Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Fedora 7-eshez való drivert lehet fel lehet használni valahogy a 9-eshez?
Konkrétan a via vn800-ról van szó. -
törölt tag
válasz rokefeller #1402 üzenetére
nem én nem tudok semmi komolyat
a hivatalos "VIA UniChrome Pro Driver Binary"-t tudom feltenni a 7-re, de ha jó lenne a 9-eshez azt használnám inkább[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz rokefeller #1405 üzenetére
az
na mindegy majd remélem csinának hozzá, addig maradok a 7-nél -
veterán
Sziasztok!
Arra a döntésre jutottam, hogy az XP-t leszedem a holnapi nap folyamán és, újból felrakom az XP-t (ezúttal viszont 236 GB helyet szorítva a rendszernek...) Ez a rendszer az Ubuntu lesz...
1. Azért mert azt tanuljuk a suliban...
2. Több a csomag hozzá... (mellesleg az ALIEN az mi??? )
3. Már ezen is betudom lőni a videókártyát...
4. Full magyar a 8.04 (ellenben a F9 félig angol-magyar) [nyelv csomag fent van]
Ha van valami eget rengető dolog amiért az F9 legyen a gépemen akkor SZÓLJATOK!!!
P.S.: Ettől függetlenül a F9 meg fog maradni XP-n VM-ben...
Üdv. Core2
[ Szerkesztve ]
-
rokefeller
senior tag
válasz Neil Watts #1407 üzenetére
az alien egy olyan program ami konvertálni tudja a csomagokat, rpm, deb meg asszem slackware-es tarok között konvertál.
A télapó nem a régi már...
-
veterán
válasz rokefeller #1408 üzenetére
szted otthoni desktopra melyik a jobb net, mp3, ntfs olvasás, mail, gimp, JAVA, C++, és winehoz?
-
Vladi
nagyúr
-
veterán
-
veterán
végig csináltam ezt háromszor, és első alkalommal az Ubuntut másodszor a Debiant, harmadszor a Fedorat dobta ki... No comment...
[ Szerkesztve ]
-
delacct
tag
Vga driverek karácsonyra lesznek vajon Vladi mester?
Mit olvastál a fedoraforumon?postázni nem postázok semmit
-
rokefeller
senior tag
válasz Neil Watts #1409 üzenetére
nos, szerintem a felhasználást nem az os hanem az alkalmazások határozzák meg, tehát semmi különbség nincs ilyen szempontból köztük,ha...
ha mondjuk szereted az explorert, a windows media playert, az outlookot, a winampot és warezolt photoshoppal szeretsz fotót editálni, meg crackelt neroval cd-t írni akkor az xp nagyon jó.linuxon meg: gnomeot-e használsz? igen, akkor az hardy és f9 ugyanaz
alkalmazások? firefox, thunderbird vagy evolution, mind megy mindkettőn, ntfs stack ugyanaz, java ugyanaz kb.a kérdés használsz-e pl olyan progit ami csak .deb-ben van. akad egy pár, nekem nem nagyon van olyan ami ezek közül fontos lett volna. java terén talán picit előrébb van az f9 ha open source megoldást nézünk, de ezt csak arra alapozom hogy fedoraproectes ember van az openjdk boardjában, ezzel szemben az ubuntun repositoryban vagy a closed source jdk. f9-en csomag letölt és feltesz, nem nehéz, de egy fokkal kényelmesebben megy ez ubuntu alatt. mp3, nos, ezt az ubuntu felajánlja, fedorán meg megmondtuk már százszor melyik 3 csomag kell kb hogy menjen :-)
a fő különbség az adminisztráció. abszolút személyes véleményem hogy a yumex jobb mint az ubuntu csomagtelepítője, vagy a synaptic. szerintem a system-config* eszközök is jobbak mint az ubuntu foolproofnak tervezett de szerintem korlátozott eszközei. és én a sudo-t sem szeretem használni, és nem is tartom jó megoldásnak.
ezzel szemben az ubuntun sokminden egyszerűbben megoldható, az apt gyorsabb és állítólag az egész rendszer gyorsabb picit, a boot biztosan.
tradícionálisan (már ha lehet ilyet mondani) a fedorát bleeding edge disztrónak tartják, azaz a legújabb dolgok kerülnek bele, erősen fejlesztésorinetált az egész. ezért gyakoribbak a bugok.
az ubuntu meg felhasználóbarát próbál lenni, egy fél lépéssel hátrébb az innovációban, de felhasználóorientáltabban. (amit ahogy olvasom egy cseppett félretettek, és elfedorásodtak abban az értelemben hogy sok újat tettek a hardyba, a felhasználók meg visítanak pár bug miatt)a lényeg, bármelyiket lehet ugyanarra használni, 80 százalékban érzelmi alapon döntesz majd te is mint mindenki a maradék 20 százalék meg marad az érveknek. :-)
-
veterán
-
veterán
válasz Neil Watts #1415 üzenetére
MOD: A be tudom lőni a kártyát az odáig terjed, hogy felrakom a zárt meghajtót, és van C-F-om... OK!
Direct renderingre igaz, hogy yes a válasz, de a vendor Mesa GLX! Mit tegyek????
Ez a jelenség van Ubuntunál és FFedoránál is! -
Vladi
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
válasz Neil Watts #1418 üzenetére
Az érdekes. Majd alkalom adtán nézzünk egy xorg.0.log-ot. Valamiért nem indul nálad a direct rendering.
il sole non sorge più ad Est!
-
veterán
-
veterán
-
veterán
up! valaki?
-
Vladi
nagyúr
-
veterán
-
Vladi
nagyúr
válasz Neil Watts #1424 üzenetére
Nekem oké. Te géped. Viszont szerintem F9-re gyári driver holnap se lesz.
il sole non sorge più ad Est!
-
veterán
-
Vladi
nagyúr
-
delacct
tag
válasz Neil Watts #1424 üzenetére
Én is ledúrtam az F9-et.Debian fel ideiglenesen.Majd ha lesz driver meg ezaz akkor visszatérünk rá.Egyenlőre a stabilitásról annyit,hogy egyheti használat után idegesitően lassú lett az egész.
postázni nem postázok semmit
-
veterán
-
rollins
őstag
Apró, de kellemes meglepetés: windowson a előlapi panelere dugott headset meg se nyikkant (csak ha hátsóra dugtam), linuxon meg egyből hallottam a front panelnél
[ Szerkesztve ]
-
delacct
tag
válasz rollins #1431 üzenetére
Én is elbúcsuzom a fedorátol véglegesen.
Öregszem fáradok,bár szeretek faragni,de a jogrendszerbeli örületei és a drivermizéria
az agyamra megy.Most találtam egy magyar disztribúciót (Frugalware) amin minden alapjáraton fut,multimédia,3d,stb,bár ezzel is volt bőven az elején faragnivaló bőven.
Nagyságrendekkel gyorsabb stabilabb az egész.
Köszönöm a redhatnak az eddigieket,nektek meg további jó fedora-zast.postázni nem postázok semmit
-
delacct
tag
válasz rokefeller #1433 üzenetére
külső repó?
tényleg mindent kibontva kell leirni?postázni nem postázok semmit
-
rollins
őstag
válasz delacct #1432 üzenetére
F9 nem rég jött ki, azt még nem ismerem, és gondolom még dolgoznak a külső meghajtókon. F8 -cal most semmi bajom nincs. Miért nem azt raktad fel? (F3, F6-tal sem volt bajom)
Elején még arról írtatok milyen gyors az F9, mostanában meg azt hogy lassúl.. Mitől van ez?
(amúgy windows xp-n is előjött hang a headsetből, a realtek hd manager -ben kellet berakni a pipát az előlapi jack-aljzat érzékelés tiltásához, de előtte nem tudtam mi francért nem szól, már szétszedtem a ház elejét) -
-
Erasmus
őstag
azt nem tudjátok a desktopon lévő nautilus, amivel a könyvtárakban tudok navigálni, hogy konfigurálható úgy, hogy ne nyisson mindig új ablakot, ha bekattintok egy könyvtárba? baromira idegesít ez a fícsör, de nem tudom, hol lehet kikapcsolni...
előre is kösz!
-
Erasmus
őstag
válasz rokefeller #1440 üzenetére
-
Erasmus
őstag
le vagyok nyűgözve! a korábbi linuxos próbálkozásaimnál mindig elvette a kedvem, hogy sok, a mindennapi munkához használt progim csak windowson fut. de most először kipróbáltam a wine-t, és leesett az állam, amikor elindult a gib szótár win32-es exéje...
a fejlesztőknek.
más: van egy érdekes baki a dual-bootos rendszeremmel. külön hdd-n van a win xp (sdb1) és a fedora 9, de a fedora nem az első partíción van, egy ntfs van előtte. bootparttal csináltam meg a dual-boothoz szükséges .bin-t.. amikor a fedorát kiválasztom a win bootloaderéből, először azt írja: nem talál oprendszert a hdd-n, de press any key-re mégis elindul a boot. ez csak apró kényelmetlenség, de zavar. mi lehet itt a gond?
-
rokefeller
senior tag
-
rokefeller
senior tag
válasz rokefeller #1443 üzenetére
[itt] vannak rpm-ben, ez elvileg holnap bekerül a livnába vagy a livna-testingbe, lehet próbálkozgatni
-
Vladi
nagyúr
válasz rokefeller #1443 üzenetére
vááááhhöööörrrhhhggghaaaammmmmnn.......
Végre mán!!!
Szerintem órák kérdése a livna!
Minden jel arra mutat, hogy kiválóan működik: link
Kösz nVidia!
és persze a jó hírt is rokefeller!il sole non sorge più ad Est!
-
Erasmus
őstag
kicsit bugzik nálam. például az inaktív ablakok fejléce néha sajátos színekre vált, és ilyenkor az átlátszósággal is gond van.
-
-
rokefeller
senior tag
nálam annyi bug van hogy néha új ablak rjzolásakor egy régebbi ablak maszatolt tartalma jelenik meg, meg egy suspend után nem állt fel a gép.
tegnap upgrade-eltem preupgrade-del, teljesen jól ment, semmi komoly hiba.
az nvidia-nak meg tényleg hatalmas leakalappal hogy béta x-hez is megcsinálták a drivert, nem is gonoltam volna hogy két hét és lesz rendes glx-es driver.
mi viszont gáz, és reméltem hogy megoldódik az upgrade-del, de mégsem:van a gnome-keyring. namost nekem ez állandóan meghülyül. ugyanaz a jelszavam mint a belépésnél, elvileg automatikusan ki is kellene nyitni a keyringet, de nem. ami viszont idegesítőbb, hogy van a default keyring, abba mentette el a jelszavakat, de néha csinál egy login keyringet, amibe nem tud elmenteni semmit, és unlockolni sem tudja sosem, és folyamatosan kérdezi a jelszót, mégha elmentem, akkor is. ezt annyival sikerült megoldanom, hogy töröltem a login keyringet, de egy ideig használja a defaultot, aztán visszajön ez a login szutyok és megint lehet törölni, van valakinek hasonló bugja?
volt valaha? van ötlet a megoldásra?A télapó nem a régi már...
-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automobilista 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest