Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
Némileg az előzőekhez kapcsolódik, h kiderült az is, miért nem működött a zárt ATI driver nálam.
Mivel W7 64 bit és Fedora mellé pakolgattam fel teszt jelleggel disztrókat, azok írták a Grub2-t, és a Fedora módosításai egyszerűen nem kerültek bele. Pár hónapja, amikor gépet cseréltem újratelepítettem mindent, és a korábbi bevált eljárást megváltoztatva, dev/sda -ra került a Grub2. Korábban MBR a windózé volt, minden disztróval a saját partíciójára pakoltattam a Grub2-t, és nem volt ilyesmi.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
szeva000
addikt
Hali!
Felraktam az ubuntu és chakra után a fedorát.
Az lenne a bajom hirtelen,hogy a csomagtelepítés nem megy valamiért.Mi lehet a gond?(az a röhej,hogy netről elindítva az apper telepítőt,akkor megy.Ha letöltöm az rpm csomagot,akkor van ez a gond.Sajna a nyomtatóm csak így tudnám feltelepíteni)
ez van mindig és ennyi:[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
egy MG5250-es canon multis.( a HP hálózatisokkal nem is volt gond)
Már odáig eljutottam,hogy a nyomtató megy,de a szkenner része nem.Arra is sikerült felraknom a scangearmp drivert,de a lapolvasó progik nem látják.
Ahogy olvasgattam angol oldalakon,az lehetséges,hogy terminálból kellene elindítani a scangearmp-t?
ha igen,akkor azt hogy kellene?
Eddig még ez a fedora lett a legjobb,a kubuntuval napokat szoptam,itt már minden megy szinte csak a szkenner nem.[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
Valaki használ Windows 7-et Wine-ban? Mik a tapasztalatok? Játékokat (régebbieket) be lehet hegeszteni alá? Wine-al kevés a sikerélmény
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
félisten
válasz szeva000 #3456 üzenetére
Így telepítetted?
Igen, terminalból fut, ha nem látná a scanner-t akkor root-ként indítsd.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
szeva000
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #3458 üzenetére
nem így,valahogy addig basztattam,hogy az apper feltolta.Ezután felment a scanner driver is.Így már a nyomtató jó is,de a szkennert nem látom semmivel.
Node milyen parancs meg mittom én mi kell,hogy elindítsam terminálban? -
félisten
válasz szeva000 #3459 üzenetére
Kiadod terminálban a "su -" parancsot(idézőjel nélkül, csak a jobb láthatóság miatt tettem közé), kérni fogja a root jelszót, megadod és utána scangearmp
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
szeva000
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #3460 üzenetére
Köszi!
nah,így már működik is.Bár jobb lenne ha menne parancsok nélkül,de legalább már megy.
Most már keresni kell valami jó képszerkesztőt,ami kezeli a RAW-ot főleg.Nomeg a nyomtató valamiért 0,5cm-es fehér szegélyt hagy...de semmit nem tudok neki csinálni sajna -
ViZion
félisten
válasz szeva000 #3461 üzenetére
Egyik nyomtató sem nyomtat ki szélig. Illetve igen, de ehhez fotópapír és szegély nélküli nyomtatás beállítása kell - viszont ez sem mm pontos.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
félisten
válasz szeva000 #3461 üzenetére
Esetleg így is megpróbálhatod terminálban
su - -c scangearmpha ez így megy, akkor az asztalon létrehozol egy üres dokumentumot, bemásolod ezt a fenti sort, mented, az így létrejött "doksin" jobb egér/tulajdonságok/jogosultság fül és a fájl végrehajtásának engedélyezése programként elé pipa. Hogy ez Fedora alatt is így kivitelezhető-e azt sajnos biztosan nem tudom, csak nagy rá a valószínűség.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
ViZion
félisten
válasz szeva000 #3464 üzenetére
A szegély nélküli nyomtatást nem a doksi, hanem a nyomtató szoftver határozza meg. Ott keresgélj...
-
csendes
őstag
Winetricks-ben [link] van kb. 110 játék 1994-2011 között.
2011: Myth II demo, Need for Speed World, The Witcher 2.
2010: Alien Swarm, Amnesia: The Dark Descent Demo, Battlefield Bad Company 2, Blade Kitten Demo, Cities in Motion Demo, Civ V Demo, CSI: Fatal Conspiracy Demo, Darkness Within 2 Demo, Demolition Company demo, Divinity II demo, Dragon Age: Origins-Ultimate Edition, FIFA 11 demo. Hegemony: Philip of Macedon Demo, Heroes of Newerth, Hordes of Orcs 2 Demo, Lego Harry Potter Demo, Lost Horizon Demo, Mass Effect 2, Max & the Magic Marker Demo, MOunt & Blade Warband Demo, Prince of Persia The Forgotten Sands, Puzzle Agent Demo, Ruse Demo, Sam & Max 301: The Penal Zone, Sam & Max 304: Beyond the Alley of the Dolls, Singularity, Split Second, Starcraft II Demo, Super Meat Boy, The UnderGarden Demo, Transformers: War for Cybertron, World of Warcraft trial, Worms Reloaded DemoKi állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
ViZion
félisten
válasz csendes #3466 üzenetére
Zárt ATI driver óta semmi nem talál openGL-t szal. feladtam.
-
szeva000
addikt
Hali!
Valaki tudna mondani 1-2 olyan képszerkesztő progit fedora alá,ami a RAW,NEF kiterjesztésű tömörítetlen képeket kezeli? -
szeva000
addikt
Nah még lenne egy gondom.Feltévedtem a youtube-ra.Chrome alatt elindul a lejátszás,de kb 4-5mp és aztán leáll.Ez valami flash player gond lehet?
-
ViZion
félisten
válasz szeva000 #3469 üzenetére
Nálam nincs ilyen probléma... RAW elég macerás, nem tudom biztosan, de Digikam sztem jó rá.
-
szeva000
addikt
-
ViZion
félisten
válasz szeva000 #3471 üzenetére
Nem kötekedni akarok, de miért akarsz szegély nélkül nyomtatni? Fotók? Előhívatni olcsóbb, neten leadod, hozza a futár... plakátok? Nyomdában olcsóbb, mint otthon... szal. érdekelne mi olyan fontos, h csak szegély nélkül jó kinyomtatni.
-
szeva000
addikt
nah nekem nem olcsóbb.Én nagytételben veszem a papírokat is.Évente 3-5nyomtatót eszek meg
Nomeg a saját fényképeim a saját kalibrált monitorommal legyenek már olyanok amilyennek szeretném Megháát sokszor azonnal kellene a kép.
Egyébként a téntást nem is használom csak fotóra.A többire itt vannak a nagy hálózati CLJ 46XX-ek.
Most meg már felb*sz,hogy lassan 30-40db 10X15-öst elqrok és mindig szegély van.
Nagy baj nincs,még van win7,de ha lehetne megszabadulnék tőle.Báár még a kalibrálóval nem tudom,hogy mit kezdek linux alatt...arra még nem is volt időm,hogy egyáltalán megnézzem[ Szerkesztve ]
-
legendary
tag
Hi Mindenki.
Én eddig csak ubuntut használtam és az lenne a kérdésem, hogy van fedorában valami olyasmi csomag, mint az Ubuntu korlátozott extrák?"Mindenki arra született, hogy azt tegye amire született..."
-
ViZion
félisten
válasz legendary #3474 üzenetére
van.
Vedd fel az RPM fusion tárolókat (első és második pont első linkjei). Ezután terminálba:
su -c 'yum install yumex'
Ezzel a yum extender progival töltsd le ami kell, de van pl. easylife itt -óvatosan- ixelve ami kell, már tölti is. Van még pár ilyen progi, pl. Ailurus, Autoplus.Ha filmet akarsz, akkor az XBMC-t ajánlom, mindenre jó, mint a svédcsepp
Fedora 17 megjelenésére igyekszem egy Logout cikket összehozni, mert pl. Ubuntu után is kicsit "tanulni" kell, sokminden máshogy van. Nem vészes, de azért Ubuntu eléggé hmm... elkényelmesíti a júzereket, cserébe lassan nehezebb hozzáférni a beállításaihoz, mint a windóznakszeva000: évi 3-5 nyomtató? akkor már lehetne vmi small office cuccot venni inkább, amire van kiterjesztett gari. Vagy vmit bérelni, nem?
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz body007 #3476 üzenetére
még egyszer: nem elkényezteti, hanem elkényelmesíti... NAGYON nem ugyan az.
Amúgy igazad van, egyre kevesebb dologba van beleszólása az usereknek.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Gyorsba kéne a segítség most.
Fedora Xfce spinre akarom feltenni a Greybird témát (ez van xubuntu alatt is). Ubuntu fontot már felpateroltam.Letöltöttem, kicsomagoltam, bemásoltam a theme mappába. Kinelentkeztem, majd vissza és meg is jelent a listába.
Mint látható a "tálcát" rendesen megcsinálta, de az ablakokat valamiért nem hajlandó átmódosítani (azon kívűl, hogy szürkít rajta kicsit). Miért nem, hogyan lehetne ezt megtenni, tudtok segíteni?Valamint.. a magyar lokalizáció nem ment végbe teljesen, van ahol még angol a fedora (pl menü), ezt utólag pótolni?
-
ViZion
félisten
Témára passz, sajna, Gnome Shell user vok.
Nyelvhez menj a beállításokba, és add meg a magyart, akkor letölti elvileg. Frissítés, újraindítás, kész. Van progi, ami nincs magyarítva, arra nem érvényes ugyeHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Pano
addikt
Jah, jut eszembe azt meg akartam tőled kérdezni. Unokaöccsém laptopján ugyanúgy fedorát tettem (GNOME), minden pöpecül beállítva, viszont azt kérte tőlem, hogy az alsó sávot (ami ugye előjön, ha a képernyő jobb sarkába viszed a kurzort) nem lehet-e őúgy beálíltani, hogy állandóan látszódjon, vagy ne csak a sarokra reagálva jöjjön fel.
Én nem találtam erre beállítást, vagy kiterjesztést. Te tudsz? -
ViZion
félisten
Hmm. Én a kikapcsolását hajtottam, arra van megoldás. Megjelenítésére is van, lehet pl. dock alul, vagy van ami a futó alkalmazásokat oda rakja. Itt nézz szét.
Azért kicsi sakkozás is kell: Van, amik egyszerre nem működnek, volt, h a kieg kódba bele kellett túrni (nem para, síma Javascript, kicsi angollal érthető kb.). Van, amihez GS restart kell (alt + F2 majd R).
Sok jó kieg van hozzá, nekem sikerült kellemeset összehozni, igaz kicsit windows 7 style, de sebaj
Sokáig tartana linkelni mit miért, ha érdekel holnap megírom mik vannak fent, és miket próbáltam. Elb.ni nem nagyon lehet szerencsére, bátran kísérletezzHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Pano
addikt
Viszont a lokalizációt az istenért se tudom 100%-ra felvinni :S Már tiszta ideg vagyok
-
ecaddict
senior tag
Kis segítségre lenne szükségem.
Van egy Fedora 12-öt futtató gépem amiban van egy ATI Radeon HD 3450-es videó kártya.
Sajnos ma úgy tűnik részben behalt a videókártya, legalábbis a DVI kimeneten nincs jel, VGA-n megy. Ez annyira nem szimpatikus.Anno még 2009-ben (nem röhög ) Vladi kitűnő tanácsára feltettem a mesa-dri-drivers-experimental-t.
Bár nem én vagyok az elsődleges felhasználója a gépnek, úgy érzem eljött a videókártya újítás ideje.
Nem titkolt vágyam, hogy minimális SW változtatással.
Tudom, hogy ez nem a melyik videókártyát topik viszont a Fedora miatt bátorkodom itt feltenni a kérdést:Mit ajánlanátok?
Célok:
- Passzív hűtésű minimális fogyasztású kártya (méretileg is szerény legyen)
- DVI kimenet kell, nem lenne gond, ha más is lenne rajta (pl. hdmi)
- Jobb lenne, ha többet tudna mint a jelenlegi kártya, de nem kell valami csúcskártya legyen
- Minimális SW változtatás a Fedora 12-ön### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
Pano
addikt
Ne is mond, én is szenvedek vele keményen.
Kezdődött úgy, hogy egy régi x1950-m volt, ami fogta magát és összerottyant, de ahhoz meg nem volt egyáltalán driver támogatás linux alatt, csak nyílt, mert régi volt a kártya. Kényszerűségből most meg az alaplapra integrált karit használom. Az is ati, hd4550, de az integráltak eleve tudjuk milyen teljesítményt képesek nyújtani -hiába az új fajta chip rajta-, nemhogy még linux alatt. A hajam tudom tépni tőle. Csak minimal felület jöhet szóba, mint pl xfce vagy lxde. Windowsban kényelmesen el lehet vele lenni, de itt...
Most még arra sincs keretem, hogy egy pár ezer forintos szutykot vegyek és legalább PCI-E-s teljesítményt kapjak[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
válasz ecaddict #3488 üzenetére
Vááá nem mondod, hogy azóta f12 megy?
Nem ártana lassan frissíteni, ha rám hallgatsz.
A mai fedorákban az ati támogatás mérföldekkel jobb, mint anno.
Egyébként az baj lehet, hogy abban a régi rendszerben max régi driver van. Azok meg nem hiszem, hogy az új hardvereket támogatják.Mit kell tudni amúgy a kártyának? Azt olvastam, hogy a 210-es nvidiák nagyon alacsony fogasztásúak.
De miért ragaszkodsz ehhez a régi rendszerhez? Esetleg vess egy pillantást a centos 6-ra. Az elvben a fedora 12-13-ból kialakított, tehát nagyon nagy változást nem tapasztalsz majd, viszont vannak frissebb driverek.
(#3490) Pano:
Nagy hagyjuk az ati szapulást. Ha 3d és uvd nem kell, akkor tökéletes a támogatása.
[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
-
Vladi
nagyúr
Hoppá. usb másolás gondja kinek volt még? Fel a kezekkel! Aha... jó.
Valamit mahináltak a kernellel, mert most f15-ön nekem jól megy.il sole non sorge più ad Est!
-
ecaddict
senior tag
Köszi, kb. ilyesmire gondoltam.
Egyébként mesa driver-t honnan tudok felrakni Fedora 12-re, merthogy repoban nem találtam (innentől kezdve meg nekem annyira nem sima ügy)?
Pano
Ha egyszer már bevásároltam ATI-val akkor most reményeim szerint nem kell szétturni a konfigot. Nem vagyok annyira a deszktop Linuxban benne és vannak emlékeim problémák láncolatáról a videó driver kapcsán.Ha saját konfigot raknék össze akkor bármi opció lenne, erre viszont nem vesztegetném az időm.
Egyébként mivel saját konfigon is gondolkodom, ha ajánlasz nvidia-t, azt is szivesen veszem (szigorúán másik konfigba). Ebben az esetben opció a legújabb Fedora is, viszont továbbra is passzív hűtésü, minimális fogyasztásu kártya kell.
Vladi
De, azóta megy. Nem is tudom hol olvastam: if it ain't broke, don't fix it
Röviden: azon a gépen ahova ez a kártya kell marad a F12. A legjobb lenne, ha csak kártyát kellene cserélni, de ha több kell akkor több. Viszont se időm, se energiám egy arra amire kell teljesen jól működő konfigot széttúrni.Igény: Nem játékgép. A legrosszabba ami történhet vele fotó és videó szerkesztés.
### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
ViZion
félisten
Kipróbáltam már jópár disztrót, eddig a Fedora a legjobb. Gyors, nem lehet tönkretenni, hamar találni a legtöbb nyűgre megoldást (Nektek is köszönhetően sokszor).
Pár apróságot nem kedvelek:
- Nautilus kétpanelos hülyeségei és Dolphinhoz, Elementaryhoz képest gagyi felülete,
- Gnome Shell pár bugyutasága, de ezeket hegesztik, remény van.
- pár dolog, ami a mostani "Ubuntu-láz" miatt probléma, pl. linuxos játékok = Ubuntu only, illetve ott hibátlan, itt szopcsi, de sebaj, játékra ott a windóz.
- ATI driver néha berottyol, de instant összerakja magát, eleinte ijesztgetett, ennyi.Ami mellett nem tudok már napirendre térni, az a f@s Nautilus és a retek kamu fájl másolásai. Mutatja a folyamatjelzőt, száguld, mintha pár kilobájtos txt-t másolnék két SSD között optikai kanócon, csak a valóságtól qrvára messze van. Néha "befejezi" a másolást, de a pendrive nem távolítható el - ergó másol . Máskor símán ki is adja, de a fájl nem olvasható, sérült, stb. Több pendrive és port esetén is előjött, nem HW hiba. JA, és pl. Ubuntun, vagy más disztrón ez a jelenség nem volt, ez Fedora
bugfeature lehet Erre van-e valami megoldás? (aki terminált javasol, azt lelövöm .)[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
hali!
nem tudtok fedora alá valami SSD benchmark progit?Mint pl. a Crystal Disk Mark....
A boot nagyon gyors,de a file másolás nem igazán.
A másik..USB 3.0-án is kb 65MB/s a plafon...win alatt kb.100MB/s( ez egy PCI-E-es USB3.0-ás kari)...erre esetleg lenne megodás,hogy nagyobb sebességet érjek el? -
rokefeller
senior tag
-
ViZion
félisten
válasz szeva000 #3497 üzenetére
Ezt tudom csak, bár sztem nem erre gondoltál: Sequential access:
sudo hdparm -t /dev/sdc
sdc helyére a meghajtódat kell írni.
Nálam 246.06 MB/sec, ami elég jó. Fájlmérettől is függ a sebesség, de SSD-nél amúgy sem az írás a lényeg.
USB3 HDD 89.39 MB/sec nálam.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest