Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ra3

    őstag

    Kb. egy hónapja írtam hogy megjártam a Klarus C4-es töltővel, mert túltolta a li-ion akkumulátoraimat, szerencsére sikerült egy újraküldésben megegyezni a Gearbesttel, cseh postával ma érkezett a cucc, hát azért még mindig nem 100%-os a dolog. Ahogy a legtöbb négyes töltő, ez is 2 csoportra van osztva, 1+3, meg a 2+4 van egy csoportban, most egy védett Pana akksival tesztelem, annyira nem gáz mint a régi, az a fullra töltött akksit a középső led villogtatásával töltené vígan. Itt ilyen gond nincs, viszont a feszültségek mérése körül valami nincs teljesen rendben, mert 4.2-nél az utolsó led még villog az egyes csoportban, eggyel arréb téve meg töltöttnek jelzi (a cella védelme még nem kapcsolt be).

    Kíváncsiságból elkezdtem nézegetni a másik két töltőmet is, meglepetésemre a Liitokala Li100 egy feltöltött cellára (LG INR 18650 MJ1) full töltést jelzett ha nem volt bedugva az usb-be, viszont ha rákötöttem a tápra elkezdte tölteni (utolsó led villogott). Kíváncsi voltam mi fog történni, ezért hagytam kicsit, de 4.25-nél levettem, mert hivatalosan ennél az akksinál 4.2 ± 0.05V a megengedett, szóval nem örülök, lehet hogy a Lii100-at is félreteszem egy időre, bár majd egy védett Panával még ránézek hogy mi újság.

    Ami a legrégebb óta megvan, és eddig is hibátlanul végezte a dolgát az az Xtar Mc1 Plus, 4.19-4.2v környékén zöldre vált bármelyik cellánál, eszében sincs túltölteni, adja az 1A-t, szóval nem véletlen hogy ez a márka jó hírnek örvend.

    Úgy néz ki hogy az olcsóbb töltőknek nem annyira pontos a feszültség mérése, szerintetek ez mennyire vészes, elvileg hosszú távon pár tized volt se tesz jót az akksiknak pluszban ha jól tudom, ugye?

    ''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

Új hozzászólás Aktív témák