Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ntomka
nagyúr
Na jó, de akkor mire véljem, hogy ubuntun most jelenleg tökéletes? Vagy csak a sejtésem igazolja, miszerint az ubi egy bazi nagy közösségi tesztrendszer a linux fejlesztőknek? Tehát ha itt beválik, akkor kiteszik a honlapjukra is, vagy mi?
Szóval én csak azért kérdezem ezeket, mert ha az egyik disztrón megy valami, akkor azt elvileg másokon is össze lehetne hozni, nem? Főleg fedora-ubuntu vonalon, mert a csomagkezelésen kívül egetrengető különbségek talán nincsenek.ツ Headphones on - World off
-
rokefeller
senior tag
Kicsit azért többről van szó. Nagyon nem mindegy épp milyen xserver verzió, melyik mesa, milyen dri meg glx verziód van éppen. Pláne most amikor kernel modesettinges újraírogatások vannak. Az ATI szerinte ubuntu támogatás címszóval csak annyit csinál, hogy az akuális ubuntu verziókat támogatja, nem igazából teszt a céljuk szerintem, egyszerűen a legkevesebb melóval a lehető legnagyobb "népszerűséget" akkor érik el, ha a legnépszerűbb disztribre koncentrálnak.
Szóval a megy az egyiken megy a másikon igaz, ha végfelhasználói szoftverről van szó, és részben igaz ha hardvertámogatásról :-) Egyébként a fedorás radeon meg radeonhd stack frissebb, a kms driverek jobbak, de ez nem segít rajtad ha pont a te kártyád esetében nem működnek.
A télapó nem a régi már...
-
törölt tag
nos, tegnap meglett a gép, most reggel fel is tettem a fedora13-at. eddig nagyon király, minden elsőre megy rajta, az összes hardvert felismerte, amit használok (wifi, bt, vga...), eddig szimpatikus.
most töltögeti le a frissítéseket (laza fél gigát).mondjuk van két gondom eddig, ami nem volt triviális: az egyik, hogy folyton pörög a ventillátor, mintha nem tudná használni rendesen az apci-t. a másik meg az, hogy nem találtam olyan lehetőséget a nyelvi beállításoknál, hogy nyelvi támogatást telepíŧsek, csak azt lehet kiválasztani, hogy mi legyen a rendszer nyelve, illetve nem találtam olyan grafikus csomagkezelőt sem, mint ubin a synaptic. ezekre tudtok valamit javasolni?
-
rokefeller
senior tag
-
törölt tag
válasz rokefeller #2056 üzenetére
nem prüóbátam, de amúgy az lehetett, hogy az update után kért egy újraindítást, viszont közben meghalt a gép, és ki kellett nyomni power gombbal, utána meg nem tudja felcsatolni a rájlrendszert...
na, most meg akartam nézni a hibaüzenetet, erre nem elindult? (persze először magától újrainidult egyszer boot közben...)
arra viszont kíváncsi lennék, hogy ilyen synaptic jellegű grafikus csomagkezelő van-e. illetve, hogy miért nem tudok belépni a root userrel... a jelszó jó elvileg, már kérte a frissítések telepítésekor, és akkor működött...
szerk.: lehet, hogy megvárom a véglegest tényleg, mert most meg csak úgy a menüben lépkedve kifagyott a rendszer teljesen...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz rokefeller #2058 üzenetére
most feltettem elsődleges rendszernek az ubit megint, mert ha át kell cuccokjak erre a gépre, akkor ahhoz sajna még nem elég stabil az f13
viszont sok dolog nagyon tetszik benne, szerintem ha megcsinálják stabilra, akkor átállok simán rá, mert amúgy bejön eddigha van egy ubi és egy fedora a gépen, akkor használhatnak közös /home-ot vajon gond nélkül?
[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
válasz #16820480 #2054 üzenetére
"most töltögeti le a frissítéseket (laza fél gigát)."
Nézd csak meg jobban. Nincs az 100 mega."folyton pörög a ventillátor"
Ennek alaposan utána kéne járni, mert a másik topikban hackeee is meg nekem is gond van vele. Ez úgy fest nem úgy megy, mint desktopon, hogy fancontrol és csókolom."nyelvi beállításoknál, hogy nyelvi támogatást telepíŧsek, csak azt lehet kiválasztani, hogy mi legyen a rendszer nyelve,"
system - administration - language majd amit kiválasztasz, ahhoz felhúzza a nyelvi csomagokat és következő loginnél már magyar. Vagy japán, amit akarsz.
"illetve nem találtam olyan grafikus csomagkezelőt sem"
yum install yumex
és utána értelem szerűen yumex, a application - system - yum extender(#2057) sheratan:
Az szép. Szétcsaptad a fájlrendszert. Automatikus check nem indul meg?
(#2059) sheratan:
Elvileg lehet közös home, a user neved legyen azonos.
il sole non sorge più ad Est!
-
törölt tag
hát, nekem a frissítéskezelő 5xx MB-ot írt ki, de mostmár nem tudok utánanézni nagyon legfeljebb, ha előről kezdem.
ez a ventillátor probléma szerintem azt takarja, hogy nincs még megfelelően implementálva az új hardver (ugye ez már core-i5) kezelése a kernelben, vagy az acpi-vel van gond, mert kb semmilyen megoldás, ami a thinkwiki-n volt ne mmúködött. a programok, amiket próbáltam vag yazt mondták, hogy a hardver nem támogatja a manuális beállítást, vagy eleve el sem indult a cucc, amit feltettem.
a nyelvi támogatás alatt azt értem, hogy a nyelvi csomag betűtípusait tegye fel, nem kell, hogy kínai vagy japán legyen a rendszer, de a fontokat tegye fel, ami a megjelenítéshez kell. de gondolom akkor ezt manuálisan kell majd kivadászni...
nah, azt hittem, hogy lesz yumex is alapból, de akkor majd felteszem.
én nem csináltam semmit a fájlrendszerrel, csak egy nem szabályos leállítás volt, azt hittem, hogy ezt túl kéne élje egy ext4-es partíció... mondjuk már annak a rendszerállapotnak lőttek, de azt írta, hogy adjam be az admin jelszót, vagy nyomjak ctrl+d kombót a továbblépéshez, de akármilyen billentyűt nyomtam, csak ezt ismételgette.
aztán egy 10 perc kikapcsolva, és már bebootolt, csak aztán kifagyott megint valamitől, aminél nem láttam semmi indokát.most hagytam neki helyet, egyelőre amíg béta, addig biztosan így lesz, aztán legfeljebb átmegy majd elsődleges rendszerbe... igzából az uborkában most tetszik az új design többyire, lehet hogy rávarázsolok majd fedorára valami hasonlót
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
válasz #16820480 #2061 üzenetére
Felraktam most én is teszt jelleggel, és tényleg több, mint 500MB-ot frissít hirtelen. Már fél órája töltöget.
"ez a ventillátor probléma szerintem azt takarja, hogy nincs még megfelelően implementálva az új hardver (ugye ez már core-i5)"
Nekem i3-m van, és tökéletesen működik a ventivezérlés. Nekem inkább a governor hiányos, csak ondemand és performance van, ubuntun kezeli mind a négyet, amit tud a proci.
[ Szerkesztve ]
ツ Headphones on - World off
-
törölt tag
Hat, en most egyelore leszedtem, sajna megolte az ubit a kozos home hasznalat... a fedora bebootolt, de random idokozonkent kifagyogatott, meg tele volt grafikus hibaval (scrollozasnal elcsuszott a kep). Meg a /home tartalmat is kicsit szetturta, a beallitasokat is torolnom kellett, mert a frissen telepitett ubi megzakkant tole.
Amugy neked laptopban van core-i3? Nem tudom miert porgeti a ventit, majd felnezek launchpadra a hibaval, ha nem telefonrol leszek.
-
törölt tag
Igazabol az a vicces a dologban, hogy nem azert porog, mert a procit hajtana valami./le van veve az i5-520m orajele 1,2ghz-re, illetve tobbnyire idle is. Csak mintha nem erzekelne a homersekletet a gep, porgeti folyamatosan a ventit. De hideg levegot fuj ki,/meg amugy az osszes belso homerseklet 40 fok korul van...
-
törölt tag
a thinkwiki-s cuccok nem működnek. a legtöbbnél egyszerűen nem indul el az adott program, vagy kiírja, hogy nem támogatja a manuális szabályzást a hardver.
a másikat megnéztem, de ott is egy rakás fájl már nem létezik az új kiadásban, szóval szerintem a 2 éves tutorial már nem annyira használható de ott írják is az lehet, hogy esetleg nem támogatja az új fajta cpu-t ez a kiadás, és azért vannak gondok.rokefeller: éppen ez a dolog rákfenéje, hogy nem eszi semmi a procit, szinte teljesen idle a gép...
-
törölt tag
köszi azért
viszont most nézem, hogy nem látom hogyan lehet bugreportolni löncspadra... (tudom, hogy ez nem az a topik, de az uborkáét most elárasztották az új kiadás miatt az újoncok) ezt csak akkor lehetne, ha éppen összeomlik valami a rendszerben, és véletlen az a trágya apport ki tud bányászni valamit az adathalmazból? -
Vladi
nagyúr
sheratan:
Van thinkwikis oldala. Eddig annyit sikerült kihámozni, hogy a thinkpad-acpi vagy ibm-acpi modul vezérli a ventit. Úgy fest nem működik valami jól nálad, még kutatni kellene az ügyben. Nekem t40-van engem is érdekel a dolog.
Arra már rájöttem, hogy nem megy a dolog simán, kézzel nem engedi fancontrollal szabályozni.Más nyűgje van fedorának?
Jaa egyébként erre gondoltam nemrég:
Total download size: 28 M
Is this ok [y/N]: y
Downloading Packages:
Setting up and reading Presto delta metadata
updates/prestodelta | 19 kB 00:00
Processing delta metadata
Download delta size: 920 k
*
*
*
Finishing rebuild of rpms, from deltarpms
<delta rebuild> | 3.3 MB 00:03
Presto reduced the update size by 73% (from 3.3 M to 920 k).il sole non sorge più ad Est!
-
-
ntomka
nagyúr
Ha ezt leszedem és beforgatom fedorába vajon működésre tudom bírni?
Igazából ez nekem már bonyolult, csak kérdem.[ Szerkesztve ]
ツ Headphones on - World off
-
Vladi
nagyúr
válasz #16820480 #2082 üzenetére
Letiltod a kompozitot, akkor nem fagy? Nekem fglrx-el fagyott random, de kompiz nélkül.
(#2083) ntomka:
Elvileg igen, gyakorlatilag nem hiszem. A kernel és az xorg kompatibilitás a lényeg. De a hivatalos nem jó? Vagy ez ilyen direkt ubuntusoknak pult alatt adott driver?
-
törölt tag
nem, a fedorával nem sikerült még ennyire sem zöldágra vergődni. illetve sikeresen valami olyat csinált a /home tartalmával (valami selinux beállítás), ami után az ubi már nem tudta rendesen használni. illetve a bootloadert is jól megcsinálta, mert utána már csak ő tudott bootolni, más nem
most ki kellett kapcsolni a compizt, így szerintem a fedora sem fagyna, úgyhogy szerintem visszateszem majd. csak már szeretnék egy működő rendszert végre... -
ntomka
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
válasz #16820480 #2090 üzenetére
Amivel az nsa megfigyel téged.
boot paraméternek tedd be.
selinux=0
Meg a telepítés után rá is kérdez, hogy akarod -e. Akkor max kikapcsolod.Nekem a téma fekete mágia, úgyhogy nem tudom, hogy lehet megoldani, hogy legyen selinux is, meg tudd a 2 rendszeren használni a home-ot.
-
törölt tag
ohhohó, hát akkor már repül is a compiz után nagy ívben kifelé
köszi -
Vladi
nagyúr
Hoppá, hoppá! Kinn az rpm fuison csomag. Hagyd a fenébe ezt, így próbáld inkább!
Hányas fedórát nyüstölsz? Ha felmegy a driver és megy gond nélkül szólj!
mod: update-testing ágban van éppen, óvatosan vele.
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
Most újra töltöm a 13 bétát, mert meguntam a vacakolást, és töröltem. Egyébként disztró felfedezésen voltam, és volt vagy 5 image fájl a gépen már.
Melyiket szedjem?
Egyébként ez szerintem nem támogatja az enyémet: mobility radeon hd 5470-em van. Azért lestem ezt az ubi asztal alatti forrást.ツ Headphones on - World off
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- NVIDIA® driverek topikja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPhone topik
- ASUS RT-N66U és RT-AC66U
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest