Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hali.papa
csendes tag
Köszi az infót.
Úgy látom akkor ebbe a dologba alaposan bele kell magamat ásnom, igazából szeretném tisztán csinálni rizikó mentesen, cégem van rá ez nem jelent problémát meg céges bankszámla is. Igazából ezeket az adózási dolgokat kell jobban lecsekkolnom. Azért is gondolkozok a business acc-ban mert egyes tételek értéke eléri a $1000-t is akár, és ilyen tételeket már csak cégként tudod eladni hivatalosan és tisztán eladni mert számla köteles ha Amerikába kell postáznod. Pl.: ez a 2 tétel pont ilyen volt. Azért is érdekes kérdés mert ha kell VAT szám akkor kell a kulcs is hozzá, mármint mérték százalékban, de ha outside megy ki Európából akkor ott vám van már nem áfa ... akkor már a számlán fel kell tüntetni hogy (Outside the Scope of VAT), ilyen esetben nekem valyon business acc.-al kell -e majd utána valamit fizetnem + tételt vagy sem...mert a vámot mindenki a saját országába fizeti a vásárlások után. A paypal az még kérdéses utána járok majd. -
Crockett75
csendes tag
-
-
Topikgazda
válasz Crockett75 #63302 üzenetére
Nem kötelező az eladónak igénybe venni, ez az ő választásuk, az eBay biztosít egy eladói szempontból biztonságos és kényelmes szállítási lehetőséget.
Az eladót szidd a "lustasága" miatt, nem akar postára menni, kényelmesebb a címke nyomtatás, mint kézzel ráírniha EU-n kívüli lenne a vevő nem akar a vámos dolgokkal bajlódni.[ Szerkesztve ]
-
Csigger
őstag
Kezdem osztani a véleményed. Azért majd 5000Ftért kicsit többet vártam egy EU tagországbeli Shipping cégtől, aki gondolom nem kevés csomagot kezelnek egy nap alatt...
Hogy 3 naponta jön kb vmi frissítés ennyi pénzért az nonszensz, ha a kb 300 Ftos postaköltségű csomagom Kínából több tracking ponttal kb 2 hét alatt ideér akkor ez a szolgáltatás egy nagy nulla ahhoz képest. Többet sose rendelek GSP-n belül.[ Szerkesztve ]
Apple and Android user
-
Crockett75
csendes tag
Az eladónak joga,hogy úgy küldi,ahogyan ő akarja,ezzel nem tudok mit kezdeni.Én a céget szidom,talán jogosan,hogy a pénzemért gyakorlatilag sima levél küldemény érkezési idejének megfelelő időintervallumban dolgoznak.És azt írja,hogy ez az elsőbbségi nemzetközi posta...
A megfelelő helyen meg fogom írni az Ebaynek vagy ha van a GSP-nek címe,hogy nagyon nem vagyok megelégedve a szolgáltatásukkal.Ja,és ha mozdul a csomag,akkor hol az email-re jön értesítés,hol a spamek közé,amit szintén nem értek. -
Csigger
őstag
válasz Crockett75 #63306 üzenetére
Ha megtaláltad, hogy hova lehet írni oszd meg velünk lécci, mert én is fogok neki írni és nem leszek kedves.
Apple and Android user
-
Topikgazda
válasz Crockett75 #63306 üzenetére
Igazad van, de ugye nem posta a szállító legtöbb esetben, így hiába olvasod elsőbbségi nemzetközi posta. nem vonatkozik a garantált időtartam erre a szállításra.
Bár ez csak annyi hogy elsőbbségi nemzetközi szállítás -International Priority Shipping-, ez így bármi lehet. És itt a figyelmeztetés is, hogy csúcsidőben változhat az idő: Delivery times may vary, especially during peak periods.
Lehet írni, de az eBay sem tudja befolyásolni szerintem, mit tennének?[ Szerkesztve ]
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Rendeltem Kínából és a Tracking number szerint a magyar posta honlapján ezt látom
"2016.09.13
19:42
Küldemény információ:
Belföldi feldolgozásra továbbítva – Forwarded for domestic sorting "Ma már meg kellett volna kapnom nem ? A helyi postán érdeklődhetek személyesen vagy van valami központi telefonszám ahol hívhatom őket? Vagy ilyenkor már a helyi postát kellene hívnom ? Ha hívom őket akkor a TN számot fogja kérni ?
[ Szerkesztve ]
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
-
rsa4c
csendes tag
Sziasztok!
Egy vásárlásommal úgy esett, hogy az eladó az előtt refund-ot adott, mielőtt értékeltem volna a tranzakciót. Belépéskor ez az áru immár "unpaid item"-ként fogadott. Én leadtam az értékelést, de ekkor a rendszer már nem kérdezte, hogy időben megjött-e az áru. Az értékelés leadása nem változtatott az "unpaid" besoroláson. Kell-e emiatt aggódnom?
-
pvt.peter
őstag
Hali,
Vki találkozott már az alábbi hibaüzenettel amikor egy üzenetet próbál megnyitni az "All messages" -ből?
"Sorry! There has been an error retrieving your message from the server."
Kb. már 3-4 napja ilyen.
A többi üzenetet helyesen betölti az eBay.
Ez számomra csak azért problémás mert épp olyan üzenetszálra dob hibát amin keresztül a visszatérítést beszéltem volna meg az eladóval ...[ Szerkesztve ]
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
Topikgazda
válasz pvt.peter #63321 üzenetére
Igen.
PP Öf-ből:
Válasz: 3-5 banki munkanap, ha az 5. napon sincs a bankkártyához tartozó számlán, hívni kell a bankot.
A visszatérítés –refund- ahonnan indult a pénz, oda fog visszakerülni. Ha az egyenlegről, akkor oda, ha bankkártyáról, akkor a kártyához tartozó bankszámlára.[ Szerkesztve ]
-
Csigger
őstag
Dobpergés, megjött a csomag. De persze Tracking az nuku, még 13-i az utolsó és azóta semmit nem kaptam! Írni fogok nekik, hogy ez ennyi pénzért ultra gáz! Egy csomagom egy nappal korábban rendeltem meg Kínából és egy nappal a UK csomag előtt meg is jött.
Apple and Android user
-
Krissz80
senior tag
Sziasztok!
Rendeltem egy tabletet Andliából, de nem azt kaptam amit vettem.
Jeleztem, az eladó elfogadta, és most vissza kellene küldenem az Ebay Global Shipping Programon keresztül.Hogyan tudom én ezt megtenni?
Köszi előre is.
-
cbmfan
őstag
tud valaki oroszul? ezt az üzenetet kaptam egy tegnap regisztrált nullástól:
"Я делаю вам разумное предложение принять вас к этой теме, пожалуйста, написать сообщение и платить много денег на бесплатный транспорт, потому что это является обязательным для меня.."
google translate érthetetlen katyvaszra fordítja. biztos ami biztos ment tiltólistára
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Az ebay-en két szállítási címem van megadva. Valahogy meglehet azt nézni hogy melyik címemre kértem az adott termék szállítását ?
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
-
-
Topikgazda
válasz somnia #63342 üzenetére
Értem, ez csak rosszul adta meg a szállítási költség opciót, mert kezdő lehet és nem tudja paraméterezni a com szállítási lehetőségeket, de az összeg az sok. Kérdezz rá, hogy tényleg ennyiért akarja a cseh postával ide küldeni? Ez úgy duplája az igazi postának, ha csehből küldi.
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Az történt, hogy a rendelésem a 40. napon megérkezett, viszont az eladótól már kaptam refund-ot. Hogyan tudnám neki a legegyszerűbben visszafizetni a pénzt? Köszönöm
-
pimmi
senior tag
sziasztok, rendeltem egy palackot angliából, azért onnan mert 26.- ára kellene, és ő ezt a szállítást igérte Estimated delivery Sep 16, 2016 - Sep 21, 2016, kínai is árulta a harmadáért, de angol csak ez az 1 eladó, direkt a szállítási idő miatt rendeltem tőle, viszont a cucc még nincs postázva, tehetek valamit?, a rendelést nem mondanám vissza mert azért a kínai szerintem nem egésszen ilyen. kárpótlás vagy akármi? köszi
-
poli27
veterán
válasz thomasvold #63345 üzenetére
írsz neki küldjön egy díjbekérőt a paypalodra pl...
-
pvt.peter
őstag
válasz thomasvold #63345 üzenetére
Explicit kerte, hogy fizesd vissza?
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs