Hirdetés
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ViZion
félisten
válasz body007 #3955 üzenetére
beszótá'
Amúgy jah, AMD powwa!
De 17 működött frankón, az új VGA-val is, majd egyszer csak nem. Mostanra már rohadtul fárasztó... 18 friss installal is ez van. Szvsz GS (Gnome Shell az idősebbek kedvéért... ) nálam a scriptelhetőség és alakíthatóság miatt tetszett, de sok jelentősége nincs, mert kb. gnome2 kinézet + gs felugrók voltak.Agyalok a Peppermint OS telepítésen, Lubuntu származék, gyors nagyon. De megnézem a Fedora Spineket is, valami könnyű dolgot... Mit ajánlotok?
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz body007 #3957 üzenetére
na ne már...
Nem írtam volna, h pl. terminal-ban nincs kurzor? Nehézkes írni BÁRMIT, ha sem klikk, sem bill. nincs...
Csak alt+ctrl+backspace...LXDE vagy XFCE a jobb Fedorából? Magam LXDE párti vagyok inkább, nem tudom az mennyire jól van összerakva...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
rosszul fogalmaztam - mert abba biztos voltam, h volt - azt akartam kérdezni, h volt-e benne vmi érdekes? de ezek szerint meg se tudtad nézni. bár mikor visszakapod a kurzor is kiadhatod a parancsot hátha mond vmit... és nem wireless a bill véletlen?
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
ViZion
félisten
válasz body007 #3959 üzenetére
Nem wireless, és más disztrónál nincs, sőt, F16 és F17 is sokáig hibátlan volt.
Ki- majd újra bejelentkezés megoldja... próbáltam auto login nélkül is, de az sem volt megoldás.
Annyira nem izgat, megnézem az LXDE spin-t, ha az nem jó, akkor Peppermint OSHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
Nah, akkor ez Gnome Shell bug, mivel Lxde spin-el nem jött elő.
Sztem újrahúzom ezzel, Lubuntut használtam próba szinten, meg Peppermint-el barátkozok eléggé. Viszont elég sok Gnome-os progit használnék, majd meglátom mennyit fog töltögetni (mobilnetem van).File managerből valami jobbfélét? Nautilus elég bárgyú, PCmanFM és a Thunar elég szerény... Dolphin meg hozza a fél KDE-t
Ki és mit használ?jah, akkor mégsem lesz a topik "símán" Fedora linux?
[ Szerkesztve ]
-
csendes
őstag
A legjobb és legegyszerűbb a Midnight Commander (mc), ez megy X nélkül is. A Rox is nagyon jó, bár kicsit szokni kell. Ezen kívül emelFM2, SpaceFM, gnome-commander, krusader (ez inkább kde-hez), esetleg xfe.
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
Nobuo365
csendes tag
Sziasztok!
Egy portable flash 8-at bannerkészítás céljából meg tudok nyitni Fedorán?
Galaxy S Advance
-
Shrike7973
senior tag
Mindenkinek jó szórakozást az új kiadáshoz!
Béta korrektnek tűnt nálam.
Nagyon tetszik, hogy Gnome Shell témák miatt nem kell PPA-kat adogatni a rendszerhez, a legjobbakat csomagolja a közösség (zukitwo, faience, faenza, stb.). -
Vladi
nagyúr
válasz Shrike7973 #3970 üzenetére
Boldog rilíz napot.
ftp://sunsite.mff.cuni.cz/MIRRORS/fedora.redhat.com/linux/releases/19/
A június 27.-ei lett a végleges. (rc2)
il sole non sorge più ad Est!
-
Shrike7973
senior tag
Én inkább megvárom a homepage download linket.
-
Vladi
nagyúr
válasz Shrike7973 #3972 üzenetére
Nem kell. Ugyan az az iso lesz átnevezve. Illetve ezen az ftp-n már ott a végleges. 3 órakor lesz hivatalos nyitás egyébként.
-
ViZion
félisten
Ohh, már itt járunk? Nemrég még csak RC volt fent...
-
ViZion
félisten
Tudom, csak most nem követtem. STALKER-ban írtam ám!
-
Shrike7973
senior tag
Valaki veterán váltott már (akár ideiglenesen) Apple számítógépre MacOS-el Linux-ról? A FreeBSD-n kívül már az az egyetlen rendszer, ami széles körben elterjedt, és még nem próbáltam ki.
Úgy rémlik, hogy Mac-en érdemes kipróbálni a rendszert, így még nem próbáltam meg felhekkelni magamnak.
Azért vagyok főleg kíváncsi a rendszerre, mert sok linux-os topikban olvastam, hogy végül is egy jól megvalósított Linux-nak lehet nevezni, ami a gyökereiben Unix, és ott van rajta az Apple polír.
Eddig még csak egyszer néztem egy másik usert ahogy használ egy 27"-es Mac-et, a GUI workflow-a nem igazán jött be. De ilyen gondok most Linux-nál is vannak, sok ember sok GUI preferenciával.
-
Shrike7973
senior tag
A beta-ban a Schrödinger's Cat elnevezésben még ott volt az ö. Azt olvastam, hogy sok esetben hibát okozott a speciális karakter a disztribúció nevében, erről nincs valami pletyka?
Fedora meg a nevezéktan... Haverommal 17 óta ha meglátunk egy molettebb, de szép nőt, akkor szoktuk mondani, hogy Beefy Miracle
[ Szerkesztve ]
-
fedup megy rendesen? prószálta vki?
-
Vladi
nagyúr
válasz Shrike7973 #3977 üzenetére
Ezt inkább a topikjában kérdezd meg.
A gyökere ugyan az, egyik alma másik körte. Annyi hardverre meg optimalizálni könnyű...
Azt olvastam, hogy a ps4 is bsd alapúil sole non sorge più ad Est!
-
csendes
őstag
válasz Shrike7973 #3978 üzenetére
Kétféle hibát okozott: az egyik miatt nem lehetett a bug jelentéseket elküldeni Fedora 19-re. [link] Itt egy paraméter ellenőrzésnél az abrt úgy döntött, hogy a "Schrödinger's Cat" nem szöveg, hanem bináris állomány, ezért hibát jelzett.
A másik hiba miatt bizonyos esetekben rosszul jelent meg a disztribúció neve. [link][ Szerkesztve ]
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
ViZion
félisten
Vladi: az. Ha befigyelnek a 'droidos gémek linuxra, meg netalán a PS játékok is -mégha butítva is- de elketyegnének linuxon
Shrike7973: nem az. Tudod frissíteni, persze néha akadhat vmi gubanc. Ubuntus tesztet láttam, ott talán warthy-tól (nem biztos, de ez rémlik) frissítették 10.10-ig...
-
Vladi
nagyúr
válasz Shrike7973 #3981 üzenetére
Az. Urban legend.
Vannak frissítős disztrók, rendszeres kiadással. Fedora, Ubuntu.
Vannak rolling disztrók, néha van egy image és folyamatosan frissíted. arc ha jól tudom, gentoo
meg hosszan támogatott enterprise disztrók: suse, red hat
Meg talán még más is.Mind az rpm, mind a deb alkalmas arra, hogy disztrót frissíts. De elég összetett feladat, nagyon sok hibalehetőséggel. Márpedig ilyen esetben előbb utóbb valaki hibázni fog. Jobb esetben 1 bugod lesz, rosszabb esetben összeomlik a rendszer.
-
Shrike7973
senior tag
-
Vladi
nagyúr
válasz Shrike7973 #3985 üzenetére
Én is úgy szoktam, hogy frissen telepítem. Kikerülöm a kockázatot, bár az minimális.
Bár nálam sokkal inkább az motivál, hogy teleszemeltelem a rendszert és így egyszerűbb takarítani.Meg én mostanában már 2. 3. kiadást csak teszek fel. Most is 17 van, 19-et teszem fel.
-
Hát azé nem szeretném minden fél-egy évben újrarakni a rendszerem, nem vindóz ez
Sajnos én is rá kényszerülök - néha - egy ilyen elbaltázott dist-update miatt, azé is kérdem, h volt-e olyan bátor vki? De ha volt ha nem, én a "nagy" gépen rányomok azé úgyse kárMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
ViZion
félisten
+1
Annyira felhízlalom, h nem árt a friss install.Igaz, h nem windóz, DE itt a reinstall + "driverezés" és frissítés, minden újra belövése nem tart tovább pár óránál, win alatt az egy nap... Nem bántásból vagy ilyesmi, csak más ugye. Amúgy wint már nem is tudom mióta nem raktam újra, eldöcög az úgy.
-
Hát ez gyors volt (igaz nem egy lassú ssd van a gépben). Semmi probléma, ~1700 új csomag, megváltozott animációk, kicsit dizájnosabb login, még nem nézegettem annyira de onnan írok. A shell extension-aim fele eltűnt, annak még utána nézek.
Jah, és ki tudta, h a java update már csak 2 klikk Hát, h én mennyire le voltam maradva...
-
Nem tudom megnyitni a tűzfal beállításokat, ezt a hiba üzenetet kapom: ERROR: FirewallD is active, please use firewall-config. wtf?
-
Szóval fel kellett tegyem a firewall-config nevű csomagot. Ez ugyanaz a beállító gui mint ami 18 alatt is volt. Nem kellet le/fel lődöznöm Ide miért "felejtették" el betenni? És hova lett a 18 alatti tűzfalkonfogom??? Valamit variáltak a tűzfallal?
[ Szerkesztve ]
-
kovaax
őstag
Na, fent van az egyik gépemen az F19. 1. A normál kiadás torrent fájlját csak kuglival találtam meg, a honlapjukon nem leltem (az xfce spiné meglett gyorsan). Installálás közben nem tudtam átállítani magyarra a billentyűzetet, hiába nyomkodtam azt a szaros gombot. Az anaconda még mindig egy rakás kaki. Szerintem én mazochista vagyok...
-=- There's no place like /home -=-
-
kovaax
őstag
Sziasztok,
Az mitől van, hogyha a gnómselles f19-ben megklikkelem a szoftveres ikont, akkor kergetőzik egy kicsit, aztán nem történik semmi. Ha terminálba beírom a gpk-application parancsot, akkor elindul szépen, bár van ahol megnyeklik így is (összetörik az ablaka, és nehéz bármit is csinálni vele, de mondjuk be lehet zárni szépen). Ezekről hol találok valami logot?
Az meg milyen már, hogy az xfce spin grub2-je nem tudja kiírni a Schrödinger's Cat ö betűjét, de a Debiannak sikerül...
-=- There's no place like /home -=-
-
Schrödinger macskájás a gugli
-
Aki F19-et (gnome) használ nem tapasztal "időleges" fagyást / akadást? Az egér mozog de azon kívül semmire nem reagál. Megáll minden a desktop-on. 2 gépen is ugyanúgy beakad random.
Az enyémen (i5) annyira nem vészes (max. 2 mp) de egy lassabb dual core notin megáll vagy 5-10 mp-re ami igen idegesítő... Gugli nem a barátom az ügyben (vagy nem jól kerestem). F18al ilyet nem tapasztaltam egyik gépen se.Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen széket vegyek?
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Óra topik
- VMware
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- alza vélemények - tapasztalatok
- nVidia tulajok OFF topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest