Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz ubyegon2 #33230 üzenetére

    Hiába automatikus a swap file Mint-en, 8 GB RAM-nál már az is 8 GB-ot fog foglalni. Le lehet tiltani, meg kisebbre venni. Csak azért említettem, hogy ez is tétel, és önmagában ráfér a 120 gigásra is, de sok ilyen apróság összejön, csak pislog az ember, hogy héé, hová lett a szabad hely? Sokszor van, hogy amiről azt hiszed, hogy nem használod ki, később simán kiderül, hogy nem volt felesleges. Pl. tegnap pucoltam ki Archon pacman -Scc segítségével 15 GiB-nyi csomagcache-t, ami felgyülemlett a hónapok során frissítéskor.

    Win7-10 annyiból rosszabb, hogy azon jobban gyűlik a sok szemét, nem tökéletesen eltávolított progi, Windows Update, szoftverek telepítőinek ideiglenes fájljai. Ha nem pucolgatod, akkor ott még gyorsabban elfogy a szabad hely.

    Itt az SSD-s topikokban is volt több ember, aki ragaszkodott a 120 gigás SSD-hez, hogy ők elférnek 60 gigán is, meg 640 KB is elég mindenkinek, aztán 1-2 év múlva jönnek vissza, hogy azért cserélnék le, mert kinőtték, meg olcsó már a 240 gigás is, pedig még a 120 gigásuk is teljesen jól működik, 98-100% kondíciót, meg alig pár tera írást mutat. Meg az sem ritka, ha valaki újabb játékokkal játszik, hogy egy játék foglal 70-100 gigát, az meg azért ne a lassú HDD-ről töltögessen ítéletnapig.

Új hozzászólás Aktív témák