Új hozzászólás Aktív témák

  • Bocsek

    aktív tag

    Figyelem mindenkinek!
    Sajna előbb cselekedtem és utána olvastam csak gúúgülön, megrendeltem HK-ból és kínából 6db 16GB-os noname pendriveot, egy kamu Sony Memory Stick Pro Duo 16GB-os kártyát, valamint egy 16GB-os ipod mini klónt. Befürödtem rendesen, ugyanis mindegyik akkora kamu, mint amit itthon a politikusaink összehordanak! Megérkeztek, és azt vettem észre hogy x GB adat rámásolása után nem olvashatók vissza az adatok, ezután jött a google, és ott találtam hogy most nagy divatja van, hogy 1,2,4 esetleg 8GB-os pendriveokat árulnak 16GB-osként. Mindezt úgy érik el hogy átfleshelik a pendriveokat, így a rendszer 16GB-osnak látja, de amint az eredeti méretnél több adatot írsz rá, az gyakorlatilag felülírja a régi adatot, pontosabban tönkreteszi. Kicsit bepipultam és mindegyiknek visszaírtam a következőt: Ez egy kamu pendrive, használhatatlan, kérem fizesse vissza a pénzem, különben jelentem az ebay-nek hogy hamis termékeket árul, valamint a paypalnak és az ügyvédemen keresztül nemzetközi feljelentést teszek!
    Most úgy áll a mérleg hogy mindegyik árát visszakapom, összesen 1db pendriveot és a Sony memkártyát kellett visszaküldenem, azokból is a pendrivenak a visszaküldési árának a felét kifizeti az eladó, de persze nem voltam hülye és a postaköltség felének neki a teljes árat írtam meg. Ha ő szórakozik velem, akkor én is vele. 5 pendrive árát úgy visszakaptam hogy nem is kell őket visszaküldenem, az MP3 lejátszó árának pedig a felét visszakaptam, az végülis használható ha nem másolok rá 2GB-nál több zenét. Ha a két visszaküldött termék árát visszakapom akkor szerencsésnek mondhatom magam. Most valahogy a pendriveokat próbálom úgy megcsinálni hogy legalább az eredeti méretükben lehessen használni eddig egyet sikerült is megoldanom.
    Mindenesetre mindenki legyen óvatos! És ha ilyen kamu sz*rt kap, akkor írjon vissza az eladónak, de csak keményen. Volt amelyik nem válaszolt az emailemre, majd adtam neki egy elég frankó negatív feedback-et, utána válaszolt, és mégegyszer felvilágosítottam hogy ha nem fizeti vissza az árát akkor feljelentem. Már vissza is utalta a pénzem. Ja, és majd mindegyiket más árustól vettem, volt köztük nem egy powerseller több ezres pozitív feedback-kel, és elég meglepő hogy az utalta vissza elsőként a pénzem akinek a legkevesebb (23) feedbackje volt. Majd írok egy logoutos blogot is erről az egész kalamajkáról, illetve egy segédletet hogy hogyan lehet visszaállítani egy pendrive-ot eredeti kapacitására, de addig nem írom meg míg nem sikerült mindet megcsinálnom.
    Szóval szemetek nyitva legyen!
    (google-ben: "fake flash drive")

Új hozzászólás Aktív témák