Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vasi89
addikt
megpróbáltam paypalon ezt a dispute dolgot, de ezt az üzenetet kaptam tőlük.
Status
This dispute closed because it was opened for more than 45 days after the transaction date or did not meet other filing criteria.
így van még valami esély arra hogy visszakapjam a pénzemet vagy teljesen veszve van a dolog?
-
bul07
nagyúr
válasz vasi89 #17601 üzenetére
Hátha tényleg régebben vetted mint 45 nap akkor már nemigen kapod vissza a pénzed
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
válasz vasi89 #17603 üzenetére
Mondjuk tehetsz egy próbát hogy írsz neki hogy nem jött termék és kéred vissza a pénzedet
Ha visszautalja akkor jó ha nem valami kifogással jöhet a negatív értékeléssel való "fenyegetés" ha ezután se kapod vissza akkor negatív értékelés és ennyi( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
salesboy
tag
válasz #59816064 #17599 üzenetére
Én úgy tudom hogy sokkal alacsonyabb összegnél is kell már ÁFÁT fizetni, mint 125font, de ennek utána járok.
Szerintem már 25€ felett kell fizetni, de ha úgy van ahogy Te mondod az nagyon jó lenne.
Biztos vagy ebben?Köszi
¤¤¤¤¤¤¤ " I think this is the beginning of a beautiful friendship. " ¤¤¤¤¤¤¤
-
Ayg0
senior tag
Üdv!
Vásárlás terén felületesen már ismerem az eBay-t (20+ üzlet), de eladással kapcsolatban még zéró tapasztalatom van. Most úgy alakult, hogy lenne mit elpasszolni (laptop), de totál süsü vagyok hozzá, ezért szeretnék egy fejtágítást kérni valaki tapasztalt ebayertől a buktatókról, hogyanokról, járulékos költségekről, hogy ne rohanjak fejjel a falnak.
Megköszönném ha akadna a témában egy segítőkész fórumtárs, esetleg privátban (is) kérdezhetnék tőle!
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
-
slippy
tag
maga az eladás menete nem egy bonyolult dolog.
összeszeded, hogy mit akarsz eladni. begyűjtöd róla a marketingszöveget, és szépen angolra lefordítod. aztán meg képeket csinálsz, stb.
utána ebay. eldöntöd, hogy csak 'helyi' szinten szeretnél maradni, vagy nemzetközi.ahol eredetileg regisztráltál (én pl co.uk) oda fog elsődlegesen kerülni a termék, és ha minden igaz ott is tudod csak elindítani a termék árulásának folyamatát.
első lépésként beírod a termék nagyjáboli kategóriáját. ezután ebay mutat párat, hogy szerinte melyikbe illik bele. ha megtalálta (általában összejön neki), akkor kiválasztod.
következő lépésként írsz egy címet (érdemes lényegre törőnek lenni)
termékleírásban bemutatod a terméket, a már lefordított összeszedett irománnyal.
képek. az első ingyen van, a többiért minimális összeget kell fizetni. csinálhatsz galériát, az is plusz összeg.
posta. itt tudod beállítani, hogy nemzetközi szinten is meg szeretnél e jelenni, vagy konkrétan melyik országokat szeretnéd megérinteni a termékeddel, kik azok, akikhez nem küldöd el.
az oldal alján látsz majd egy összeget, ami kikalkulálja neked a fizetendő költséget. persze erre még rá fog jönni az értékesítési jutalék is.
mindegyik ebay help részében van az eladásra vonatkozó segédlet, és költség lista.
röviden tömören ennyi
d[oO]b - Eladó dolgaim: http://href.hu/x/gq2h
-
-
Lesliegold
tag
Sziasztok,
Ha valamit már 20 napja feladtak Kínából és még mindíg csak a Célországba elküldve látszik, akkor hol kezdjem a keresést? Ad valaki egy telefonszámot? Lehet az a baj, hogy 16 db pörgettyűt rendeltem egyszerre? Összesen 10.500Ft értékű rendelés volt, lehet fennakadt a vámon? De akkor miért nem keresnek? Karácsonyra szétment volna a családban ráadásul így 50%-os áron volt, mintha csak 4-et rendelek...Mi lesz ebből a tanulság? Köszi a segítséget előre is...
Xiaomi Redmi 3
-
slippy
tag
válasz Lesliegold #17612 üzenetére
20nap az semmi, főleg karácsonyi időszakban. persze érdemes lehet rákérdezni az eladónál is, hogy tudna e infót mondani, hogy merre jár a cucc.
a tracking infó meg nagyon gyakran előfordul, hogy kissé le van maradva. pl volt olyan, hogy egy termék már ezer éve megérkezett, de a tracking infóban az volt, hogy még a két ország között van valahol.d[oO]b - Eladó dolgaim: http://href.hu/x/gq2h
-
Lesliegold
tag
-
Meli009
csendes tag
szerintetek mikorra várhatom a csomagot(EMS postázás):
http://kepfeltoltes.hu/111221/ems_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
Meli009
csendes tag
és ezez is EMS,de már mindkét csomagot nagyon várom)
http://kepfeltoltes.hu/111221/ems2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
esetleg nincs olyan oldal ahol rendesen frissítik? vagy ilyen lassú az EMS?
-
-
bul07
nagyúr
válasz Winetu #17618 üzenetére
Ha jól értem amit írtál(mert ez is kihívás) 21nap után kérni kell az eladótól a refund-ot
De miért?
Magyarországba átlagosan szerintem 18-25 napra jönnek meg a rendelt dolgok HK-ból , ha vám van akkor meg még + idő
Így 21 napnál refundot kérni nem megalapozott[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
malisonX
aktív tag
Sziasztok! December 6-án rendeltem az USÁ-ból notebook tartozékokat kb. 10k értékben. First-Class Mail-ként küldték, ragszáma: LN215280404US Az mennyire természetes, hogy azóta nem változott a státusza? Az utolsó bejegyzés: Processed through USPS Sort Facility Köszi!
Közben eszembe jutott, hogy egy másik csomaggal is problémám lenne, ez egy kábel, Hong Kongból lett rendelve november 14-én. Írtam tegnap az eladónak, hogy nem jött meg, küldheti vissza a zsét. Megírta, hogy karácsony miatt akár 5 hét is lehet a postázási idő, de van 2 lehetőségem.
1. Visszaadja a pénzt, amit majd később visszautalhatok neki
2. We can immediately re-ship you another new Xilinx LPT Parallel Cable III within 24 hours via registered airmail with tracking number, please don't worry, we will cover all the cost.A második lehetőséget nem teljesen értem. Küld még egy kábelt ragszámmal tök ingyen és nem kell semmit fizetnem? Vagy majd ha megjön mind2, akkor egyiknek a visszafele postáját állni fogja?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A 21 nap még korai, 30 napnál írsz neki egy levelet hogy hol a csomag, erre ő vissza ír majd hogy ne aggódj, úton van, várj még egy hetet. Te vársz egy hetet, de a csomag még mindig nincs itt. Írsz neki még egy levelet, de már beleírod hogy fizesse vissza a pénzt (full refund)!
Azt válaszolja majd hogy:
1. Ok, rednben visszautalja
2.. Várj még egy hetet...Ha a 2. eset áll fent, akkor írsz neki megint egy levelet hogy azonnal fizesse vissza a pénzt, különben adsz neki egy negatívot és elinditod a Disputét, (Valamint feljelented őt a Kínai SS-nél ) Álltalában ilyenkor az esetek túlnyomó többségében vissza utalják a pénzt.
Ha még most sem, akkor jöhet a Dispute.
Én így csinálom, nem szabad heteket várni rá, úgy hogy közben szinte családtagnak számit mert annyit leveleztek Egyszer vársz egy hetet max. utána pedig...[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz #59816064 #17621 üzenetére
Ha nem lettem volna világos én is azt írtam hogy a 21nap korai
Én úgy szoktam vagyis az utolsó pár esetbe ezt írtam az eladóknak:
Hi
I did not get , the product(34 day)
The refund, I want to
thanksVagy egyből visszatérít vagy még egy kör levélváltás, viszont szombat vasárnap nincs ügyintézés náluk, mert nem dolgoznak, én így vettem észre
-
netseft
aktív tag
Ezt az angol
nyelvűszavakból álló szöveget nehogy bárki is mintának tekintse és elküldje ebben a formában. Ilyet még a fordítógépek se produkálnak...
Komolyan sírok milyen állapotok vannak ebben a topicban, bár sokan még magyarul sem tudnak...[ Szerkesztve ]
Eladó termékeim: https://tinyurl.com/sefteles
-
bul07
nagyúr
válasz netseft #17626 üzenetére
Na jó Google fordító produkálta nekem ennyi az angol tudásom sajna
És ne hidd hogy Kínában sok esetbe nem fordítóval olvassák[ Szerkesztve ]
-
RockHaRD
addikt
válasz LuckyL #17629 üzenetére
elírtam, bocsánat, nem külföldöt akartam, hanem Kínát
franciákról nem beszélnék. Abban a hitben vannak, hogy a francia világnyelv, és nem hajlandóak angolt tanulni (legalábbis a nagy részük -.- )
más: ha magyar postával adok fel egy csomagot, legyen pl 30x30x30-as csomag, levélként eltudom küldeni ajánlva Amerikába, akkor van arra valahogy lehetőség, hogy tracking numbert kapjak? Tegnap postáztam el egy csomagot, de 2-3 nap mulva megint kell majd postáznom, és ha adok tracking numbert, akkor hamarabb megkapom paypalon a pénzt...
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz RockHaRD #17628 üzenetére
Hát igen nekem 10évig románt tanítottak (óvodától) kötelező volt így nem tanultam meg amúgy is sokra mennék vele
Sajna nekem teljesen kimaradt az angol oktatás , már egy ideje rá akarom magam száni az angol tanulásra, a szándék megvan csak tett nem követi (írt szöveg megértése talán megy de a többi)(#17630) G^zC^mp€r
Igen a Franciák olyanok, rokonomék munkából adódóan kint éltek és nekik is ez a véleményük, angollal szinte semmire nem mentek kénytelenek voltak mihamarabb megtanulni franciául
És olyan piszkos utcákat mint Párizsba még Pesten se láttam , bokáig ért a szemét egyes sétáló utcákba(mondjuk ez jó pár éve volt)[ Szerkesztve ]
-
juliabrilke
veterán
Ez a tracking number nem hibás?
RC8308002457***UA (* jelek helyén számok vannak)
4 karakterrel rövidebb szokott lenni, nem? Persze próbáltam már levenni belőle, de nem jött össze)
-
slippy
tag
válasz Lesliegold #17614 üzenetére
ebay topik, egy szó nem volt DHGate-ről a kérdésben, valamint a gondolatolvasás még közvetlen kontaktusnál sem megy, nem hogy virtuálisan
egyébként csak egy lapot kellett volna visszaolvasni:
(#17596) csomi3
Ide lehet nekik írni: vamkezeles@posta.hu
Telefonon nem lehet őket zaklatni.
Ezen a számon is lehet még érdeklődni, de ez nem közvetlenül a vámosnál csörög: 0613337777
Vagy a posta csomagkövetése: 0640464646
Próbálkozz valamelyiken, hátha[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
Nyertem egy terméket liciten, nem nagyon licitáltak rá, olcsóbban meglett így, mint fix áron. Kaptam ma egy levelet az eladótól (2 napja fizettem), hogy gondok vannak a beszállítójánál, kifogyott ebből a termékből, előreláthatólag december 31-én lesz. Ilyet lehet csinálni? Miért nem olyan terméket hirdet, ami nála van? Az eladónak 70947 értékelése van 98,2%-os, szóval nem kezdő, hogy így akarna átvágni.
-
juliabrilke
veterán
Ukrajnából jövő számtek cuccra van vámoltatás, igaz?
Értékben ~127€.
-
Lesliegold
tag
válasz RockHaRD #17630 üzenetére
Csak jelzem, hogy ekkora baromságot még nem hallottam. DHGate és DX (mindkettő kínai, mondjuk a DX-et inkább kereskedelmi raktárháznak mondanám) tapasztalat, 5 eladóból kb 5 nem tud angolul. Ha összetett mondatot írok, máris visszaírnak, hogy nem érteni, én mit akarni...Gyakorlatilag még az alapokat sem tudják. 2 mondatot tanítanak be nekik, mégpedig:
1. Te a drága barátom vagy.
2. Legyél türelemmel, minden rendben van, nem érteni hol probléma?ja és persz ezt:
Nem érteni Te mit szeretni.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi 3
-
salesboy
tag
válasz juliabrilke #17637 üzenetére
A szállítással együtt ennyi?
Szerintem ez még ép határ eset.
Pont ma jártam utána, hogy hol van a határ a VÁM-nál és úgy néz ki hogy 145€.De ez még nem biztos, holnap már többet tudok.
¤¤¤¤¤¤¤ " I think this is the beginning of a beautiful friendship. " ¤¤¤¤¤¤¤
-
Taru
tag
válasz Lesliegold #17638 üzenetére
Én eddig jó párszor rendeltem DHGateről, szerintem tudnak angolul, sőt az egyik eladó akitől többször rendeltem komplex mondatokkal válaszolgat. Viszont tény van olyan is ott aki "nem tudd", majd amikor már escalálom a problémát a DHGatenek akkor rögtön perfect angolból és mindent ért. Ergo, eladója válogattja, van amelyik tudd van amelyik nem, a helyzet még mindig jobb mint az, hogy nálunk hányan tudnak angolul.
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz salesboy #17639 üzenetére
Vám az egy dolog és az a kisebb, az ÁFA az ami húzós ugye jan.1-től 27% lesz és az már 22€-tól van . Ezt olvasd át
[ Szerkesztve ]
-
kerekfej
addikt
válasz Lesliegold #17638 üzenetére
Ezen jót nevettem. Igazat adok neked. Elég sok kínai eladó analfabéta.
-
Taru
tag
válasz Winetu #17643 üzenetére
Dear paypal! This case is outrageous since buyer picked the item up in Budapest in person after which he/she started a case saying he/she never received the item.
Remélem bizonyítékod is van mert ez így nem lesz elég a paypalnak (mivel ezt bárki mondhatja).
Mellesleg tényleg rossz a helyesírásod. Azért a "segítsen"-t "segítcsen"-nek irni elég fura. Második nyelvként tanultad a magyart?
-
engine88
aktív tag
Hogyan lehet ebayem megszüntetni egy hirdetést?
Pl olyan okkal, hogy másik oldalon már eladtam, vagy időközben meghibásodott a termék?
-
slippy
tag
válasz engine88 #17646 üzenetére
bírom az emberek hozzáállását. miért nem lehet kicsit visszaolvasni? főleg, hogy egyszer már megkapta a választ
szóval akkor mégegyszer:
(#17611) slippy
bemész a My ebay-be, bal oldalon Sell-re katt, kilistázza az eladó cuccokat, ott megkeresed a terméket, amit le akarsz állítani. jobb szélén More actions, és End item. 24órán belül pedig le is járt a termék.
-
Kerio
őstag
Na, most aztán drága lesz a dollár.
Érdemes már rendelni Hongkongból? Úgy értem, hogy ez hátha nem jön meg karácsonyra, csak januárra. Akkor már talán nem fog elveszni. Félek a januártól, hogy drága lesz minden...ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest