Új hozzászólás Aktív témák

  • npera

    újonc

    válasz Frawly #4693 üzenetére

    Nyáron azért Svédországban is van meleg, még Északon is. Annyi a különbség, hogy a nyár későn kezdődik és korán végződik. És esetleg közben le sem megy a Nap, ha eléggé magasan vagy a térképben. De meleg még lehet.

    A mostani nyár abban extrém, hogy hosszú ideig volt egybefüggő szárazság és a normálisnál jóval melegebb. Az nem ritka, hogy 30 fok van Nyugat-Svédországban mondjuk. Sok nyáron volt 30+ fokos hőmérséklet. De az átlag inkább 20 fok körül szokott lenni, és gyakran esik. Az alap nyugat-svédországi időjárás ugyanis inkább esőre alapul kis szünetekkel az esőben (erre van külön szavuk). Tehát többnyire van valami csapadék, aztán amikor éppen nem esik, akkor mindenki kint tobzódik a napsütésben fagyival a kézben.

    De nem ritka az olyan nyár, hogy polárfelső és valami félhosszú bermuda a legjobb viselet és soha nem távolodsz el 10 méternyire a GoreTex kabátodtól sem.

    Ahogy Kent is megénekelte a Kungen Är Död című számukban

    Gore-Tex mot regnet
    Fleece mot kall snö

    Vagyis Gore-Tex az eső ellen
    Polár a hideg hó ellen

    És hogy erre is rákontrázzak. Voltunk nyaralni még a gyerekek előtt Balatonfüreden úgy, hogy majdnem befagyott a seggünk. Polár kellett a kabát alá, gyakorlatilag svéd hűvös nyár fogadott bennünket. Ennek annyi előnye volt, hogy amikor kimentünk a strandra esőben, akkor csak mi voltunk a vízben, miénk volt az egész világ. Mivel nyár van, ezért mi strandolunk, legfeljebb közben esik egy kis víz az égből....

Új hozzászólás Aktív témák