Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daywalker
addikt
válasz pumi1980 #43901 üzenetére
Szerintem valamiért usa-ba való szállítást vesz alapból (gondolom .com oldal miatt), mert oda van 0,99..de ne azt nézd. Nálam is rendszeresen csinálja, hogy egyes oldalakon local (.com-on usa, .uk meg UK) szállítást listáz, a németen meg érdekes módon meg tudja jegyezni, hogy ungarn.
A Shipping és payments menüben beállítod h Hungary és ami ott van az a lényeg, minden más figyelmen kívül hagyható."A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
pumi1980
tag
V/
DaywalkerKöszönöm a válaszokat!
-
thomasa
senior tag
Szerintetek Nyissak caset?
Rendeltem egy pólót egy Angliai cégtől ebayen. Az estimated shipping time ma jár le, 10 nap volt megadva, de még nem érkezett meg, tracking nélküli. Már gyanítom, hogy Kínából küldik, csak az eladó hibásan tüntette fel (item location England), ezért megtévesztett, mert így nem tudom odaadni testvéremnek ajándékba a hétvégén. Pont azért rendeltem onnan, hogy időben megjöjjön, ne egy hónap múlva -
parkr
őstag
Van valakinek tapasztalata notebook aksi rendeléssel?
Egy kb. 27 euró értékűt ha rendelek kínából, tutira fizetni kell az áfát, vagy van rá esély hogy simán megkapom? -
-
Topikgazda
Eddig amiket vásároltam 30$ felett volt az áruk és a vételárat fizettem, mást nem.
(#43912) Degeczi Nem igaz az aksi nem szállítása, a múlt héten jött meg a Dellhez az aksim, 14 nap után, múlt hónapban pedig egy másik notihoz 24 nap volt a szállítási idő.
Nincs szállítási korlátozás. A 2010-es repülőgép lezuhanás sem bizonyították rá az aksikra, nem kínai gép volt és a raktérben keletkezett tűz miatt zuhant le Dunaiban egy gép, ami aksikat is szállított, meg mást.[ Szerkesztve ]
-
parkr
őstag
Kösz mindenkinek!
Végülis annyira nem sürgős, akkor bepróbálom. -
Degeczi
nagyúr
Kicsit legalább nézz utána ilyen laza "nem igaz" kijelentések előtt!
Annyira "nincs szállítási korlátozás", h egy rakás helyen kinn van konkrét figyelmeztetés erre (csak egy példa a hongkongi posta oldala, de pl. a szingapúri is kimondottan tiltja)
Az, h neked megjött, még sehol nem érvényteleníti ezt: vagy átcsúszott, vagy olyan szolgáltató hozta, amelyik vagy nem vezette be még ezt a korlátozást, vagy kevésbé szigorúan ellenőrzi - de ettől még a probléma létezik!
A katasztrófát szenvedett gép vizsgálata pedig arra az eredményre jutott, h "meglehetős bizonyossággal állíthatón a lítium akkuk konténere okozta a tüzet"...
Azóta több másik vizsgálat is hasonló kockázatot állapított meg, ezért tiltotta le idővel egyre több szolgáltató a légi szállításról ezeket az akkukat.
-
Topikgazda
válasz Degeczi #43917 üzenetére
Mi köze van ennek az eBay-hez?
Az összes felsorolt helyről a kaptam már akkumulátort, semmi korlátozás nincs a szállításra, sőt már lehet használni a repülőgépeken a mobil eszközöket, amik pedig 98%-ban litiumos aksikat tartalmaznak.
2 nap alatt egy hajó sem ér ide, mert hogy ennyi volt a tényleges szállításHong Kong-i link: Elmagyarázza a gyengébbeknek, hogy hogyan lehet elküldeni az akkumulátorokat, a lényegi szöveg a képek alatt van.
De ha szerinted tilos, akkor miért írja, hogy zsákolva elviszik:
Senders of Bulk Air Mail Service are required to pay attention to the above matters and mail items containing articles with close resemblance with lithium battery should be posted in separate bags as far as possible.Singapuri link, Melyik országba mit tilos küldeni, az van ott. Ország neve és alatta a szabályok.
Az USA, a Royal Mail, a Sweden Post, Magyar Posta, az EMS stb. szállítja a litium aksikat, a MP kivételével repülővel is, ennyit a veszélyességről. Hidd el bőven utána néztem annak amit írok, és
ez nem igaz: A katasztrófát szenvedett gép vizsgálata pedig arra az eredményre jutott, h "meglehetős bizonyossággal állíthatón a lítium akkuk konténere okozta a tüzet"...Ha rákeresel a hivatalos jelentésre ott is azt írták, hogy nem biztos. Egyébként is egy teherszállító, akár milyen műszaki állapotú gép volt.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Szállításból kizárt dolgok Singapore Post:
The following cannot be shipped via postal service:
Explosives, poisons, radioactive material, compressed gas, corrosive, firearms, flammables and any item which by its nature can potentially cause damage to other items or expose regulatory and customs officers to injury;
Live goods, i.e. living animals and plants e.g. bees, leeches, silkworms, orchids and roses;
Narcotics and psychotropic substances;
Obscene or immoral articles/materials;
Coins, bank notes, currency notes, travellers' cheques; securities of any kind payable to bearer are to be sent via insured post only.
Platinum, gold or silver, precious stones; jewels, passports and other valuable articles.A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség honlapján olvasható néhány javaslat a szállításra, nem a NEM szállításra.
http://www.iata.org/whatwedo/cargo/dgr/Pages/lithium-batteries.aspx
http://www.icao.int/safety/DangerousGoods/Pages/technical-instructions.aspx
[ Szerkesztve ]
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Van köztetek olyan, aki május 5-6 körül rendelt sinceritytrading-től, és már megkapta?
-
Degeczi
nagyúr
(ha Kínából akkurendelés a kérdés, hogy a túróba ne lenne ez idetartozó?)
Ez vajon mit jelent a hongkongiaknál: "increasing number of air mail items detected to contain suspected dangerous articles, particularly lithium batteries. Hongkong Post (HKP) reiterated that the sending of air mail items (including Speedpost) that contain dangerous articles is prohibited. The air mail items containing dangerous articles would be rejected. Moreover, the senders will not be entitled to any postage refund and may be liable to prosecution."
(De ha tényleg ennyire nem menne az értelmezése: a hongkongi posta a veszélyessége miatt nem szállít légi úton lítiumakkut, ezért a feladót nem kártalanítja, de még vádat is emelhetnek ellene...)USA posta?
Ők tiltották ki először! Azóta csak annyit enyhítettek rajta, h készüléken belüli akku megengedett (hiszen különben pl. e-book olvasókat sem lehetne onnan légipostával megkapni)Svéd posta?
Ők még az akkuval szerelt készülékeket is a nem szállítható, veszélyes tárgyak között listázzák...Pl. itt is idéznek a légikatasztrófa vizsgálatából: "found “with reasonable certainty” that the fire which caused the crash originated in a cargo container which held thousands of lithium batteries" = elég egyértelmű megállapítás, h az akkuk konténere gyulladt ki - amihez semmi köze nem lenne, milyen állapotú a szállítógép (de mint a linken olvasható, nemsokkal a baleset előtt történt egy teljes műszaki átvizsgálása, és egyébként is egy alig 3 éves gépről volt szó - tehát még ebben is mellébeszélsz...)
-
Degeczi
nagyúr
Persze gondoltatam volna, h az angol Royal Mail-el is csak hasrabökve süketeltél, mert ők is tiltják a lítiumakkukat, csak készülékben lévőt engedélyeznek: "Batteries that are classed as dangerous goods by the latest edition of the International Civil Aviation Organization’s (ICAO) Technical Instructions are prohibited. This includes lithium ion/polymer/metal/alloy batteries sent in isolation or with equipment.
Lithium ion/polymer/metal/alloy batteries when sent contained in equipment such as a mobile phone or digital camera are allowed" -
Topikgazda
válasz Degeczi #43924 üzenetére
Akkor te vásárolj külföldről aksikat, nehogy miattad lezuhanjon valami.
Egyébként meg ez volt az eredeti kérdés:
"Egy kb. 27 euró értékűt ha rendelek kínából, tutira fizetni kell az áfát, vagy van rá esély hogy simán megkapom?"
Egyáltalán nem a szállítás érdekelte
De nem véletlenül utaltam a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetségre. Minden szállítható légi úton a javasolt szabályok betartásával és mindegyik postai szolgáltató szállítja is.
A WIKivel meg hagyjál, az mióta hiteles.
Az eset is 4 évvel ezelőtt volt, azóta történt némi változás a szállításban és az akksi technológiában.
Tanulságos egyébként hogy a lezuhanás után szerzett be a UPS 1800 db speciális konténert és teljes arcos oxigénmaszkot rendszeresítettek a pilótáknak, hogy a füst ellenére lássanak!!, meg kapjanak levegőt, mert csak központi levegő ellátás volt.
Szarul szállították az árút és ezért zuhant le.
De a lényeg, hogy nem akarok én veled vitába szállni, a 322 oldalas doksiban minden le van írva, volt a raktérben akksi és volt egyéb gyúlékony anyag is. A gép műszaki állapotának információját hol találtad?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Degeczi #43924 üzenetére
Angliából is vettem notebook aksit, szó nélkül itt volt 6 nap alatt Air Mail-ként.
Ma Kínából vettem meg egy 9 cellás Dell akksit, majd tájékoztatlak.
Le írom neked is, mert más is úgy állította be itt, hogy nem az igazat írom, ha írok valamit, akkor azt nem hallomásból, hasra ütésből, süketelésből írom.Rosszul jelölted ki: ez lemaradt: sent in isolation or with equipment. Szóval nincs tiltás.
Meg ne fárasszál már:
International restricted goods - personal customers
Restricted item* 3. sora.
Each package must contain no more than four cells or two batteries installed in equipment. The maximum net quantity of cells or batteries is 5kg per package. Watt-hour rating must not exceed 20Wh per cell or 100Wh per battery. Each cell and battery must be of a type proven to meet the requirements of each test in the UN Manual of Tests and Criteria, Part III, section 38.3. Batteries are subject to these tests irrespective of whether the cells of which they are composed have been so tested.
Cells and batteries must be manufactured under a quality management programme as specified in the International Civil Aviation Organization’s Technical Instructions for the Safe Transport of Dangerous Goods by Air. Cells or batteries that are defective for safety reasons, or that have been damaged, are forbidden. Any person preparing or offering cells or batteries with or in equipment for transport must receive adequate instruction on the requirements commensurate with their responsibilities. Cells and batteries must be protected against short circuit.
The equipment containing cells or batteries must be packed in strong rigid packaging and must be secured against movement within the outer packaging and packed to prevent accidental activation. The sender’s name and return address must be clearly visible on the outer packaging.
Lithium ion/polymer batteries sent in isolation or sent with but not contained in equipment are prohibited
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
Vagy direkt trollkodsz, vagy egészen alapvető angol szövegértelmezési problémáról van szó...
A "Batteries (...) are prohibited. This includes lithium ion/polymer/metal/alloy batteries sent in isolation or with equipment" uis azt jelenti, h "a különálló, vagy készülék mellett küldött akkuk tiltottak" - nem pedig azt, h "nincs tiltás"...
A "restricted items 3. sora" amit alább idéztél, előtt van egy fejléc is, mire vonatkozik: "Batteries - lithium ion/polymer batteries contained in equipment" - tehát a készülékben lévőkre, amik nem tiltottak, mint írtam is...
Másrészt vedd már észre, milyen szánalmas erőlködés, amivel a posták tájékoztatásait (a légibalesetek szakértőinek véleményét aztán pláne...) akarod meghazudtolni, pusztán azért, mert a saját csomagjaid megérkeztek!
Pontosan ugyanaz, mintha mondjuk a vámolás létezését tagadnád azért, mert simán átcsúsztak a csomagjaid... -
faresz5
senior tag
válasz Degeczi #43928 üzenetére
Tények:
Elég sok webshop nem szállít aksikat elemeket sem(szinte semmit) hozzánk, viszont egyes webshopok meg szállítanak,(tapasztalat, plusz rákérdeztem) és meg is jönnek a rendelt aksik,elemek. Csak nem mindegy.hogy milyen postával küldik. De azt nagyon jól tudják a kinai barátaink, és csak olyan postával küldik ami nem fordítja vissza a csomagot.
Tehát mindkettőtöknek igaza van, és mindketten ugyanazt mondjátok, az igazság egyik és másik felét. Szóval kár ezen összeveszni és személyeskedni. -
Topikgazda
válasz Degeczi #43928 üzenetére
Jellemző a felhasználó neved és te trollkodsz. Meg hazudozol kisapám te, nem én.
Én nem sértegettelek, te miért teszed? Ez vagy te?
Olvasd el:
AIR ACCIDENT INVESTIGATION SECTOR
Boeing 747-44AF
N571UP
Dubai
United Arab Emirates
03 September 2010
[link]Szerintük a 4R és 4L szekcióban keletkezett tűz, a rakomány listán rajta van mi volt ott, a tengerészeti rádiók üzemképesen voltak ott, a notebook aksik meg nem üzemképesen. Ha már tűz van, akkor ami tud az fel is robban, ezért nem tudták konkrétan beazonosítani. Meg sokat foglalkoztak oxigén ellátó rendszerrel, meg a szénmonoxidon kívül alkoholt is találtak a főpilótában.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
Ha kicsit olvasnál vissza, ezt már linkeltem...
Te viszont nyilvánvalóban bele sem néztél, hiszen ebben írják azt is, h "az akármilyen állapotú gép lehetett" mellébeszéléseddel ellentétben egy szinte új, alig 3 éves repülőgépről volt szó, és mégegyszer: "a tűz kellő biztonsággal kijelenthető, h a lítium akkukat tartalmazó konténerből indult ki"
Kész, ennyi a lényeg (hogy a kapitány vérében mit találtak, már csak azért is lényegtelen, mert addigra nem ő vezette a gépet: már jóval hamarabb füstmérgezést kapott amikor oxigénpalackért indult), a tűz rongálta meg az irányítórendszert ami a végső lezuhanáshoz vezetett, de már előtte sem láttak szinte semmit a füsttől.Mivel ezt a vizsgálati eredményt tavaly nyáron közölték, ezért döntött ősszel több posta is úgy, h légi úton inkább nem szállítanak ilyesmit (szemben azzal a magabiztos állításoddal, h "nem igaz, nincs ilyen korlátozás")
És ugyan milyen sértegetést követtem volna el (hazudozásról nem is beszélve)?
Alább olvasható, egyszerű angol mondatokat értelmeztél teljesen félre, pontosan az ellenkezőjükre: vagy szándékosan, vagy nyelvtudási hiányosságból - más ok nem lehet, ez egyszerű ténymegállapítás. -
zoziju
csendes tag
Sziasztok, tanácsot szeretnék kéni tőletek,
Angoltól ütöttem le terméket, úgy hogy csak helyi szállítás volt feltüntetve. Csomagfutárral akarom hazahozatni, de hiába írom át a címemet az UK.-s címre, nem engedi kifizetni, és a következő üzenetet adja: "
One or more of the items below cannot be purchased because the seller has not specified shipping costs to the location selected."Mi a megoldás erre? köszönöm a segítséget!
zoziju.
-
bul07
nagyúr
Na én tutira mentem
Új jelszó, paypal, ebay, meg az e-mailhez is
Bár eddig se egyeztekAzt viszont nem tudom hogy máshol volt e használva
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
zoziju
csendes tag
válasz thomasa #43934 üzenetére
Szia, köszönöm a válaszod, azt írja hogy küldött és hogy az üzeneteim között meg kell találjam, de én ott ilyesmit nem találok. Csak azt nem értem, hogy Uk.ba ingyen postázza, de én hiába írok de angol címet így sem enged tovább a fizetéshez.
Amúgy a invoice-t autómatikusan a rendszer kapná, vagy én, és nekem kell intéznem vele valamit?Köszönöm a választ
zoziju.
-
fardem
aktív tag
válasz zoziju #43935 üzenetére
az eladó elég balfasz.
azért nem tudsz fizetni, mert a regisztrált címed nem angol. így az eladónak küldeni kell postaköltséget ami az invoice az ebay felületén belül. ez nem üzenet, hanem az eladott tételnél egy opció amire kattintva megadhatod a postaköltséget.
mondd neki hogy keressen az eladott árunál "send invoice" vagy ilyesmit, és írjon be 0-ás postát
-
ZoliBen
tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy szeretnék rendelni egy ipad air 32GB-os WIFI-s verziót az USA-ból, INNEN. Szerintetek erre még rájön vámolás is? Ha igen, akkor honnan érdemes venni?
Néha szomorú az ember, de néha NEM!
-
Degeczi
nagyúr
válasz ZoliBen #43938 üzenetére
150 alatt nem úsznád meg - annál már olcsóbban megkapod itthon...
ilyet csak EU-n belül érdemes rendelni, mert a vámon pontosan a telefonokra és táblagépekre vadásznak, szinte teljesen biztosan fönnakadaz egyetlen megkerülés, ha jár kinn ismerősöd aki kézipoggyászként be tudja hozni
-
NORBl
aktív tag
Ha hozzáadtam már a bankkártyámat a PayPal - hoz, de viszont most új kártyám lesz, új számmal, akkor az előzőt tudom törölni PayPal - ból, és az újat hozzáadni?
-
dabgergo
őstag
Tud vki olyan aBay-es vagy Amazonos eladót aki garantáltan eredeti Sandisk memóriakártyákat árul?
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Milyen egeret válasszak?
- Politika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Futás, futópályák
- BestBuy topik
- World of Tanks - MMO
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- iPhone 14 128GB Lila Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 92%/p3826
- minigép/ i5 6500T 35W/ Dell 3050 micro/ garancia/ ingyen foxpost
- Új Modell Apple Watch Ultra 2 49mm Black/2025.09.21 Apple Gar./p3825/
- Cisco SG200-50 smart switch - 48+2 portos Gigabites
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./p3824
Állásajánlatok