Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
Koszonom az infot.
Az asztalos ismerosom is ugyan ezt momdta, hohy Hyundait ne vegyek.
Maradok akkor majd az Aldis vagy Lidls cuccoknal.
Azokbol is gondolom minnel nagyobb annal jobb? Pl 18Vos inkabb mint a 12es?SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
bajnokpityu
félisten
Skil mennyire ajánlott általában?
nekem csak a legalsó kategória volt tőlük, azokat 2esre értékelném.
F0154581CA
F0151061AA
Melyik lenne jobb? teljesitmény sztem nekem mindegy lenne, de mintha a 720as jobb gépnek tűnne.eladó topping dac
-
haiiro_o
tag
Sziasztok.
Lidliben most van 50k-ért egy [parkside] véső/ bontó kalapács.
mit gondoltok róla? az 50j ütő erőből mennyi lehet igaz?
néztem hasonló áron einhellben pl 14j ütőerőt írnak meg ilyesmiket..[ Szerkesztve ]
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz bajnokpityu #7152 üzenetére
Ha jól emlékszem már párszor kitárgyaltuk a "dekopírfűrész" kérdést. Mindig az lett a vége, hogy nem szabad a 4329 alá adni. Lényegében nem sokkal drágább mint a fentebb linkelt Metabo, viszont sok jó tapasztalat van vele(itt a fórumon is). Nekem kicsit fentebbi kategória van egy JV0600K személyében. Én teljesen meg vagyok vele elégedve.
Körfűrészre ha tényleg precíz szerszámot akarsz akkor a többség Dewalt-ot mondana. De ebben az árban többet is el lehet képzelni. Nekem volt egy 5704-es annak idején de a sógorral elcseréltem egy vezetősínesre, mert nekem arra nagyobb szükségem volt, de igazából problémám nem volt vele.
Ha mondanál egy pontosabb felhasználási módot lehet konkrétabban is tudnánk gépet ajánlani.
A Skill-t ha jól emlékszem a Bosch "menedzseli", amivel jelenlegi elég nagy minőségi gondok vannak.Fűrészlap: A gép lelke, ha minőségit veszel meghálálja!
(#7153) haiiro_o
Egy próbát megér.[ Szerkesztve ]
A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)
-
mzso
veterán
Helló!
Manapság milyen olcsó fúró-csavarozó, vagy csavarbehajtó éri meg? Korábban Aldi-s, Lidl-ös fúró csavarozókat emlegették az emberek. Manapság is van ilyen és ezeket éri meg?
(Ha nincsenek akcióban mennyibe kerülnek? Akkor is megérik? Feltéve hogy vannak még)
-
jeriko2
tag
Szerszámnál szerintem nem azt kell nézni, "melyik a jó", vagy "éri meg", hanem hogy melyik a jó arra a munkára, amire neked kell. Ha csak úgy "általában", van szükséged ház körüli dolgokra, akkor a Parkside/WorkZone teljesen jó, főleg a 3 év gari miatt. Van köztük selejt, de ez kb. első pár napban kijön ha használod, ha kibírt egy hónapot, akkor meg jó sokáig elmegy (tapasztalat). Persze ha van pénz egy makita / metabora, akkor azt érdemes megvenni.
Amire érdemes figyelni: fűrészlapot, fúrószárat, bit-et és általában az anyaggal érintkező "kopó" dolgokból minőségit vegyél, a végeredmény tekintetében sokkal meghatározóbb mint a gép.A dekopir fűrész nem egy asztalos szerszám, nem igazán lehet vele egyenesen és merőlegesen vágni (még vezető léc mellett sem). Anyagot durván leszabni, kutyaházat, madáretetőt építeni jó, de bútorhoz és szép munkákhoz a körfűrész való.
A 18V vagy 12V kérdéshez: mindkettőnek van előnye, hátránya: 18V erősebb, tovább bírja az akkuja. A 12V-os meg befér olyan helyekre is ahova a 18V-os nem (pl. fiók belseje), meg nem fog leszakadni a kezed, ha 120 csavart kell behajtani az eresznél fejmagasságban.
[ Szerkesztve ]
-
ecaddsell
aktív tag
válasz jeriko2 #7159 üzenetére
A dekopir fűrész nem egy asztalos szerszám, nem igazán lehet vele egyenesen és merőlegesen vágni (még vezető léc mellett sem). Anyagot durván leszabni, kutyaházat, madáretetőt építeni jó, de bútorhoz és szép munkákhoz a körfűrész való.
Nálam ami nagyon bejött az a sínes merülőfűrész (Parkside, de Makita lappal).
Kutyaházon felül szabtam már át vele fürdőszobabútort.Egyébként nekem a fűszerboltos csavarozókkal az a gondom, hogy otromba nagyok és nehezek a teljesítményükhöz képest, de egyébként működnek.
-
st6969
őstag
Van valakinek ilyen akkumulátoros pumpája/kompresszora? Érdemes megvenni 18k-ért? Erősen gondolkodom rajta. A gumimatrac felfújása a helyszínen állandó probléma és konfliktusforrás , valamint kerékpár gumi felfújásra is lenne használva.
Az akksi használható még pár szerszámhoz, azt láttam (rajta van a dobozán is).[ Szerkesztve ]
-
flegga92
senior tag
Havernak van, az az általad felsorolt dolgokra alkalmas, ha jól láttam van hozzá többféle matrac adapter is. Elég hangos és lassan fújja fel a dolgokat. Lapos motor gumival már szenvedtünk, szóval autó gumit fújni sem ezzel kell.
Az, hogy megéri e neked kell eldönteni. Számomra csak akkor érné meg, ha az akku kellene másik géphez. -
Vesa
veterán
Matrac fújáshoz sztem jobban jársz egy sima nagykapacitású kézivel (vagy taposóval, pl. ez itt), kb. néhány tolásból felfújod, ez a Parki meg teker percekig is, mivel kicsi a kompresszor. Ahhoz képest szerintem drága, hacsak nem kell az akksi máshoz is.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
Myers
senior tag
Helló!
Az ezen a képen lévő multicsiszolóról jutott eszembe, hogy jó lenne egy ilyen. De nem pont ilyenre gondoltam, hanem a Dermel "egyenes csiszoló" típusúra, amin nincs ilyen hajlékony közlőtengely, hanem közvetlenül a gépbe vannak befogva a szerszámok.
Az a kérdés, hogy felépítésre melyik éri meg jobban? Mindkettőbe ugyanazok a szerszámok foghatók be? Úgy gondolom, hogy ezzel a hosszabbítóssal könnyebb dolgozni, mert nem kell az egész gépet a kezemben tartani. Viszont a hajlékony közlőtengelyben 40k rpm-mel forog a tengely? Azt hosszú távon hogy bírja ki?
http://www.muszaj.hu/
-
addikt
erről is le lehet szedni azt a hajlékony "közlő tengely"-t
mivel a Dremel-be is standard (kb 2mm átmérőjű) rúd megy bele, mindegy mit veszel, lesz hozzá később kiegészítő bőven“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
scott_free
senior tag
Sziasztok,
van egy régi Flex BRL 501 VE típusú fúrókalapács, amin minden adat rajta van, kivéve azt, hogy mekkora az ütési energiája. Ezt honnan tudhatnám meg?
(neten kerestem, de nem találtam)Köszi!
-
addikt
válasz scott_free #7168 üzenetére
mellé
[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
hzsolee
őstag
válasz scott_free #7168 üzenetére
Elég réginek tűnik Ha azt vesszük, hogy most a legkisebb ilyen flex 710 wattból a 2,3 kilójával 2,1-et hoz ki, ez meg 500w/2 kg, akkor hasra legyen 1,8
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
Keef_Lee
senior tag
Mától Parkside porbeles trafó. Ez már újabb verzió, mert folyamatosan potival állítható az amper nem pedig 2 kapcsoló kombinációjával. Az ár változatlan.
-
scott_free
senior tag
válasz hzsolee #7170 üzenetére
No, egy kis frissítés: írtam a magyar és a német Flex-nek is.
A magyar részről az jött, hogy 1998-ban gyártották utoljára, és hogy - az általunk is megtalált robbantott ábrán kívül - semmilyen infójuk nincs a gépről!
A német központból is azt írták, hogy nincs már meg minden infójuk erről a gépről (?!), de hogy elvileg 2,9 joule az ütési energiája.Két megjegyzés:
- számomra felfoghatatlan, hogy egy gyár ne rendelkezzen az összes korábban gyártott termékének a paramétereivel, vagy épp prospektusaival. Ráadásul csak 20 évről beszélünk, nem 100-ról.
- mivel egy 500 wattos készülékről van szó, így nekem túlságosan soknak tűnik az a 2,9J. (a mostani kínálatukban a 800W-nál van 2,7J - ezek szerint visszafejlődtek...)Egyet elértek: a Flex márkát kerülni fogom, hiába volt jó ez a fúrójuk.
-
hzsolee
őstag
válasz scott_free #7174 üzenetére
Ez valóban érdekes, azt soknak tartom én is. Régen az 500w lehet volt ezer is Ebből is látszik, régen minden jobb volt. Vagy az az 500 a leadott, nem a felvett.
[ Szerkesztve ]
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
YAS-dude
őstag
válasz scott_free #7174 üzenetére
Nincs mindig ilyen egyenes összefüggés az elektromos teljesítmény és az ütőerő között. Az állómotoros gépek általában jobb hatásfokúak ebből a szempontból.
Pl. Hikoki DH40 MC 1100W, 10.5J. -
flash-
veterán
üdv
csavar behúzót, fúrógépet vennék már régóta , házkörüli munkákra alkalmanként(tehát képet feltenni a falra, iylesmi)
ez mennyire jó ilyen feladatokra?
megéri?
[link]téglafalba gondolom lehet fele rendesen fúrni, (a betonhoz meg gondolom eleve vmi komoly cucc kéne...)
best buy?
-
addikt
a Black & Decker márkanév a SBD Inc. tulajdona (Stanley - Black & Decker) és az egyik legalacsonyabbra pozicionált márkájuk. Magyarországon nem minden kapható, de így jönnek sorban: Craftsman, Porter-Cable, B&D (alsó kategória) Stanley (középkategória) DeWalt (felsőkategória)
egyáltalán nem biztos, hogy bármelyik Einhell gyártotta Parkside rosszabb, mint ezek a kínai B&D-k (persze az se biztos, hogy sokkal jobb, főleg a nem Einhell gyártmányok)nagyjából itt is igaz: azt kapod amennyit fizetsz
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
scott_free
senior tag
Szerintem 2 akkuval ez nem rossz gép ennyiért. Pont arra való, amit írtál. (Az Árukeresőn és az Edigitalon is dicsérik a hozzászólásokban.)
Az Aldiban amúgy most volt hasonló, 2 akkus fúró-csavarozó 17.990-ért, de az nem ütvefúrós, és azért a B&D jobb a téglafalhoz. Ilyenkor általában még szokott lenni belőle egy darabig. [link]
Az aldis előnye a 3 év gari (ha nem kérsz áfás számlát), meg az olcsóbb ár, a hátránya, hogy nem ütvefúrós, meg kisebb a nyomatéka.Én a B&D-t venném a helyedben.
-
flash-
veterán
köszi mindnekinek a tippet, ezt nem tudtam.
igazából házban lévő munkálatokra kellene alkalmanként, tehát oda jó a vezetékes is főleg ha ritka használatra.
jól sejtem hogy akkor egy erős fúrógéppel jobban járok?
(ami esetleg még betont is tud)valami rémlik hogy 700w-tól érdemes,de lehet ez megint oylan fals infó nemtom..
ez alapján ezt találtam:
[link]
ha jól olvasom ezzel is lehet csavart behajtani..
illetve inkább akkor már ez? (ez 800-as)
[link]ez makita, talán jobb márka? de erre meg nem írja hogy tudna csavart behajtani..vagy tud?mindegyik fúróval lehet?
[link][ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Az ilyen típusú gépek fúrásra jók, csavarozásra nem.
Fúrni elég kisebb nyomaték, de nagyobb fordulatszám kell. Csavarozásra pont az ellentéte, nagy nyomaték, kis fordulatszám. Lehet próbálkozni az ellentétével, én is sokat bénáztam régen egy B&D vezetékes fúróval, hogy becsavarjak ezt-azt, de nem lett benne köszönet.
El kell dönteni, hogy mire kell, és az adott feladatra keresni gépet."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
addikt
vannak olyan akkus gépek, amin állítható a fordulatszám, és akkor így fúrni is lehet vele, nem csak csavarozni
fúróval nagyon nehéz csavarozni, ellentétben akkus géppel nem annyira nehéz fúrni
nekem egy 45Nm-t tudó Ryobi akkus gépem van (többek között) és a megfelelő fúrófejjel a 38-as Porothermbe úgy szalad bele a lyuk, mintha muszáj lenne. panelből jöttünk ide, ott hozzá voltam szokva, hogy elő kellett venni az SDS-es Makitát, hogy egy képet feltegyek a falra, most ez simán megy az akkus kézi géppel“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
sanzi89
addikt
Téglába - és nem betonba(!) - egy jobb fúrószárral lehet fúrni egy közepes akkus géppel is, szerintem alkalmi használatra még ütvefúró sem kell. Csavar behajtásra mindegyik akkus csavarozó alkalmas, a kívánt csavar méretétől függően kell megválasztani a nyomatékát a gépnek és kész.
@inf3rno
Szerintem jobb külön gépet venni. Nekem van egy 35NM-es Parkside akkus csavarozóm, egy 700W-os B&D vezetékes fúróm meg egy 1500W-os Parkside SDS+-os fúrókalapácsom. Ezzel kb. lefedem az igényeket, ami egy kertes házba előfordulhat, sőt még lehet kicsit többet is."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
mzso
veterán
válasz scott_free #7186 üzenetére
Ehhh, hogy ezt nem szúrtam ki hamarabb. Talán megnéztem volna. (Gondolom az árakat felnyomják egyből amint vége az akciónak.)
Gondolom nem akciózzák hetente.[ Szerkesztve ]
-
emre
veterán
Nekem a Lidl jobban tetszik, ami erősen szubjektív.....
De az egységes X20, 2Ah akkumulátor ami több gépükhöz is jó, meg a felhasználóbarát garanciális feltételek már objektív érv.
Viszont akkor kell megvenni amikor van, mert nem állandó termék. Én behajtásra, sima fúrásra használok akkusat, ütvefúráshoz van kétféle vezetékes. Egy 700w körüli pisztoly, meg egy 1050w-os sds-es véső.
Neked valami ilyesmi kellene, de szerintem ennek nem lesz túl hosszú életű a kalapácsa.A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
Vesa
veterán
Semmilyen komolyabb terhelésre szánt szerszámból nem vennék Parkside-ot. A csavarbehajtó teljesen jó, és még van pár termékük ami simán vállalható barkács célra, de pl. ütvefúróból isnten őrizz! Abbból a zöld Boch is simán megadja magát (persze az is alsó kategória, de a Parksidenál azért klasszisokkal jobb), a kék Bosch már sokkal jobb, de inkább Makita. Az a gond, hogy itt még egy kis darab beton felverésétől is képesek ezek az olcsó gépek megfőni, itt sajnos nem igaz az, hogy otthoni barkácsra jó lesz az is.
A tudomány a valóság költészete!
-
ecaddsell
aktív tag
Az ütvefúró és a beton 1 hozzászólásban emlegetése zavarkeltésre alkalmas.
Ütvefúró max. téglában, ytongban.
Betonban pneumatikus fúrókalapács. SDS+ vagy SDS-Max.
Nálam egyébként a 5J-os Parkside kalapács nem egy kis betont bontott fel hanem nagyon sokat.
A végén is csak azért cseréltem SDS-Max-os kék Boschra mert a Parkside nem volt eléggé haladós.
Bár esete válogatja, a zöld Bosch azért eléggé lent van, vsz. a Parkside alatt.
Egyébként ezekkel a fűszerboltos csavarbehajtókkal az a gondom, hogy OK, hogy 20 voltos amitől jó nagy lesz, de miért maradnak el teljesítményben még az ipari 12 voltosoktól is... (költő kérdés volt) -
inf3rno
nagyúr
válasz ecaddsell #7199 üzenetére
Vettem nemrég Extol hőlégfúvót (libafos zöldet, elvileg 2kW-os). A Maki kb. 3x annyiba került volna. Az eddigi tapasztalatok, hogy nagyon ügyelni kell arra, hogy ne tartsam túl közel, mert egy perc alatt le tud égni. Az első kipróbálásnál sikerült közel tartani, és fél perc után kikapcsoltam. Utána 5 percig nem tudtam visszakapcsolni. Van benne valamennyi védelem ezek szerint, de kb. orosz rulett. Nem mértem ki, hogy mi az, ami túl közel, de olyan 4-5 centire saccolom a jó távolságot, azon belül döglik a gép.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Home server / házi szerver építése
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Microsoft Excel topic
- Gaming notebook topik
- Ukrajnai háború
- BestBuy topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.