Új hozzászólás Aktív témák

  • Bad Pritt

    nagyúr

    válasz Yodamest #3269 üzenetére

    Szóval ha van egy lista 6 címmel és abból valami az utolsó helyre kerül az azt jelenti, hogy szar? Lehet, hogy számára a DS2 egy fasza játék, a többi még faszább, az Elden Ring meg szimplán csak jó. Az objektív értékrend addig ér valamit, amíg a játékélmény felül nem írja.

    Hogy elemzed objektívan a bossokat, pláne összevetve más játékok bossaival? Mégiscsak egy központi, fontos eleme a játéknak.
    Hogyan fogod fel a tucatszor újrahasznosított mobokat meg bossokat? A játék kétharmadát követően asszem 6, azaz hat darab új ellenféltípus lesz, amikkel korábban még nem találkozhattál. Persilnek pl. belefér, nekem nem, melyikünknek van igaza?
    Hogyan osztályozod a repetitív open world dizájnt? Minden dungeon ugyanolyan, mindben ugyanazt csinálod és van belőlük vagy 50. Neked lehet belefér, de objektíven ez egy jó open world? A felfedezés etalon, tanítani való, viszont ez csak egy része egy nyílt világnak, a mit fedezel fel legalább ennyire fontos lenne.
    Hogyan értékeled a zenéjét? 5 év múlva emlékszel-e belőle valamire? A főmenü tuti megmarad, hisz milliószor hallhatjuk és tényleg jó, de a többi? Ha most azt mondom, Abyss Watchers, akkor szerintem sokaknak a fejében el fog indulni egy bizonyos dallam és nem ez az egyetlen.

    Persze, valamit lehet objektívan szemlélni, grafika (jó), effektek (nagyon jó, a tűz kifejezetten), UI (folyamatos fejlődés látszik DS1 óta, letisztult, könnyen használható, az inventory osztályozása külön plusz pont), meg az optimalizáció milyen (na ez szar, még konzolon is megröccen sokszor), de minden más felfogás kérdése.

    (Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy elég nehéz úgy érvelni, hogy nem tapasztaltad még meg, amit pl. én kifogásolok a játékkal kapcsolatban és ami miatt én gyengébbnek éltem meg, mint a DS1, DS3, BB kombót. Emlékszem, a sorozatos topikban te is szóltál valakinek, mikor beírta, hogy két rész után kukázná az Arcane-t, hogy ne tegye, mert utána indul be igazán. Na most ugyanez zajlik le, csak fordítva, később fog beindulni a lejtmenet és az az igazi problem. :D)

    [ Szerkesztve ]

    Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

Új hozzászólás Aktív témák