Új hozzászólás Aktív témák

  • MASSlag

    tag

    Sziasztok!

    Szenvedek már egy pár napja egy HP ProBook45445s-el (A4-4300+HD7650M), és az istennek sem akart összejönni semmivel.
    A fő kritérium az lenne, hogy menjen rajta a gnome-shell.
    Első körben megpróbáltam ubuntu 13.10-el. Már a unity sem volt bizalomgerjesztő, mert mindenféle képi hibákat produkált. Vonalak ugráltak minden irányba, eltűntek ikonok csíkozódott stb.
    Wifi elsőre nem volt. Lspci, guglizás, kiderült, hogy 3.12 kerneltől lefelé nem megy. Jó, akkor kernelfordítás, a wifi jó lett, a grafika nem javult semmit (mondjuk ezt nem is vártam). A DPM-nek semmi hatását nem érzem, mert 1 óra alatt lemerül a gép (windows alatt normál használattal ez legalább 4 óra), 35-45W-ot evett :Y
    Ezután feltettem a catalystot. Első boot után süket. Live cd-vel letöröltem az xorg.confot, meg a kernelmodult és visszakaptam a gyári mesát. Ezután keresgéltem mindenféle custom catallysteket, átírogattam a forráskódját leírások lapján, persze egyik sem ment. Felraktam a mesa 10-et PPA-ból, az pedig az első suspend után nem volt hajlandó többet működni :(.
    Gnome-shell-el persze ugyanez (3.8-al és 3.10-el is).

    Ezután gondoltam a fedorára, mert már használtam, meg voltam vele elégedve, ráadásul ennek a legjobb a gnome-shell integrációja. Felraktam az új 20-ast, és kb ugyanezeket zongoráztam végig unity nélkül. Kaleidoszkóp hatás, 1 órás üzemidő, nem működő catalyst, random elhalálozó mesa 10. A wifi működött 3.11-es kernellel is, de ez túlságosan nem vigasztalt.
    Tehát:
    - Linux kernel <3.11 kilőve a wifi miatt,
    - mesa <10 kilőve, mert képhibákat okoz,
    - mesa 10 fagy
    - catalyst, semmilyen elképzelhető módon sem működött,
    - minden zabálta az akksit (kivéve a catalyst, mert azzal be sem indult)

    Ezek után az soha az életbe nem veszek AMD-s dolgot linxura :W

    Ha bárki tud segíteni, annak előre is nagyon köszönöm. Két megkötés van, a működő gnome-shell (legalább 3.8, inkább 3.10), és a legalább 2 órás üzemidő.

    [ Szerkesztve ]

    A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka

Új hozzászólás Aktív témák