Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanzi89
addikt
1 hónapja vettem, és hibáztam, nem próbáltam ki rögtön. Tegnap használtam először, így a 14 napos elállás bukta. Plusz a vissza posta is az én költségem, 1-2e Ft, hagyom a francba, de tanulság egy életre.
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
st6969
őstag
válasz sanzi89 #8302 üzenetére
Bizony, ugyanígy jártam Igaz, nem Hikokival, hanem Makitával. Jól bevásároltam Makita fafúrókból. Mondom jó márka (bár gyanúsan olcsók voltak a fúrószárak), de hát ugye mi baj lehet...Utána felvilágosítottak ebben a topicban, hogy a Makita kiegészítők nem feltétlenül jók. Hát nagy része úgy üt, hogy szinte használhatatlan. A Tesco gazdaságos készletem fényévekkel jobb nála, pedig az tényleg xar. A HSS Co viszont a Makiból is király, inkább azt használom fa fúrásra, még a furat is sokkal szebb, és érdekes módon a túloldalt sem szakítja annyira.
Több márkát javasoltak itt, köztük az Abraborot. Van is ilyen 35-ös forstner fúróm, és tényleg király. Viszont a minap kellett egy 25-ös lapfúró. Elmentem oda, ahol anno az Abraborot vettem. Volt is ilyen lapfúró, nem csak készletben, ráadásul Abraboro. Egy ezresbe fájt. Aztán jött a megdöbbenés: ez is üt! De nem kicsit . Ellenben viszi a fát remekül, ezért maradhatott. A fúróm meg rezonál tőle, annyira üt. Úgyhogy fogalmam sincs, mit veszek legközelebb, elég elkeserítő tapasztalatok ezek -
csudri
őstag
Fűnyíró mennyire offtopik? Esetleg akkussal van valakinek tapasztalata?
Kb. 400m2-nyi fühőz kell. Hülyeség? Vegyek inkább madzagosat?Gondolkozom sima kéziben is, a szomszédnál nagyon szépen vág (Hecht) és akkor még zajongás sincs.
-
Bloksma
aktív tag
Sziasztok
Tudtok ajánlani olcsó akkus ütvefúró/csavarozót? A Parkside PSBSA 20-Li jó lenne, de azt nagyon ritkán kapni. -
emre
veterán
válasz Bloksma #8308 üzenetére
06.08-tól, akku, töltő nélkül, de azok is lesznek külön-külön. Én is veszek egy 4ah akksit tartalékba
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
-
vasii
senior tag
válasz Bloksma #8308 üzenetére
Ha megis ezt akarod, 2 opcio:
1. Keresel szlovak ismerost akihez a szlovak lidl webshopbol megrendeled es ő tovabbkuldi, vagy ha hatarkozelben van, elmesz erte.
2. Mailbox.de-n keresztul megrendeled a nemet lidl webshopbol (jelenleg csak az akku nélküli elerheto). Igy a szallitas azert dob rajta, 5EUR a lidl, 13 EUR a mailbox.de oldalarol. Ha leakciozzak akkor meg jo lehet.Ill. van még a PDSSA 20-Li A1 ez 180NMes, tavaly augusztusban volt itthon, szoval lehet h nem sokara lesz. Bár ez csak csavarozo.
[ Szerkesztve ]
-
emre
veterán
Ahhoz amit linkeltem felesleges a 4ah akksi, meg én az ütvefúró funkciót is feleslegesnek tartom, van erre a célra olyan akkumulátoros amin sds-es tokmány van, otthonra az is tökéletes. Egyébként az csavarbehajtó, arra talán jó, bár nekem nincs 12v cuccom, de a x20 akkus fúrók nagyon jó, biztos előrébb lennél vele.
Egyébként az akkus ütvefúró-csavarozó április 2-től volt 18k-ért.A 4ah akku a kézi gépek közül talán csak flex-hez indokolt, de abból meg a fekete kefe nélkülit célszerű megvenni.
[ Szerkesztve ]
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
csudri
őstag
Hali, én sima csavarbehajtót keresek, sehol nem írtam, hogy akkus ütvefúrót-ütvecsavarozót szeretnék venni. Annyi a bajom, hogy a mostani kicsi néha nem tudja megtekerni eléggé a csavart, nem bírja, ezért gondoltam egy erősebb gép vásárlására. Plusz mivel sokat dolgozom fával, ahol egyszerre kellene fúrni és csavarozni, így nem kellene állandóan kapcsolgatnom az egy gépemet, hanem használhatnám őket felváltva.
-
stratova
veterán
Neked akkor még jó is lehet a 06.08-tól esedékes akkus fúró/csavarozó 10-ért és az akku+töltő szett 9-ért. Csak ennyiért meg az akkus ütvefúró-csavarozó szett jobb vétel, csak a hajunkra kenhetjük ha most nincs.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
néztem a szénkefe mentes fekete flex-et, de igazán jó review-t nem találtam róla
most egy zsinóros 125-ös Makitám van, az mindent megold, de ugye kell neki a hosszabbító“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
macera2
aktív tag
Talán valamelyik Jutubos videón láttam egy néhány centis mágneses mütyürt, ami egy akkus csavarbehajtóba van befogva, a kilógó másik végén, mágnesességénél fogva, egy pozdorja csavar fejét rögzíti. Így nem kell fogni a csavart a behajtás előtt. Pozicionálás, behajtás elindítás, praktikusabb, könnyebb. Gondolom nyomaték átviteli problémák sincsenek. Szívesen vennék egyet. Ha valakinek van ide vonatkozó infója, kérem ossza meg, velem. És előre is köszönet.
[ Szerkesztve ]
A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
-
sanzi89
addikt
válasz macera2 #8321 üzenetére
Én ezt vettem meg, mert neten agyon ajnározták: Wiha Magicflip
Nem azt mondom, hogy rossz, de biztos nem fizetnék még egyszer érte ennyit.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
macera2
aktív tag
Hasonló bittartóm nekem is van. Csak nem színes. Most mentem le a szuterénbe ellenőrizni. Egy kis mágnesessége van. De csak arra elég, hogy a bit ne essen ki a tartóból. Arra messze nem elé, hogy pl. egy 40-es csavart megtartson. Az általad linkeltnél, a csavarozás segítése céljából, szándékosan növelt a mágnes erőssége?
[ Szerkesztve ]
A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
-
wep
tag
-
wep
tag
Nézd csak ezt: [link]
-
macera2
aktív tag
-
csudri
őstag
Tegnap próbáltam venni a 20voltos csavarbejahtóból az érdi Lidlben, de nem volt belőle. A többi akciós Parkside cuccal Dunát lehetett volna rekeszteni, ez pont nem volt. Van itt esetleg valaki Óvárról, az ottani Lidlben van?
Mielőtt valaki kioktatna, hogy telefonon a Lidl tud segíteni, ezzel én is tisztában vagyok, de technikai problémájuk van, nem lehet velük beszélni, viszont nem mennék potyára. -
Bloksma
aktív tag
Sziasztok
Tervezem, hogy a közeljövőben veszek akkus fűszegélynyírót, majd később fűnyírót is. Olyan termékcsaládból szeretném vennni, hogy az akksikat majd más gépekhez is tudjam használni. Alapavetően tetszenek a Parkside eszközök (van is itthon pár vezetékes szerszám), viszont az kicsit visszatartó erő, hogy csak időszakosan kaphatóak, akkor is pillanatok alatt elkapkodják. Tudnátok ajánlani hasonló ár/érték arányú, otthoni felhasználásra szánt (~olcsó) termékcsaládot? -
Findzs
addikt
Nekem többek között van egy ilyen bittartóm: [link]
Bevált, erősen tartja a hosszabb csavarokat is. Egy enyhe erejű rugó ellenében lehet a szabadon futó erős körmágnesű gyűrűt a csavarhoz illeszteni.
Az egészen hosszú csavarokat is tartja biztosan 7-8cm vagy akár afölöttieket is.Meg van egy ilyenem is: [link]
Ezt jobban szeretem mert vékonyabb így jobban odafér a szűk helyekre. Ennek is erős a mágnese megtartja a csavarokat 5-6cm eseket is rendesen. Egy kis golyót kell megnyomni amivel kijjebb löki a befogott bitet.Mindkettő jó minőségű profi cucc, nem kóvályog össze vissza mint az olcsóbb társaik.
Van egy ilyenem is: [link]
Ezt azért vettem mert s2 es acélból vannak a bitek és jónak tűnt a bitek tárolására és nem volt olyan drága.
A mágnese nem a legerősebb csak a kisebb 3cm es csavarokat tartja meg. A bitet jól tartja kézzel nem lehet kiszedni belőle.
A bitet könnyű benne cserélni kipattan magától ha hátra húzzuk a kék szabadon is futó részt.Van még egy obisom: [link]
Jó minőségű erős mágnese van 4-5 cm es csavarokat is tartja és praktikus a bittartója. A bitek itt is s2 esek.
Még egy jó pontja van, hogy a bitet úgy megfogja, hogy még fogóval sem tudod kiszedni belőle. Előre kell tolni a fekete gyűrűt és úgy oldja. Nem kóvályog, a fekete gyűrű rész szabadon futó pontosabb irányítást tesz lehetővé ha ott fogjuk, és vékony nem takar ki sokat a munkadaraból szinte best buy. nem is értem miért ilyen olcsó. Egyedül az zavar, hogy bitcserénél nem hátra hanem előre kell tolni a fekete gyűrű részt. Egy kézzel meg kell tartani a akkus gépet a másikkal meg előre kell húzni, hogy kiadja a bitet.Persze van még pár db ilyen-olyan hulladék, idegesítően kóválygó, gyenge mágnessel rendelkező bittartóm is amiket adtak a fúrókészletekhez, vagy az akkus behajtókhoz.
Az összesnek biztos van Kínábol rendelhető olcsóbb variánsa.
Azt tapasztaltam, hogy a torx bitek jobban tartják a csavarokat, gondolom nagyobb felületen érintkeznek a csavarral és adják át a mágnes erejét."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
addikt
az utolsó linkeden lévő tartóm van nekem is, külön vettem Kínából (ali) meg adtak egyet egy Makita szetthez
azt tudom, hogy a kettő bár majdnem ugyan úgy néz ki, az egyiknél (Makita) előrefelé kell húzni, hogy kiessen a bit, a másiknál (kínai) hátrafelé
idegesít is, de még nem szántam rá magam, hogy bármelyiket kidobjam (a Makita nem mágneses, de Makita, a kínai meg ugyan mágneses, de kínai...)“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
hzsolee
őstag
válasz Zoli-bácsi #8339 üzenetére
Nekem is K2 van, de az nem ilyen megoldású, full torx. Szerintem ez műanyag, gondolom gari miatt. Le kell fúrni. Biztos szét kell szedni?
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
inf3rno
nagyúr
válasz Zoli-bácsi #8341 üzenetére
Általában a mai cuccokat részben vagy egészben műanyag pöckök tartják össze. Szét kell feszegetni. Keress videot a neten, hátha volt, aki szétszedte, és tudja, hogy hol vannak a pöckök. Csavarhúzóval meg lehet csinálni, de általában itt-ott görbül tőle a műanyag. Igazából még célszerszámokkal sem egyszerű, és van, hogy eltörik egy-egy pöcök. Rühellem is ezt a megoldást.
Buliban hasznos! =]
-
hzsolee
őstag
válasz Zoli-bácsi #8343 üzenetére
Néztem szétszedős videókat, de a gépet berhelik, ilyet nem láttam. Ha lefúrod, nagyon óvatosan, csak a fejét, nehogy megszaladjon a fúró. Szerintem ez egy műanyag cső, aminek a végét összerakáskor szétlapítják. Jó eséllyel utána tudsz beletenni csavart.
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
st6969
őstag
Srácok, vett valaki a 9990Ft-os Parkside 20V-os fúró/csavarbehajtóból? Kedden még volt 3db a raklapon, egyet elcsíptem. Az akksi lötyög rajta, és üt a tokmány. Én választottam így bele, vagy már a csavarbehajtóknál is lecsúszott a Parkside a gagyi kategóriába? A 22-es fokozatig gyakorlatilag simán lefogom a tokmányt, a 23-tól viszont hirtelen megnő a nyomaték, aminek így nem sok értelme, nem lineáris.
Van régebbről egy 16V-os Parkside, az tökéletes, amellé kerestem, volna egy tesót... -
st6969
őstag
Nekem úgy rémlik, hogy 2 hónapig az üzletbe kell visszavinni, ha valami gáz van. De nem sok reményem van, amit kapok cserébe, az jó eséllyel ugyanolyan xar. Akkor már inkább a pénz vissza, de akkor meg mit vegyek
(#8347) Dluinet
A Ferrex-re gondolsz? Én pont az olvastam valahol, hogy azok még rosszabbak. Hacsak nem a Workzone Titanium, de az tényleg húzós árban. -
hzsolee
őstag
-
inf3rno
nagyúr
válasz Dluinet #8347 üzenetére
Nekem még 22.222 volt a 20V-os csavar behajtó töltővel és egy aksival, és ez is röhejesen olcsó volt Makihoz meg ezekhez képest. A 10 pénzért max törzset lehet aksi nélkül kapni, ami használható bármire is. Szerintem még kicsi csavarbehajtónál se nagyon lehet kihozni ennyiből elfogadható minőséget. Szóval én nem csodálkozom.
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Autós topik
- Milyen monitort vegyek?
- Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.