Hirdetés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Diablo IV
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
Új hozzászólás Aktív témák
-
Findzs
addikt
válasz scott_free #4867 üzenetére
1. ha jó fúrószárad van akkor simával is belehet fúrni egy 6-os 8 -as lyukat téglába
2. akkus fúró + vezetékes ütvefúró, a fúrókalapács betonba jó meg vésni neked kell eldöntened kihasználnád -e
nekem pl. nincsen, betonba évente ha fúrok 1-2 lyukat azt a vezetékes ütvefúróval is megoldom3. az a linkelt metabo sokkal jobb mint az einhell és van hozzá 2db 2ah aksi, míg az einhellhez csak 1db 1,3ah
már csak ezért is megéri a metabot venniDe a lidis meg az aldis akkus fúrók is jók 3 év garral 10 ezer környékén
[ Szerkesztve ]
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
ecaddsell
aktív tag
válasz scott_free #4867 üzenetére
Sima akkus fúróval is be lehet fúrni téglába. Sőt fürdőszobában ahol első körben át kell menni a csempén mindig duplán ellenőrzöm, hogy ki legyen kapcsolva az ütés (első körben hegyes jó erős csavar és kalapács, hogy lepattanjon a máz ahol kell, majd fémfúró míg átmegyek a csempén majd kőzetfúró).
Ha semmi más nem fér be a keretbe akkor akkus fúró csavarozó (itt azért nézd meg az akkut min 2Ah-s legyen) ill. vezetékes fúrókalapács (SDS+).
Még ha tégla falad is van, ha födémbe kell valamit rögzíteni (pl. lámpa) akkor betonba a fúrókalapács elkerülhetetlen.szaszyka
40 centis falról meg 16mm-es lukról írsz majd linkelsz két 6mm-es 10cm hosszú szárat. Nem teljesen értem...
Egyébként ilyen hosszú és vastag furatoknál már téglába is fúrókalapács kell. -
HÁZIGAZDA
válasz scott_free #4881 üzenetére
megéri, szerintem vedd meg bátran az ütvefúrós metabót, ha megvan rá a keret. az ütvefúrás nélküli testvérét én imádom.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
YAS-dude
őstag
Nekem ilyen ütvrfúrós van, szeretem. Ritkán kell az ütő funkció, de tömör téglába jobban fúr, mintha nem ütne és mégsem kell előszedni a fúrókalapácsot két szaros csavarhoz.
-
zenészke
tag
Tegnap hoztam el az üzletből az ütvefúrós változatot. Nagyon hamar feltöltődött mind a két akkumulátor, de még nem használtam a gépet. Igazán csak most derült ki számomra, hogy ennél a gépnél a fúrótokmány nem levehető, mert a BS-nél írja a használati utasítás a 13-as kulcsot a leszedéshez, de ehhez, az SB-hez nem jó. Valószínűleg az ütvefúrás miatt van így, de az is lehet, hogy csak simán "ügyetlen" vagyok....
-
Findzs
addikt
Itt pont a 2 metabot hasonlítják: [link]
Még a BS jobb is úgy látom ytong -nál. Lehet a fordulatszám volt magasabb azért.Az SB az ütvefúrós a BS a sima. Nem találtam olyan videót vagy képet ahol az SB -ről levennék a tokmányt és egyszerűen lehetne használni bitekhez.
Pedig könnyen lejön: [link]
Egyébként a felsoroltak közül még a makita jónak néz ki 1700 fordulat, 2x2ah akku
De szerintem a metaboval nem foghatsz mellé. Van már itt pár embernek és dicsérik.
Ha úgyis veszel vezetékes valamilyen ütvefúrót/fúrókalapácsot akkor jó akkusból a sima is.
Most minek gyilkolnád az akkut ha a vezetékes jobb a feladatra.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz scott_free #7168 üzenetére
mellé
[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
hzsolee
őstag
válasz scott_free #7168 üzenetére
Elég réginek tűnik Ha azt vesszük, hogy most a legkisebb ilyen flex 710 wattból a 2,3 kilójával 2,1-et hoz ki, ez meg 500w/2 kg, akkor hasra legyen 1,8
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
hzsolee
őstag
válasz scott_free #7174 üzenetére
Ez valóban érdekes, azt soknak tartom én is. Régen az 500w lehet volt ezer is Ebből is látszik, régen minden jobb volt. Vagy az az 500 a leadott, nem a felvett.
[ Szerkesztve ]
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
YAS-dude
őstag
válasz scott_free #7174 üzenetére
Nincs mindig ilyen egyenes összefüggés az elektromos teljesítmény és az ütőerő között. Az állómotoros gépek általában jobb hatásfokúak ebből a szempontból.
Pl. Hikoki DH40 MC 1100W, 10.5J. -
mzso
veterán
válasz scott_free #7186 üzenetére
Ehhh, hogy ezt nem szúrtam ki hamarabb. Talán megnéztem volna. (Gondolom az árakat felnyomják egyből amint vége az akciónak.)
Gondolom nem akciózzák hetente.[ Szerkesztve ]
-
YAS-dude
őstag
válasz scott_free #7251 üzenetére
Makita.
-
addikt
Makitám volt, most kék Bosch van, kb egy kategória
ezekkel egyikkel se tévedsz nagyot, bár a háromból én is a Makitát venném“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Tombi
őstag
hitachit vettem, hibátlan jól használható !
-
veterán
válasz scott_free #7374 üzenetére
Az akkutöltő az jó, nekem is ilyen van csak LIDL-s, de kb. tök ugyanaz. A dekopírt se mondanám rossznak, persze csak ha nem ipari méretekbe akarod használni.
A fogók viszont felejtősek. Kinpex Cobra fogóm van, néha nagyon igénybe van véve viszont a fogai még mindig hibátlanok, szerintem az fogó lesz amíg élek.
Ha viszont annyit nem akarsz fogókra költeni, akkor legalább egy Extol Premium fogókat vásároljál. Van nekem is belőle, nem mondanám rossznak őket de a Kinpex-től messze van.iPhone 13 Pro Max
-
sanzi89
addikt
válasz scott_free #7374 üzenetére
A fogók kukába valók, tapasztalat...
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
kisfer
aktív tag
válasz scott_free #7410 üzenetére
Köszi szépen!
Azt vettem meg,eddig meg vagyok vele elégedve.Informatikai hálózattelepítő és üzemeltető és Számítástechnikai szoftverüzemeltető állást keres!
-
Findzs
addikt
válasz scott_free #8175 üzenetére
Vastagabb anyagmennyiség lecsiszolásához excentercsiszoló alkalmasabb.
De kisebb, szűkebb helyekre sarkokba nem fér be kialakítása miatt.
[link]Vannak még a rezgőcsiszolók amelyek kevesebb anyagmennyig eltávolítására jók finomabb csiszoláshoz. Vannak olyan típusai amelyek úgy vannak kiképezve, hogy sarkokban nehezen hozzáférhető helyeken is jól használhatóak.
[link] [link]
Az a Lux-Tools is jó választás de ilyen gépek a Lidlben és az Aldiban olcsóbbak szoktak lenni 3 év garral. Esetenként erősebb motorral.
Viszont a Lux-Tools -hoz mindig fogsz kapni csiszolópapírt az Obiban míg a fűszerboltosokhoz vadászni kell mikor van akcióban.Vagy azt csinálod amit én, hogy megveszed a tépőzáras csiszolópapírt méterre, beszerzel egy olyan méretű lyukasztót amilyen a talpon a porelszíváshoz kell és magadnak kivágod amilyen papír kell.
Ha nagyobb vastagságú és régi, makacs a festékréteg és jól hozzáférhető helyen van akkor meg jöhet a sarokcsiszoló megfelelő tépőzáras koronggal és papírral.
Azt a CMI -t én hanyagolnám.
[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
válasz scott_free #8179 üzenetére
Ha kertes házban laksz és szeretsz barkácsolni akkor véleményem szerint megéri egy jobb gép. Mert ha fából csinálsz valamit szinte biztos, hogy csiszolni is kell majd.
Illetve a fából készült dolgokat át is kell majd festeni előbb utóbb.Az Einhell azért tűnik jobbnak mint a Lux-tools mert az orr kiképzése miatt praktikusabb lehet.
A Metabo viszont erősebb gép mint a Ryobi de nehezen hozzáférhető helyen nem olyan jól használható.De találtam egy jó gépet ami erős és praktikus és megfelelő minőségű megfizethető áron
Extol Premium 220W: [link]
Ezt a gépet én is szívesen megvenném. Van már Extol Prémium gépem és évek alatt sem okozott csalódást.
Ha regisztrálod +1 év gart kapsz. [link]"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz scott_free #8183 üzenetére
Szívesen!
Azért majd beszámolsz milyen gépet vettél és, hogy hogy vált be?canniball:
Szerencsére a nagyobb gyártók gondolnak erre pl. Makitának is van ilyen: [link] vagy a Dremelnek is: [link]"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
válasz scott_free #8209 üzenetére
Ez sok mindentől függ.
Az, hogy milyen finomságú papír legyen a felület minőségén múlik és, hogy mivel lesz felület kezelve.
Festék lecsiszolásánál érdemes durvával kezdeni mondjuk 60 asal. Aztán ha már a nagyja lejött a lecsiszolandó anyagnak lehet váltani 80 -asra és legvégül mondjuk 120 asra. De az is lehet, hogy a 80 asal szépen lehet haladni és akkor nem kell a 60.
Persze ha zománc festéket csiszolsz fel és az is kerül vissza a felületre felesleges a 120 as a végére. És hiába géppel dolgozom azért a végén mindig át megyek rajta szálirányban kézzel is.
Elég sok felületkezelő anyag igényli a több rétegszámot és az első réteg száradása után érdemes kézzel finoman átcsiszolni egy használt 80 as vagy 120 papírral, hogy a száradás közben felálló apró farostokat leszedjük. Így simább, egyenletesebb lesz a felület.
Azt, hogy meddig tart megint nehéz megmondani. Ha valamilyen vékonyabb festéket csiszolsz tovább tart a papír is mert nem megy olyan gyorsan tele. Meg függ attól milyen minőségű a használt papír-vászon. A gagyik pár perc után elvesztik a csiszolószemcsék jelentős részét és így gyorsan 120 as lehet egy 80 as papírból.Én legtöbbet 80 asat használok. Érdemes beszerezni 60, 80, 120 finomságokban.
Gondolni kell rá, hogy ezek fogyóeszközök szóval érdemes 10 db -ot mindegyikből és akkor elég egy darabig.
Remélem tudtam segíteni.Jó munkát!
[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
válasz scott_free #8238 üzenetére
Ennyi pénzért ajándék és a 160w se kevés ebben a kategóriában.
Vedd meg bátran. Meg papírt is hozzá[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
Mit szeretnél csiszolni? Rezgőcsiszoló a legkevésbé termelékeny.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
zoltan.bagi
csendes tag
3 év garival!
Nekem 2 Obi lowcost-os rezgőcsiszoló ment tönkre gari (1 év) után 1-2 hónappal. Utána Black&Decker-t vettem, szintén 2 éves gari után nem sokkal vége lett.
Abszolút barkács használat mellett, szinte újszerű állapotban mindegyik. (Évente 1-2 ajtócsiszolás kb)
Szétszedve katasztrofális minőség a párezres. Egyikben konkrétan fellazult a tekercs, beleért a forgórészbe, ami elnyírta... Másikban meggörbült a tengely, beleért a forgórész a vasmagba, át sem fordult. Black&Decker megy még, de a ventillátor a tengelyen "megolvadt", lecsúszott és beleér a házba... (ezt használtam talán a legtöbbet, de közel sem ipari szinten) Vicc.
Parkside talán egy fokkal igényesebb kivitel. -
Winner_hun
titán
válasz scott_free #8245 üzenetére
Nem venném meg hozzá. Nagyon lassan lennél kész vele. Szalagcsiszolóval sokkal jobban jársz. Esetleg excentercsiszoló, de ha az olcsóbb, ráz, akkor gyorsan el fog fáradni a kezed.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
csapee
őstag
-
emre
veterán
válasz scott_free #8263 üzenetére
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
addikt
válasz scott_free #8276 üzenetére
1 szavazat a Wiha-ra
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
pilu85
őstag
válasz scott_free #10370 üzenetére
Én most vettem egy 830/2,9j-os hikokit 42 ért, de ha ezt megláttam volna ennyiért, akkor ezt vettem volna.
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
szaszyka
senior tag
Szia. Ezt vettem kb 1 hónapja én is, ugyaninnen. Szerintem qrva jó kis gép! 3 év Bosch gari simán megy rá!
Egyébként az újabb verzióját, a gbh240-et fogják küldeni, de gyakorlatilag ugyanaz mindkettő.[ Szerkesztve ]
Lenovo Thinkpad X220 :D
-
jeni
félisten
válasz scott_free #10374 üzenetére
tudtommal minden ipari gépre 3 év gari van.
árban tényleg az a legolcsóbb minőségi márkák közt. -
addikt
ilyenem van, ház körül tökéletes, én már felvertem vele a teraszt is (cirka 35nm járólap)
szerintem jó választás, én megint megvenném“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
jeriko2
tag
válasz scott_free #10591 üzenetére
"a lidlis ágaprító az mennyire ajánlott 49-ért?"
Nekem hasonló van, de Einhell, használtan vettem és már 8 éve nyüstölöm, 2 hatalmas fát aprítottam fel vele, meg rengeteg egyéb ágat, de még élezni sem kellett. Viszont nem túl gyors. A lágy zöld részeket nem szereti annyira (hajlamos eltömődni). Egyébként rengeteg gyártónak van szinte tök ugyanolyan gépe ebből a lidl-ös a legolcsóbb és 3 év gari se rossz.
Itt rendesen megkínozzák, és a beállításáról is mutat hasznosat: https://www.youtube.com/watch?v=Ed0Mdvv9b1M
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- További aktív témák...