Hirdetés
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Avicularia
veterán
Dealextreme-el a tököm kivan.Most jelent meg a követésben az stl-v2 ikertestvére egy FandyFire STL-V6. E szerint december 16.-án elhagyta a csomag Kínát és csak most január 8.án jelent meg a svéd posta követő rendszerében.
Szeretném tudni,hogy a két dátum között eltelt több mint 3 hét alatt hol volt a csomagom?
Karácsony ide vagy oda,más csomagok is megtették a kina-svéd,illetve honkong-svéd távolságot 3-4 nap alatt is akár. -
mexel
veterán
Nekem is volt c8-am. Nagyon jól világított, de nekem már nagy volt. Nem lehetett zsebre tenni, bringán túlzás volt. Ár-érték arányban viszont jó lámpa. Azt hiszem az UF980-at szokták még ajánlani, azt még nem próbáltam, de ha jól sejtem méretre kb akkora mint a c8 csak kicsit erősebb.
Szerintem aki első lámpáját tervezi az ne vegyen elsőre nagyméretűt, próbáljon ki egy kisebbet és azt tesztelje le (mert valószínűleg nem sejtik mire képes egy olyan lámpa). Ha kevésnek érzi érdemes nagyot venni, ott már csak a pénztárca szab határt, bagyon sok jó és erősebb lámpa van.
csak azért írok ennyit, mert mostanában sokan keresnek kezdő lámpát általános célra olyanok, akik eddig még a régi maglite vagy a piacos 5-9 ledes lámpák fényében élnek. Nem biztos hogy lámpaőrültek lesznek, csak olcsón keresnek egy kisméretű-olcsó-erős lámpát. Idejönnek a fórumra, és a sok igazi elvakult lámpafanok (nem sértően írom, én is szeretem a lámpákat) a legerősebb legnagyobb, árban alsó-középkategóriás lámpákat ajánlják, amit átlagember már nem tud kihasználni. Ezek sokszor azoknak jók akik nem is igazán használják csak gyűjtik, tesztelik, nézegetik és fotózzák. (kivéve akik valóban dolgoznak vele)
Amit a kisebb lámpákról írok tapasztalat, igen sok lámpa volt nálam, de mindig csak egyet tartok meg és használok pl balcsiparton, túrázásnál, bringán, kertben stb. Ez pedig egy 501b OP refivel U2 leddel.Sehol nem volt még kevés a fénye, inkább sokszor túl sok is a fullos fény, lejjebb kell venni. Bringára is sok, városban szerintem nem is lehet normálisan használni csak nyílt terepen ahol nincs szembejövő forgalom.
Bringára és másra is még nagy kedvencem volt zoom-os lámpák közül az MXDL SA-28, egy jó minőségű profi lámpa. Csak amióta az XM-L T6 is olcsó lett már nincs értelme venni sajnos.[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
válasz Avicularia #4401 üzenetére
Ahhoz a DX-nek nem sok köze van. A China Post nem valami gyors. Nekem volt olyan csomagom (China Post-os), aminél egy hónap volt a célországba elküldve és célországba megérkezett között.
-
Végül egy UltraFire WF501B, egy sima EU-s töltő (2 akku fér bele) és 2db Samsung ICR 2800mAH-s 18650 akksi mellett döntöttem, szűk 41 dollár szállítással (tracking numberrel). Túlléptem a keretet, de fontos a megbízható üzemidő, ezért vettem drágább akksikat inkább.
Remélem jól döntöttem
-
PHM
addikt
válasz Avicularia #4405 üzenetére
Ez csupán szerencse kérdése. Nekem 6 nap volt a rekord.
Attól függ, mikor telik meg a konténer. (Vagy mi.)
Gondolom a reptéri raktárban pihentetik a cuccot addig,
míg nem jön össze a kellő mennyiség.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
arti1121
senior tag
válasz Avicularia #4401 üzenetére
nekem 31nap volt a cél országba elküldve és a cél országba megérkezett között. Általában 2nap szokott lenni
Sunwayman C20C, C22C, C23C, V60C, OLIGTH SR52UT, Nitecore HC65, MH20GT, HC65, TIP, TUP....TIP2
-
macikos
addikt
Szerintem meg nem kellene mindig csak XM-L-el szerelt lámpákat ajánlani. A többi leddel mi van? Egy XP-G R5 vagy R4-es lámpának is nagyon jó fénye van, de még az XR-E is jó. 3 évvel ezelőtt még az XR-E volt a csúcs, jó, nem 1000 lumenes, hanem csak 200-300, de attól még bőven jó. Arról nem beszélve, hogy teljesen más a karakterisztikájuk. Például egy XR-E 90 fokban sugároz.
Első lámpának pláne... többen vannak itt, akik nem állnak meg egy lámpánál, viszont megveszik a legerősebb XM-L-es lámpát utána meg várják hogy mi az erősebb...
-
zoli03
őstag
Ezt az MXDL SA-28-at említetted korábban is. A fénye teljesen zoomolva kocka alakú (mint az X2000-nek)? Nem zoomolva mennyire homogén a fénye? Minőségre milyen? Egy 501B/502B/C8 minőségét eléri? Jó lenne itthonra egy zoomos lámpa, csak az X2000-ren igen gyenge a menet minősége.
-
mexel
veterán
válasz macikos #4410 üzenetére
Éppen ezért írtam az előbb is egy Q5-öst is. Szerintem is kár lenne első lámpának a legnagyobb ledeseket említeni, de miért ajánljunk ugyanannyiért gyengébbet? Az lett a helyzet, hogy 1-2 $ különbség van vagy még annyi sincs az XML és a régi ledek között. Azért is ajánlom mindig az 501-et mert az alap lámpa de mégis jó, és az XM-L ledes is olcsó már. Sokkal jobb mint bármelyik Q5 vagy R2. Kivéve ha abszolút nem jó a nagy fény. (van ahol zavaró)
Zoli03: szerintem nagyon jó a minősége. Amikor rendeltem régen egyet a dino-ról (akkor még kb17$-ért) nagyon tetszett a minősége. Végül is egy igen jó X2000 klón, szerintem egyik legjobb. Extrái hogy megy 18650-el és 3xAAA-val is. (rendeltem ebayról is de az tutira csak q2 vagy q3 volt és gyatrább kidolgozású) -
korn
aktív tag
-
Avicularia
veterán
Na kezemben a stl-v2 ikertestvére,nemsokára tesztelem melyik a jobb
-
bigboy78
csendes tag
válasz Avicularia #4418 üzenetére
Mint 2-tojás!És mit mutatnak az értékek?
-
Avicularia
veterán
válasz bigboy78 #4419 üzenetére
Ugyanazzal a két soshime akksival szintén 1.60A körüli értéket mértem mint a skyray-nél.
Most várom,hogy feltöltődjön a pár kék trustfire akksi,hogy ki tudjam egyszerre mindkettőt próbálni.
Nem akarok úgy járni mint a fentebb linkelt bácsi,akinek majdnem odalett a keze.[ Szerkesztve ]
-
macikos
addikt
válasz Avicularia #4418 üzenetére
Elsőre ugyanolyannak tűnnek, de jobban megnézve látható, hogy nem teljesen egyformák.
-
Doki16
addikt
Szerintetek ez jó vétel ennyiért? [link]
Esetleg tudnátok valami véleményt mondani a róla.
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
addikt
Sziasztok!
Karácsony előtt gondolkoztam,hogy vennék egy elemlámpát,de a gyenge forint miatt nem mertem megvenni.Most már tudom nem is lesz jobb és most halt meg az egyetlen Duracell lámpám.
Egy hobbi lámpát szeretnék csak,néha használnám.Kicsit szórjon,ne legyen nagyon lézer szerű.Semilyen tartozékom nincs eddig,még az is kéne hozzá.
Egyelőre 5-10k-ban gondolkodtam,de max 15k-ig mennék el.Még mellé érdekelne(ha belefér a keretembe)egy pici egyszerű lámpa is.Olcsó legyen,de a ledes tescos lámpánál jobb legyen lehetőleg
-
Avicularia
veterán
[link]
Bal oldalt skyray ,jobb oldalon fandyfire. -
Dongatto01
tag
azért még egy[ilyennek] sem mondanék nemet
-
macikos
addikt
Én csak olyan töltőt vettem/vettem volna eddig is, amibe belefér a 14500-as és CR123-as(16340) akku, de most már olyat vennék, amibe a 26650-es akkuk is belemennek.
Bár kinek mik az igényei, mert most nekem is hiába van itthon 14500-as akku, de nincs hozzá lámpámAzt, hogy milyen töltők, nem tudom. A másodikat nagyon sokan használják és jó véleménnyel vannak róla, viszont csak 18650-hez jó...
Nekem ilyen van: [link]
Nem ez a világ legjobb töltője, sőt... voltak közte hibásak is régebben, viszont elég sok akku belefér, 12V-ról is üzemel, tehát autóban szivargyújtóról is használható, ami nem egy utolsó szempont.
Avicularia: Ahol a Skyray/Fandy felirat van, mellette a lekerekítés nem ugyanolyan, tehát nem egyforma a két lámpa.
grabber: Vegyél valami XP-G-s 1AA-s lámpát: [link]
Biztos vannak újabb XP-G-s lámpák is manafonton, de ezek között is nagyon jók vannak. Az a jó ezekben a kis lámpákban, hogy akkorák, mint egy rúzs, közben meg alig kisebb a fényerejük, mint nagyobb társaiknak. Azért egy XP-G R5 14500-ról meghajtva majdnem 500lument tud. Egy ekkora kis lámpától ez nevetségesen sok!
[ Szerkesztve ]
-
poweradi
csendes tag
Bocs, hogy belevau nekem is van egy jó kis XP-G R5 lámpám itt tettem említést róla Igaz ez 18650 méretű akkus, de méretben szinte csak 1-2cm-el nagyobb a 14500 méretű lámpáktól. Nekem nagyon tetszik, szinte csak ezt használom! A megadott digitálisan korl. 1A helyett 1,3-1,4A-t is felvesz.
Talán csak annyi a hátránya, hogy DX -es -
korn
aktív tag
válasz Avicularia #4420 üzenetére
azért annyira nem kell fosni az akksiktól
Nagyon ritkán történik ilyesmi. Meg ott a védelem az akksin, az sokat segít ha baj van.
Mondjuk ami robbant, az is védett volt. -
Avicularia
veterán
Igaz régen,de nekem 2x is robbant az arcomba akkumulátor,ebből az első alkalommal 2 darab skoda billencs teherautó akksija,ami nem tudom hány amperórás volt,de elég nagy.
Hárman álltunk ott,én voltam legmesszebb,csak egy csomó kénsav fröccsent az arcomba,meg a kabátomra.Az akksik fölé hajoló autószerelő rosszabbul járt ,1 hónapig kórházban volt és összeégett az arca.
A robbanás erejét jellemzi ,hogy 2-300 méterre is elrepültek ólomlemezkék az akksiból.
Szóval bevallom férfiasan,azóta fosok az akkumulátoroktól rendesen -
poweradi
csendes tag
Én ha a védett 18650 lángnyelves TF-t berakom a töltőbe (TR-001) akkor elkezd úgy sípolni mint állat, vagyis nagyon furi hangot ad!De még csukott ajtó mellett is hallom ahogy vonyít Aztán kb 10 percen belül teljesen elmegy ez a hang. Most kb 2,9V volt az akku amikor rátettem! Egyébként a védetlen akku, pl a Samsung manafonton csak túltöltéskor robbanhat? Ha a lámpában merül le vészesen akkor csak tönkremegy?
-
korn
aktív tag
válasz poweradi #4438 üzenetére
Elvileg a védetlen akksiknak sem kellene robbania. Túltöltéskor egyszerűen a biztonsági szelep kiengedi a túlnyomást. Rövidzár esetén a védetlen akksikban is van egy PTC, ami gyakorlatilag rövidzár védelem. Túlmerítéskor akkor van baj, ha huzamos ideig 2.5V alatt van, de ekkor sem robban. A túlmerült laptop akksik sem robbannak.
Ha 10mp-ig 2.5V alatt van, attól még nem megy tönkre.
Egyébként ahogy olvastam az irodalmat 1.5V alatt kezd el megváltozni a szerkezete .
És pont ekkor robbanhat, ha a szerkezetén belül lesz valahol rövidzár, ekkor a PTC nem működik, mert az külső rövidzár esetén véd.
De ezt ne úgy értsd, hogy amikor 1.5V alá csökken a fesz, akkor robban. Ennek is idő kell, amíg változik, romlik a szerkezete. Meg a 1.5V-os cellában delej sincs, ami berobbantaná. Majd amikor töltöd a tönkrement cellát, akkor majd lesel, mitől dőlt le a ház fala.Hő hatására is robbanhat, de az 100°C felett van.
itt egy jó teszt:
www.stensat.org/Docs/battery_test_results.pdf[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Mi a véleményetek egy ilyesmi 3 emitteres lámpáról?
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Dongatto01
tag
üdv újra itt.
következő beruházásom valami minőségi akumlátor meg töltő lenne az STL-V2 höz,és ebben kérném segítségeteket,valami olyat ajáljatok ami tényleg hosszú távon meg,mindennapi használat melett is álja a sarat,ja és nem fog nekem felrobbani!!!
Addig is [ehez] mit szóltok?? -
g@bo
nagyúr
hétvégén a Petőfi csarnokban láttam ultrafire 18650 es akkukat, feltűnően könnyűek voltak ahhoz képest, amit a hong-kongiak küldtek....
manafont postája, most nem kapkodós.
-
arti1121
senior tag
válasz Dongatto01 #4443 üzenetére
minöségi aku: samsung vagy panasonik. Töltö: XTAR WP II
Sunwayman C20C, C22C, C23C, V60C, OLIGTH SR52UT, Nitecore HC65, MH20GT, HC65, TIP, TUP....TIP2
-
arti1121
senior tag
válasz Dongatto01 #4443 üzenetére
0
[ Szerkesztve ]
-
korn
aktív tag
válasz Dongatto01 #4448 üzenetére
2 akksis lámpába védett lenne a legjobb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- LEGO klub
- XPEnology
- Ukrajnai háború
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- alza vélemények - tapasztalatok
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs