Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patry0t
tag
Próbálta valaki a digi által hozott ZTE routereket wifiről használni? Korábban a saját TP-LINK routereimet használtam, mindig stabilan jött a jel. Amióta bekötötték az 1Gbit-es netet és hozták ezt a szutyok kínai routert, azóta a wifi kb használhatatlan.
Tipikusan este 19:00 és 22:00 közt annyira ingadozik, hogy van, hogy még a speedtest-et se tudom betölteni. A mérésig el se jutok, vagy ha igen, akkor ilyen 0.2-0.5Mbit-eket mérek. Úgy kell elképzelni, hogy 5 percig minden jól megy, stabilan jön 20-30Mbit, aztán egyszercsak leesik 0.2-re és percekig ennyi, aztán megint feljavul aztán megint leesik. Korábban TP-LINK-jeimmel nem volt ilyen problémám..
Valaki járt már hasonlóan? Hogy oldódott meg a probléma?
-
Drenadar
veterán
Bocsi, hogy megint bekérdezem... de Újpest központban tudni már valamit, hogy mikor lesz 1Gb? valahol már haladnak a fejlesztéssel? a mi panelünkben csak a 100as a max.
-
-
legenda
válasz Drenadar #70502 üzenetére
2 hete érdeklődtem ügyfélszolgálatosnál Újpest kapcsán, semmi érdemi infó, ami elég lelombozó annak fényében, hogy hozzánk tavaly áprilisra volt kiírva az optikázás - konkrétan a házban is kint volt a tájékoztatójuk, hogy április 11-én jönnek -, de azóta sem történt itt semmi.
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Drenadar
veterán
Ügyfélszolgálat sose nem is szokott tudni ilyen infót, én már azon is meglepődtem mikor múlt nyáron elég határozottan közölték hogy év végére tervezik a mi házunkat is optikáztatni.
De hát akkor várunk ennyit tudunk, nem létszükséglet, és ezért én tuti nem váltok másra
[ Szerkesztve ]
-
varso
tag
Sziasztok! Annyi lenne a kérdésem, hogy a DIGI mostanság milyen Huawei-s ONT-ot ad? Számíthatunk arra, hogy esetleg 4LAN portosat kapunk, vagy felejtsük el és békéljünk meg a 2LAN portossal? Balassagyarmaton most tucatszámra kötik a házakba az optikát, és elvileg Huawei tipusú eszközöket osztogatnak!
[ Szerkesztve ]
"Ugye tudod, mi a valóság? Ami nem múlik el egy áramszünettel." Sherry Turkle
-
legenda
Jó neked...
Itt az a csúnya, hogy a tavaly április 11-re kiírt optikázás előtt néhány nappal, a környéken már ténykedtek szerelők adott okból, aztán hirtelen eltűntek és azóta sem történt semmi.
Továbbra is DIGI LAN és koaxiális kábel lóg a szekrényben a Telekom és Flip optika, valamint a UPC koax (optikát húznak fel a pincéből és be a lakásba, ha valaki olyan gyors netet kér, ami már azt igényli) mellett.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
F74
csendes tag
Sziasztok !
Ezt olvastátok?
https://www.hwsw.hu/hirek/60079/digi-kompakt-mobil-dijcsomag-telefon-internet-teve.html -
-
Highground
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Most kötötte át a Digi az új optikai kábelét és tette be a Huawei eszközét nálunk. Egyenlőre azt kértem, hogy állítsa be úgy az ő eszközüket, hogy a jelenlegi wifi-s routeremet tudjam használni (Wifi miatt), mert az övék ahhoz képest gyenge (szerelő is azt mondta).
Egy ASUS RT-N18U routerem van. Már a bekötés után kicsit döcögve indult a dolog, mert valamiért a routerem nem akarta (átszerelés előtt gond nélkül ment) "felismerni" az új netet. Kábelt érzékelte, de a netet nem. Aztán nyilván megpróbáltuk router nélkül közvetlen a gépbe és simán működött (750-900Mbps). A srác elment, én próbából visszadugtam a routert és rögtön ment. Biztos kellett neki egy kis idő vagy nem tudom
Viszont! Amíg a kábelen közvetlenül jön szépen a 700-900Mb, addig routerrel csak 300-400 körül mozog A feltöltés az oké mind a kettőn. A srác annyit csinált a routeren, hogy a WAN résznél átállította "PPPoE"-ről "Automatikus IP"-re. Kell esetleg még valamit állítani, hogy javuljon a sebesség LAN hálózaton? Csináltam pár képet a jelenlegi beállításokról: Kép1, Kép2, Kép3, Kép4
Előre is köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground
-
Highground
aktív tag
Ja és még egy plusz hülye kérdés: A srác egy mukkot nem mondott arról, hogy az ő eszközük Wifi-jére hogy tudok felcsatlakozni Mert azt mondta, most az is osztja a netet Wifi-n. A "gyári" jelszó kell hozzá amit a Digi adott anno a nethez, vagy más?
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground
-
4Grider
nagyúr
válasz Highground #70520 üzenetére
A képeid alapján NEM a saját routered építi fel a pppoe kapcsolatot, hanem a Digi ONT. Így az csinál egy saját hálózatot, majd erre csatlakozva a saját routered egy másikat. Tehát kétszer NAT-oljátok a csomagokat. Ez simán okozhat lassulást.
Ha saját routert akarsz használni Wifi-re két dolgot tehetsz:
1., Átkéreted a Digi telefonos ügyfélszolgálatán az ONT-ot bridge módba és a saját routeren beállítod a pppoe kapcsolatot.
2., Hagysz mindent így, és a saját routered WAN portját nem használod (helyette az egyik LAN lábával köötd össze az ONT-al), hanem bekonfigurálod az ONT-al közös alhálóba, saját adminisztratív ip címmel és kikapcsolt dhcp-vel.
Szerk.:
Az ONT alján nincs wifi jelszó?[ Szerkesztve ]
-
Highground
aktív tag
válasz 4Grider #70522 üzenetére
Először is köszönöm a segítséget! A flh./jelszó ott van az eszköz (ezek szerint ONT) alján, csak ezt a srác nem mondta
Ha nem akarok variálni telefonon és jól értelmezem amit írsz:
Fogom, kihúzom a pitlibe a routert, bedugom az UTP-t közvetlenül a gépbe. Megfogom a kis Asus routeremet, odaviszem az ONT-hoz és összekötöm a második sárga porttal ott az ONT mellett közvetlen? Utána hogy fogom elérni a routert? Ugyanígy elérem majd innen a gépről? Csak mert gondolom valahogy be kellene állítani... vagy azt előtte kell megtenni?Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground
-
adika4444
addikt
válasz Highground #70523 üzenetére
Hali!
Jól érted, igen.
Beállítani úgy kell, hogy mielőtt az ont-tal összekötöd, állítsd át AP módba (elvileg a router menüjének rendszer részén van erre mód), meg a LAN IP-jét állítsd át mondjuk 192.168.1.253-ra ha az ont a 192.168.1.x tartományból osztogatja a címeket.
üdv, adika4444
-
4Grider
nagyúr
válasz Highground #70525 üzenetére
Először nézd meg az ONT-on, hogy milyen hálózatot ad. Ha nem a 192.168.1.0-át, akkor nem lesz jó. Egyben kell legyen a kettő, ha nem routerként használod a routered.
-
4Grider
nagyúr
válasz Highground #70527 üzenetére
Ha tuti, akkor a routered ip címét át kell tenni 192.168.100.2-re áttenni AP módra (ellenőrizni, hogy a DHCP kikpcsolt rajta) és LAN-on összekötve az ONT-al menni fog a WLAN rajta. (Meg a többi LAN portjára is dughatsz valamit.)
[ Szerkesztve ]
-
Highground
aktív tag
-
Laccoss
addikt
válasz Highground #70529 üzenetére
LAN portba átdugtad a routerednél az ONTből jövő kábelt?
-
törölt tag
Az említett fórumozó azt tapasztalta, hogy nem routol az ONT a két portja között mint lokális LAN hálózati portok között, de persze az Internet irányába mindkét port oda-vissza él.
(Gyanítom, hogy az FE port a VoIP (nomadikus telefon szolgáltatás) "telefonjának" csatlakoztathatósága miatt került az ONT-re, mert így logikus, hogy nincs átjárás a GE és az FE port között. mert nincs is rá szükség.)
-
varso
tag
válasz #29810560 #70531 üzenetére
Akkor ezek szerint érdemes majd Switch-et beszerezni, vagy az ONT-ot Bridge módba helyezni és egy saját router-t beüzemelni! Mondjuk nekem nem fontos a Wifis sávszélesség, nálam a kábelen lesz majd a lényeg!
Egyébként Balassagyarmaton 2 db román Digis autóval járó emberke köt. Ezek beszélnek már magyarul, vagy ezek is olyanok mint azok a román kollégák akik a hálózatot építették ki, hogy csak román és angol nyelven beszélnek?
[ Szerkesztve ]
"Ugye tudod, mi a valóság? Ami nem múlik el egy áramszünettel." Sherry Turkle
-
Lefty
addikt
Hello,
eljött az idő a mi lépcsőházunkban is, hogy a Digi behúzta az optikai kábelt és cserélné az utp kábeleket, amik a lakásokba mennek. Ma jöttek ki hozzám, aztán derült égből villámcsapás volt, hogy a tv is az optikaival jönne. Van egy kis csak lakásba szerelhető egység, amibe befut az optikai és továbbosztja a netet meg a tv-t koax-szal. Erről előzetesen semmit nem mondtak. A gond ezzel csak, hogy a koax a lépcsőházból a lakásba már a falban jön be, egy tégla lakásról van szó. Nálam végig a falban el van vezetve a koax és ott jön ki, ahol a tv van. De ugye nekik ebből az egységből kéne a koax-ot osztani... hát mondom nagyon fasza gyerekek.
Most vagy a nappaliba elviszem az optikait a tv-ig, ahol a koax kiállás van, ami vagy 10 méter csak légvonalban az ajtótól, hát hogy hoznám el oda esztétikusan úgy, hogy nagyon hajlítani sem lehet? Sehogy. Marad az, hogy ahol most bejön az utp, azt cserélik optikaira, csak hogy fog a falban futó koax kábelem csatlakozni az egységre? Azt mondták, hogy akkor egy ~10cm-en bontsam ki a falból, hogy rá tudjanak csatlakozni. Az a jó, hogy fingom sincs hogy a falban merre megy miután bejön, és akkor ott az áram, a kaputelefon vezetéke is. Most verjem szét a falat az ajtó körül, hátha megtalálom?
Ezt ők így komolyan gondolják? Volt valakinek ezzel tapasztalata? Szerintem a legtöbb helyen a falban viszik a koax-ot.
-
trebrona
nagyúr
Ez írtam. A koaxot kivezetik a lépcsőzázba az egységből, ahol most az UTP jön be, majd ott a szekrényben rácsatlakoztatják, ahol eddig is. UTP-t meg elvágják és az az is megy a digis cuccba.
[ Szerkesztve ]
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
Lefty
addikt
válasz trebrona #70539 üzenetére
Basszus, értelek. Hogy ez mekkora ötlet hallod Nem fogtam fel elsőre. Amilyen egyszerű olyan nagyszerű, én hülye meg már bontani akartam majdnem. A tv jele nem fog nagyon romlani amúgy ha még pluszban elvágják és hozzátoldják az ONT-hez?
Ha jól értem, akkor belülre felszerelik az egységet, amibe megy az optikai kintről, ez ugye bejön az utp helyén. Majd az egységbe dugnak egy koaxot, azt kivezetik az optikai mellett a folyosóra, és azt összekötik azzal, ami megy be a lakásom falába.
[ Szerkesztve ]
-
trebrona
nagyúr
Miért romlana?
Bejön a jel az optikán, az a receiver átalakítja koaxra, ez a koax visszamegy a lépcsőházba, ahol egy csatlakozóval csatlakozik az eredeti beépített koaxhoz.Igen, jól érted.
[ Szerkesztve ]
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
balhmm
tag
Szia. Ha bármi kérdésed lenne, akkor gyere be nyugodtan hozzánk gyarmaton a Blacktip informatikába (hivatalos digi parnerek vagyunk), ha gond lenne a szereléssel, akkor is szólj nyugodtan, bár jelenleg több a pozitív vélemény szerencsére. Egyébként az itt ajánlott routereket tartjuk készleten folyamatosan, ha esetleg tesztelnéd valamelyiket
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Most tényleg azért drágult 2225Ft-ról a net 3100-ra, mert új TV csatornák jöttek a csomagba? Vagy kaptunk még valamit rá kedvezménybe a 300MB feltöltésen kívül? Szerntem sokan nem használtuk ki a 200-at se.
Ezt a Digifull 5999Ft 1év hűségidő kedvezményt se értem, hogy 6450 hűség nélkül. Az szinte nem nagy különbség.
Live poor, die rich.
-
balhmm
tag
válasz gyáliSanyi #70549 üzenetére
De az első 3 hónapban csak 3000 ... szoval ez az akcio.. amugy, ha huseg nelkul kotod, akkor is 5999.. csak akkor nincs 3 hónapig a 3000
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest