Új hozzászólás Aktív témák

  • WestBam

    Topikgazda

    Egy kis olvasnivaló a Fenix PD36 TAC lámpáról, ha már hozzájutottam és ki is próbáltam:
    Fénye inkább flood, de izomból előre tud törni mégis. A kapcsolója az igazi "puki", legalábbis ezt adja elő a gyártó. A valóságban pedig működik a dolog!
    A mechanikus forgatható gyűrűvel a taktikai mód (fix 2000 lumen, vagy ha hosszan nyomva tartod akkor stroboszkóp), zárt állapot, valamint a mindennapi módcsoport (3000/1000/350/150/30 lumen) érhető el.
    A forward clicky, sokak által "taktikai"-nak nevezett kapcsoló könnyen hozzáférhető, abszolút könnyen kezelhető. A pillanatnyi felkapcsolás hibátlan, jobbat el sem tudok képzelni, nem találkoztam még ilyennel más gyártónál. A teljes bekapcsolás már másabb tészta, a nyomáspont fura, nekem kicsit műanyag érzés. Ettől függetlenül kellemes, és teljes biztonsággal kezelhető a lámpa.
    A fényéről részletesebben: flood. Eléggé, ami a hotspot hiányában meg is mutatkozik, gyakorlatilag teljesen elmosott a széle, ami a szemnek igen kellemes, főleg ha alacsonyabb fokozaton használjuk a lámpát például sétánál. Erre a 150 lumenes alacsony fokozat elegendő is, az eco fokozat 30 lumenje nekem már kevésnek bizonyult. Az üzemidők papíron rendben vannak, szerintem a gyakorlatban sem lesz vele gond. A közepes és magas fokozatok (350 és 1000 lumen) nem nagyon használtam, ellenben a 3000 lumenes (és a 2000 lumenes taktikai mód) turbót többször is.
    Kicsit fura, mert ugyan forward clicky a kapcsoló, mégsem a klasszikus módon működik, hogy előre ki kell választani a fokozatot, majd abban kell "kattanás" után járatni a lámpát, hiszen itt ha bekapcsoltad a lámpád utána is tudsz fél gombnyomással fokozatot váltani. Ez számomra tetszetős és praktikus megoldásnak tűnik. Így van egy "taktikai" lámpád, ami valóban alkalmas ilyen feladatokra is, de mellette nem kényelmetlen a mindennapokban sem a használata. Ez mindenképp sok-sok plusz pont a Fenix PD36 TAC modellnek!
    Van viszont negatívum is, ami a szórt fény külső gyűrűjén jelenik meg egy furcsa lila fényű gyűrű formájában. Ez szerintem a Luminus SST70 LED sajátossága lehet. Végül is nem annyira zavaró, de a tudat valahol mégis ott motoszkál az ember fejében. Izomból nagyobb távot is képes lenyomni, de alapvetően nem erre van ez a modell kitalálva szerintem. A "taktikai" mód 2000 lumenes maximuma és a napi módcsoport 3000 lumenje közt én nem igazán vettem észre különbséget használat közben. A fénye ugyan hideg színhőmérsékletű, de mégis enyhén sárgás, legalábbis másik hideg fényű modell mellett látható volt a különbség. CRI értékben, vagyis színhűségben viszont nem láttam semmi jelentős eltérést a hideg és ennek a fénye közt, szemre kb. 70-es értéket tudhat.
    Alapvetően egy kifejezetten jól használható fényű lámpának találom, aminek a kapcsolója átlagon felül sikerült. Használható kül- és beltéren is eredményesen, és nagyobb tisztásoknál sem fog vele szégyent vallani a tulajdonosa. A tartozék 21700 akku rendes kapacitású, nem budget szükségmegoldás, ráadásul kapunk rendes gyöngyvászon övtokot is a lámpa mellé a csomagban. Drágának drága, nehéz ezzel vitatkozni. A vetélytársakat megnézve viszont azt látom, hogy bizony aki ezt a kategóriát szeretné (21700 akku, 2500+ lumen, 5 év gari, kompakt méret, taktikai kialakítás) a "brand" gyártók termékei közül, annak nem nagyon van árban alternatívája, mert ezek itt mozognak. Ha egy igazi "mindenes" outdoor lámpát szeretnél ezzel szerintem nem nyúlsz mellé. Egy alap fejlámpa mellé a kézbe, vagy könnyen elérhető helyre téve nagyszerű társ lehet az éjszakában. Aki munkába használja annak is jó lehet a taktikai módra kapcsolva, őrző-védő feladatokra használható kompromisszumok nélkül. Helyszínelésnél beltérben is jó a fénye, ha kell a plafonra vetítve pedig a magas lumenszám miatt egy egész szobát jó erősen képes bevilágítani. Ha kell akkor viszont elvakítja azt aki szembe jön. Tényleg azt gondolom, hogy ez egy univerzális mindenes lámpa, ráadásul a mérete kompakt, a tömege pedig nem jelentősen több, mint egy 18650 akkus modellé. Szóval ideális választás lehet sokak számára. A gyakorlatban a lilás gyűrű nem annyira zavart, konkrétan 2 napig fel sem tűnt, csak mikor az erdőben bóklásztunk akkor vettem észre először. Csak az a fene tudatalatti ne lenne...
    Kupon lesz ismét Fenixekre is!!!

    ⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

Új hozzászólás Aktív témák