Új hozzászólás Aktív témák

  • Renwick

    őstag

    válasz anglergab #13734 üzenetére

    Az árverés kapcsán én azt érzem, hogy most sokkal inkább játszottak szerepet szakmai szempontok az előkészítés során, mint 2014-ben, illetve úgy látom, mintha az operátorok kicsit megkönnyebbültek volna, mert egyrészt nem szálltak el a kikiáltási árakkal, másrészt nem toltak a nyakukba olyan kiépítési kötelezettségeket, mint például a németeknél.

    Az aukció kapcsán az egyik legfontosabb kérdés nyilván az, hogy milyen stratégiával licitál majd a DIGI, hallottam olyan elemzői véleményt, hogy nagyjából 30 mrd-juk lehet frekire, hacsak nem tudnak valahonnan sürgősen lóvét szerezni, amiből azért valószínűleg már lehet venni ezt-azt a kikiáltási árakat elnézve.

    Illetve azt hallottam, hogy azt lesz még érdemes megnézni, ki hol szerez spektrumot 3600-on, mert ettől függően bizonyos szolgáltatóknál szükségessé válhat a telepített antennarendszer cseréje (de majd a jelen lévő mérnökök pontosítanak). Ha már 3600, kb, mindenki verheti most a fejét a falba, aki nem vett 2016-ban frekit, most ugyanis nagyságrendekkel drágábban lehet hozzájutni ugyanahhoz a spektrumhoz. Ráadásul az akkori vásárlók is kapnak sávdíjkedvezményt, ha bevállalják az elég langyi hálózatépítési eseteket.

    I see you blaming each other -- And I love you still

Új hozzászólás Aktív témák