Új hozzászólás Aktív témák

  • foregister

    tag

    válasz lappy #14326 üzenetére

    Köszönöm, hogy segíteni próbálsz!

    Elmondom a teljes történetet:
    Van két adattáblám:
    - adattábla #1 tartalmazza az adatok egyik felét (forrás neve + pl. kattintások számát, látogatók számát, látogatási idő), míg
    - adattábla #2 a másik felét (forrás neve + pl. kifizetett összeg, vásárlók száma).

    Eddig nem is lenne probléma, hiszen összemásolom egy táblába, ügyelve arra hogy a közös adatok egy egy oszlopba kerüljenek (forrás neve), míg a különböző adatok különböző oszlopba.

    A probléma innentől kezdődik: a források helye ugyanaz, de a két adattáblában más-más nevet használtak, ugyanakkor mivel ezek ugyanazok az adatok csak más néven, ezeket a neveket kell egységesíteni. Itt én behoztam képbe a szótár (vocabulary) sheetet ahová leírom az összes előforduló forrásnevet A oszlopba és B oszlopba azokat amire akarom majd konvertálni. Ezeken végigfutva a források neve végre egységesítve lesz, így az adatok Pivot táblában összemoshatóak lesznek és a két táblából máris össze van szűrve a két adat egy összegzőbe.

    Remélem így már érthető :)

    A fenti xls-ben pedig a vocabulary tartalmazza azokat a szavakat amikből (A oszlop) amit kell varázsolni (B oszlop). A script ezen futna végig és a Data Name mezőjében eszerint változnak (vagy nem) a nevek. A való életben 2000 sorról beszélünk az adatok közt és a szótárban kb 30-40 szóról. CTRL+F-fel végigmenni meg eléggé macerás lenne és az extra számolós (formulás) sor, amit Delila is mutatott egy helyes, de az én esetembe nem megoldás, ezért maradna a VB script.

    [ Szerkesztve ]

    Az igen az nem nem

Új hozzászólás Aktív témák