Új hozzászólás Aktív témák

  • Lajbymester

    tag

    válasz Frawly #35944 üzenetére



    A feladatkezelőben semmilyen folyamathoz nem köthető a 100% lemezhasználat. Már rengetegszer néztem.



    Itt is látszik, hogy egy sok fájlt tartalmazó mappa törlésénél többször is lelassul a folyamat, hegyek rajzolódnak ki a fájl törlési ablak grafikonján, és amikor leesik a sebesség, felmegy 100%-ra a lemezhasználat. Most jobb híján ezt tudom felmutatni, mert van, hogy egy hétig sem fordulnak elő a nagyon komoly fagyások. De olyankor ugyanez van, csak sokkal hosszabb ideig van 100%-on. Szerintem egy egyszerű törléstől nem kellene így megizzadnia egy SSD-nek. Főleg, hogy MLC típusról van szó, és DRAM cache is van benne.
    Az lenne a helyzet itt is, hogy elfogy a cache?


    Itt az elején leesett párszor a sebesség, majd utána egyenes volt a grafikon és nagyon alacsony is volt az SSD kihasználtság végig.

    Van, hogy pl. a töredezettségmentesítőben ha nyomok egy optimalizációt az SSD partícióin (TRIM), akkor is rettenetesen gondolkozik még a művelet végezte után is. Most azt nem tudtam reprodukálni.

    (#35943) Amazonas
    Úgy értettem, hogy a 2006-os MS driver van fent. Az Acer weboldaláról telepítettem a SATA AHCI drivert, amiben az Intel RST 'driver' volt, viszont ezután is a 2006-os MS drivert mutatja az eszközkezelőben.
    Az RST nélkül is szokott laggolni az SSD.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák