD-t. Beszereltem, ahogy bekapcsoltam a gépet ez fogadott:
Indítottam egy rövid ön-tesztet, az lefutott:
Rágugliztam, kiderült hogy a Patriotnak van egy SATA tool box nevű programja, az ezt mutatja:
Nem értek a smart adatokhoz, de a pirossal szedett betűk (bár lehet ez az alapszín?) és a
Total Early Bad Block Count: 6117 sor
nem tűnik túl bíztatónak...mint ahogy azt sem értem hogy lehet 0 nap 0 óra működési idővel 2GB írt adatmennyiség (lásd HDS 1. kép)...Kérdés, hogy kuka és vigyem vissza, vagy csak a HDS nem kezeli helyén (és a Patriot alkalmazásában szereplő idézett érték normális dolog)?
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Ereshkigal
őstag
válasz Graphics #43313 üzenetére
Azok 100 %-on vannak.
A mozgó alkatrész nélküli meghajtó (SSD) állapota hibátlan. Problémás vagy gyenge szektorok nem találhatóak.
Az SSD TRIM funkciója támogatva és engedélyezve az optimális teljesítményhez.
A kondíciót a következő SSD-specifikus S.M.A.R.T. attribútum(ok) értéke határozza meg: #230 Media Wearout Indicator, #232 Available Reserved Space
Nincs szükség beavatkozásra. -
King Unique
titán
válasz canniball #43315 üzenetére
HDS - Solid State Disk Kompatibilitás
"Ha más típusú SSD eszközzel rendelkezik, kérjük használja a Riport menü Teszt riport küldése a fejlesztőnek opciót. Ezen riportok alapján ellenőrizhetjük az SSD működését, funkcióit és ez által a szoftver későbbi változata még pontosabb képet adhat ezen eszközökről."
Ha jelen esetnél az SSD gyártójának saját diagnosztikai szoftvere szerint oké az SSD állapota, akkor a HDS nem ismeri, nem diagnosztizálja rendesen és lehet riportot küldeni, ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz Graphics #43317 üzenetére
Idegállapotba vagyok Máunika, ne viccelődjünk kéremszépen!
Szóval akkor nincs para, használhatom nyugodtan (és bízzak benne hogy előbb-utóbb a HDS adatbázisába bekerül majd)?
Amennyiben igen, akkor (ha már itt vagyok) a CrystalDiskMark-ot hogy futtassam, kell valamit állítani az értékeken vagy gyári beállítással jönnek ide a képek?https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
válasz King Unique #43318 üzenetére
"Ha más típusú SSD eszközzel rendelkezik, kérjük használja a Riport menü Teszt riport küldése a fejlesztőnek opciót..."
Ez hirtelen nem jutott eszembe, megy a riport, köszi!"Ha jelen esetnél az SSD gyártójának saját diagnosztikai szoftvere szerint oké az SSD állapota..."
Ahogy írtam a gyártó szoftvere is azt mutatja a smart szekcióban, hogy Total Early Bad Block Count: 6117 de mint írtam ehhez nem értek, fogalmam sincs emiatt kell-e aggódnom egy éppen csak kicsomagolt példánynál.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Graphics
Jómunkásember
-
canniball
nagyúr
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Crucial P5-ről szedjem le a matricát vagy ne?
Az alaplap (B550m Aorus Pro-P) SSD hűtője fog rákerülniígy néz ki az SSD matricával és anélkül:
Crucial P5 M.2 NVMe SSD Review: Premium Design Runs Hot (Updated) | Tom's Hardware -
Cr00py
senior tag
Hali.
Lenne egy érdekes problémám.
Szomszéd srácnak vásároltunk egy Crucial MX 500-as ssd-t. 500gb 2,5"
Régebbi nforce-s amd lapja van. Katt
A crucial sw miatt kapott jó pár bsod-t. Driver verifier-t néztem.
Letöröltem.
Viszont.egyrészt nincs trim, mivel nforce ugyebár.
Na most kaptam tippeket ennek a megoldására.. viszont.A laphoz tartozóchipset drivert telepítve látja csak SSD-ként a rendszer..viszont ha azt telepítem, megint folyamatos bsod-t dobál. Naponta többet is. 2 hét alatt már minimum 10x telepítettem újra a win-t..hiába.
Ha nincs telepítve a chipset, akkor viszont HDD-ként látja a win.
Próbáltam már mindent IS. a winsat formal-tól kezdve az összes látező jótanácsot, amit a neten írnak, de egyik sem segített.Okoz-e ez bármiféle hátrányt neki? Sebességben nem vettem észre ezalatt a 2 nap alatt különbséget, amióta nálam van a gépük. Sata 2-t tud a lap, így ehez mérten, de gyors.
Mit lehetne ezzel kezdeni?
A win "defrag"-t már letiltottam, mert az folyamat nyomná, ami nem a legjobb, lévén HDD-nek látja.Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Cr00py
senior tag
válasz Doky586 #43333 üzenetére
Win10 van rajta.
#43334Graphics: Tervben van az is, komolyabb gépet akar, arra gyűjt épp.
már-már haldokló, szintén régi HDD volt neki, ami iszonyat lassú ( és hangos ) volt már. Javasoltam az SSD-t nekik. Működik is..fényévekkel gyorsabb lett a gép, de gondolta a franc, hogy ennyi gondot okoz. AHCI-t sem támogat a lap. Nekem nagyon rég volt már ilyen gépem..sőt..akkoriban még talán ssd-k sem léteztek.
Samsungot akartam nekik, hisz én is csak azt használok, megbízhatóak. Viszont régebbi amd-s lapokat nem szereti az ssd topik összeofglalója, illetve a hozzászólások alapján, így inkább a Crucial-t választottuk. Elméletben ez is ajánlott típus.
Rendszer + pár játék van neki rajta, semmi extra. -
Raymond
félisten
válasz Cr00py #43335 üzenetére
Az nForce miatt gyakorlatilag mindegy mit valasztasz, az a problema forrasa. Tenyleg inkabb annak kene utannanezni hogy egy hasznalt Dell OptiPlex, HP 8300, Lenovo ThinkCentre, Fujitsu Esprimo nem lenne-e jobb mert valoszinuleg igen. Csak menjen bele normalis grafikus kartya igy ra kell nezni melyik. A mostani SSD pedig azokban biztosan menni fog. Az OptiPlex-nel szok lenni a legkevesebb limitacio.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Sumptuous
senior tag
válasz Sumptuous #43312 üzenetére
Erre valaki, valamit?
Azóta letörötem róla mindent, újraformáztam lemezkezelőben, (nem gyorsformázással) és semmi változás. Bármilyen játékot telepítek, nem indul el. Betölti nagyon lassan, majd mikor menne valami ingame video, vagy map betötés, összeomlik a játék, és az asztal fogad.
-
Frawly
veterán
válasz Doky586 #43337 üzenetére
Ez a megoldás, amit írsz, a BIOS-ban IDE módra állítani a SATA vezérlőt, és úgy újrahúzni a Windowst. Mármint megy újratelepítés nélkül is elvileg, de kékhalálozhat, amit nem egyszerű megoldani.
A Crucial gyári driverét meg nem kell felrakni. Nem kell semmihez. Használható az az AM3-as lap még, nem kell kidobni. Annyi, hogy ilyen szempontból limitált, de mindenképpen az lenne, ha menne is rajta az AHCI, akkor is max. SATA2-t tud. De nem tragédia, mert így is sokat gyorsít az SSD, IDE módban, SATA2 sebességével is, IDE módban a TRIM is menni fog. Addig teljesen jó, amíg a srác nem vesz új gépet. Már pedig most nem éri meg venni, mert minden drága most, meg készlethiány.
[ Szerkesztve ]
-
-
Doky586
nagyúr
válasz Frawly #43339 üzenetére
Ha az alaplapja nem tud ahci-t, akkor nem tud.. Ezen nem tudok változtatni.
Nyilván most is IDE módban van az alaplap, ezt se kell átkapcsolnia sehova.
Több nForce alaplapnál (táv)segédkeztem átkapcsolni a drivereket hogy menjen a Trim, nem volt gond, persze pár újraindítás kellhet.[ Szerkesztve ]
-
Cr00py
senior tag
válasz Doky586 #43337 üzenetére
Igen ezt tudom. Az én problémám viszont az, hogy:
1: A crucial sw nem látja az SSD-t amíg nincs fent a chipset : -> Megbeszéltük nem kell, nincs is most telepítve, pipa.
2: Friss Windows-nál is HDD-ként látja az SSD-t a rendszer, amíg fel nem rakom a chipset drivert--> így viszont Kékhalálozik a gép, és a trim sem működik--> Pipa.
3.: Na most akkor Friss win telepítésnél felrakja az nforce-t.. vissza rakom a gyári ms-t. --> Ebben az esetben menni fog a trim, viszont így HDD-ként látja az SSD-t.. és ez az én fő problémám.Ezt látni így, hogy telepítve van a chipset.: 1 2
Később áthozom a gépet, és vissza rakom az ms drivert.
teszek majd be arról is képet.
[ Szerkesztve ]
-
gyapo11
őstag
válasz Frawly #43340 üzenetére
Eddig ami ssd-t partícionáltam, mind helyes alignnal készült. De mintha láttam volna a partícináló programoknál valahol, hogy helyre is tudja tenni. Mint ahogy növelni vagy csökkenteni is lehet a partíció méretét úgy, hogy közben vannak benne file-ok. Szóval lehet, hogy elég ezt a műveletet elvégezni vagy a partíció elejét úgy elmozgatni, hogy az align jó legyen.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Cr00py
senior tag
válasz finest #43348 üzenetére
Meglátjuk, most használja így pár napot, ír ha van valami.
#43349 : Sajnos nem mindig van időm átmenni, és ezzel foglalkozni.
Ha így Trim nélkül is bírja neki, akkor annyi. A lényeg, hogy ne dobjon bsod-t.
Majd ha vesz új gépet, már más lesz a helyzet. Addig meg marad így. Max veszünk neki másik ssd-t, ha ez megadja magát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.Mindenkinek további jó fórumozást!
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nyomtató topik
- DIGI internet
- Interactive Brokers társalgó
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Assetto Corsa Competizione
- alza vélemények - tapasztalatok
- Windows Insider Program
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs