Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bujdy81
aktív tag
válasz -NoVa- #29240 üzenetére
Látod, nem vagyunk egyformák. Neked hátrafelé dől a nyereg, nekem előre.
Most ilyen a Cervélo:Egy hardcore TT-snek a nyereg kb. 15-20 centivel magasabban lenne, a kormány meg kb. vízszintes lenne...
@Blueboj, tényleg gyere át, beállítjuk a kerót, hátha az segít. Plusz a sok gyakorlás, ahogy Nova mondja...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz zetor2000 #29285 üzenetére
Ebben mi a poén?
1.000.000 font a tömeg, az kb. 460 tonna, igaz?
Apám mondta, hogy Komlón a szénosztályzóban néha a lecsurgott szenet úgy szedték fel a sínek mellől, hogy két bányász odatolt egy tehervagont (műszaki okok miatt a pálya kb. tökéletesen vízszintes volt), belelapátolta a szenet a sín mellől, majd tovább tolta és lapátolt tovább. Ezt egészen addig legendának hitte, amíg ki nem próbálta!
A vas-vas surlódás annyival kisebb, mint a gumi-beton/aszfalt, hogy az itteni fórumtagok nagy részéről látatlanban mondom, hogy el tudna tolni egy 20 tonnás vagont egyedül.
Erre jön még rá, hogy a tapadási surlódást nem egyben kellett a Fordnak jó eséllyel legyőzni, mert szint tuti, hogy "lazára" volt kötve a szerelvény, azaz egyszerre csak egy kocsi mozdult meg, gurult pár centit és utána mozdult a következő. A hetvenes években a 424-es gőzössel ezzel a módszerrel csinálták a 2000 tonnás tehervonatok indítását...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz FőDudu #29531 üzenetére
Hogy ott mi van, azt nem tudom.
Hogy itthon nem az igazi, azt tudom, halom én is.
Mi Pákozdon kb. 10 km-Tűzoltóságtól. Mikor bejött a 112, akkor kérdeztem egy tűzoltót, aki szabadidejében a sövényt nyírta a szomszédban, hogy mit tegyek, ha tűz van. Azt mondta, hogy vágódjak be a Toyotába és hamarabb tudni fognak róla, ha személyesen megyek be, mintha telefonálok a központba.
Egyébként pedig vegyek egy tűzcsapkulcsot, két fecskendőt és pár tömlőt. Nem nagy összeg és jobban járok vele, mert 30 méter a tűzcsap...
-
veterán
válasz Bujdy81 #29604 üzenetére
amúgy tényleg, jó pár éve a vasúttörténeti parkban forgattunk reklámot, és előkerült a probléma, hogy egy tehervagont arrébb kellene rakni, de mire a tolatómozdony a park másik végéről odakavar, az csomó idő lenne. 4-5 ember meglepően kis erőfeszítéssel arrébb tudta tolni, ott csodálkozott mindenki, innen nézve egészen reálisnak hangzik, hogy ez két bányásznak is sikerülhet.
hanyas vagy, te disznó?
-
FőDudu
veterán
válasz Bujdy81 #29606 üzenetére
Itt az egyik talan 5km lehet a hazunktol, a masik kb 2 (a folottunk levo faluban vannak).
A harmadik-negyedik (nagyobbak) olyan 10km. A legnagyobb talan a repuloteren van, de az nem tudom bevetheto-e azon kivul.Nem tudom hogyan megy a riasztas, de nalunk cegnel volt mar, hogy hamarabb kiertek mint a biztonsagi or beutotte volna a feloldo kodot. Legkozelebb mar fizetos lesz a kivonulas....
Meg evente van tuzgyakorlat, akkor letras autoval megmentenek valakit az otodikrol, vagy epp lifbol mentenek valakit, stb. Jo moka. Elnyomunk par porral oltot, neha meg Co2-vel is gyakorlatozunk.Itt kb csaladias a tortenet, mindenki ismer mindenkit, igy gyereknek kifejezetten buli volt amikor a hazunk elotti tuzcsapon toltottek az epp tuzet olto 5 autot valtasban. Le is nyomtak a tuzet hamar, de utana meg orakig jottek es toltottek oket, gondolom mindent szarra locsoltak a biztonsag kedveert.
Nefelj utana olyan hideg volt a csapvizunk, mint meg soha (nyaron). Gondolom durvan szamitott az a tobbszaz kobmeter amit ezek par ora leforgasa alatt kikaptak a rendszerbol - ideert a hidegebb viz a tarolobol.
Amugy en tartok a bejarati ajto mellett egy kis 5 kilos poroltot - ez meg ilyen autoba valo meret, de pont elfer a ciposszekreny es a fal kozott. Meg nem romlik, sosem lehet tudni mikor kellhet.
Gyereknek is megmutattam mit kell csinalni ha hasznalni akarja.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
BobaHWSW
aktív tag
Na vegre vilag vegere is megerkezett a pixel3. Este kiprobaljuk csak nem akartam a kibontas oromet elvenni paromtol.
-
blueboi69
senior tag
-
ezittketto
tag
Nincs valamelyikőtöknek elfekvő 32col környéki LCD tévéje?
Anyum LG-jének kékes lett a képe, így eléggé élvezhetetlen.. -
veterán
válasz ezittketto #29619 üzenetére
van!
dobozzal, sose használt, occsó, lg, még garis. mondjárt megkérdezem a típusát.hanyas vagy, te disznó?
-
Jahno
veterán
Így nyomják a tűzoltók, nincs mitől tartani:
https://index.hu/belfold/2019/07/28/a_libegovel_mentettek_ki_a_bajbajutott_idos_kirandulot_a_tuzoltok/
-
veterán
válasz ezittketto #29621 üzenetére
ahhoz kell tudnom a típusát nemsokára megmondom.
hanyas vagy, te disznó?
-
Jahno
veterán
válasz ezittketto #29627 üzenetére
Túrd a Jófogást és Face piacot, 20-25ezer körül már akad mindenféle, csak bírj el a hülyékkel. Most Cegléden talátlam egy seftest, végén még onnan rendelek futárral, mert ha ilyen nagyban nyomja akkor talán nem lesz baj vele. Most csúsztam le egy kicsit pixelhibásról 10esért, fasza Fülöp ambilájt. Előtte meg egy nem is túl régi Navon.
-
veterán
-
-NoVa-
addikt
válasz ezittketto #29618 üzenetére
Vagy lejjebb vannak a kezeim, mint a szemem, és nem célom görnyedni állandóan? Azért szokás emeltebb monitorral dolgozni sok órát.
-
Jahno
veterán
válasz ezittketto #29632 üzenetére
Nem hát. Ahhoz kevés a helyünk, hogy csak így el legyen a sarokban.
-
Samott
addikt
Ha mar TV, dlagaszagaink topik:
A konzol sajat gyartmany...
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
-NoVa-
addikt
válasz ezittketto #29635 üzenetére
A kép csak illusztráció, a saját asztalomhoz nem férek oda épp, mert telepakolták a gyerekek "ragaszdmegapa" típusú játéktörmelékkel.
-
veterán
válasz ezittketto #29639 üzenetére
egy hoteles van még, de azt jótékonykodni szántam. mondjuk legrosszabb esetben eljótékonykodom az árát
hanyas vagy, te disznó?
-
Jahno
veterán
válasz ezittketto #29644 üzenetére
Távirányítóm van hozzá, ha kell.
-
veterán
válasz ezittketto #29644 üzenetére
mittomén, 15? azt megkapja mondjuk az agármenhely, vagy valami.
hanyas vagy, te disznó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Gitáros topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ingatlanos topic!
- A Silent Hill 2 Remake is magyar szinkront kap
- Path of Exile (ARPG)
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest